Dalyan Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı ve Türkiye’nin yaz turizminde önemli bir yere sahip olan tatil beldelerinden biri. Ülkemize yaz tatili için gelen yabancı turistler tarafından da oldukça ilgi gören Dalyan; masmavi suları ve muhteşem doğasıyla görmeniz gereken rotalardan biri.
Sahip olduğu antik kentleri ile de ilgi çeken Dalyan gezilecek yerler açısından birbirinden özel seçenekleri sizlerle buluşturuyor. Yaz aylarında adeta dolup taşan Dalyan doğa sporlarına ilgi duyan ziyaretçileri de ağırlıyor.
Sizler için hazırladığımız Dalyan gezilecek 25 yer listemize göz atmadan, Dalyan rotanızı oluşturmayın. İşte Dalyan’da gezilecek en iyi 25 yer listesi!
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Dalyan en iyi otellerini keşfetmek için « Dalyan Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Dalyan’da Gezilecek En İyi 25 Yer
1. Kaunos Kral Mezarları
Kaunos Kral Mezarları, Ortanca ilçesinde yer alıyor. Kaya Mezarları olarak da bilinen tarihi yapı Dalyan’ın sembollerinden biridir. 2500 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi mezarlara tekne yolu ile ulaşabiliyorsunuz. Oldukça büyük ve yüksekte olan Kaunos Kral Mezarları inanışa göre; ölen kişilerin mezarları ne kadar yüksekte olursa, ölen kişi Tanrı’ya o kadar yakın olurmuş. MÖ 4.yüzyılda inşa edilmiş olan kaya mezarları Roma Dönemi’nde de kullanılmaya devam etmiş.
Türkiye’nin tanıtım filmlerinde de gösterilen Kaunos Kral Mezarları; Türkiye’nin sahip olduğu önemli tarihi yapılardan biri. Dalyan gezilecek 25 yer arasında bulunan Kaunos Kral Mezarları, Dalyan’a gelen yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.
2. Kaunos Antik Kenti
Kaunos Antik Kenti, Köyceğiz ilçesinde Çandır Mahallesi’nde yer alıyor. 3.000 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan liman kenti denizin alüvyonlarla dolmasının ardından liman olma özelliğini kaybediyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kaunos Antik Kenti; eski çağlardan kalma tuz havuzları ile de oldukça ilgi görüyor. Unesco Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan antik kent; Dalyan’ın sahip olduğu en önemli tarihi yapılardan biri.
İngiliz araştırmacı Rd. Hoskyn’in tarafından 1840 yılında keşfedilmiş olan Kaunos Antik Kent’te; çeşme, agora, stoa ve kent içi yolları, kilise ve tiyatro görülebiliyor. Dalyan’a gelen yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri tarihi yapıları başında yer alan Kaunos Antik Kenti Dalyan geziniz sırasında listesine eklemeniz gereken tarihi duraklardan bir diğeri.
3. Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı, ismini ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alıyor. Damlataş Mağarası’nın bitiminden itibaren başlayan plaj; 2 kilometre uzunluğunda altın sarısı kumlara sahip olan muhteşem bir güzellik. Türkiye’nin en bilinen plajlarından biri olan Kleopatra Plajı her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Yaz aylarında gözde yerlerden biri olan plaja giriş ücreti bulunmuyor, içeride yer alan tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
Sahip olduğu masmavi berrak sularıyla benzersiz bir deniz deneyimi sunan, mavi bayrağa sahip olan plajda aynı zamanda; paraşüt, deniz bisikleti gibi eğlenceli aktiviteler de yapabilirsiniz. Plaja yakın konumda bulunan otellerde konaklama imkânı da olan Kleopatra Plajı; yazın tadını doyasıya çıkarmanızı sağlayacak en güzel plajlardan bir tanesi.
4. Sultaniye Kaplıcaları
Sultaniye Kaplıcaları, Dalyan’a 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen kaplıcaların suyunun; romatizma, sinirsel hastalıklar, böbrek, cilt ve kadın hastalıkları gibi daha birçok hastalığa şifa olduğu söyleniyor. Suyunun sıcaklığının 39 derece olduğu Sultaniye Kaplıcaları, Dalyan’da gezilecek yerlerin başında yer alıyor.
Türkiye’nin sahip olduğu en yüksek radyoaktif kaplıcası olarak bilinen Sultaniye Kaplıcaları, binlerce yıl öncesine ait şifa dağıtan sularıyla; aynı zamanda bölgede önemli bir turizm noktası. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören kaplıcalarda tesis içerisinde yer alan lokanta ve konaklama imkanlarından da faydalanabilirsiniz. Sultaniye Kaplıcaları; Dalyan gezilecek yer listesinde üst sıralarda bulunuyor.
5. Sülüngür Gölü
Sülüngür Gölü, İztuzu Plajı’na giden yolun kenarında yer alıyor. Akdeniz ile Köyceğiz Gölü’nü birbirine bağlayan dört gölden biri olan ve Sülüklü Göl olarak da adlandırılan göl; Dalyan Kaunos Antik Kenti’nin eteklerinde yer alıyor. 10 metre su derinliğine sahip olan göl; tatlı ve tuzlu su karışımından oluşuyor. Gölün etrafında yer alan masalarda oturarak muhteşem manzarayı izleyebileceğiniz Sülüngür Gölü’nde gün batımı keyfi yapmanızı mutlaka öneriyoruz.
Doğa yürüyüşü yapma imkânı da sunan Sülüngür Gölü, piknik alanları ile de çevre halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Aynı zamanda kefal balıklarının yumurtlama bölgesi olarak büyük bir öneme sahip olan Sülüngür Gölü balık kooperatifi tarafından çipura ve levrek yetiştirildiği için de çevresinde konaklamaya izin verilmiyor, Dalyan gezilecek 25 yer arasında bulunan bir diğer doğal güzellik.
6. Aşı Koyu
Aşı Koyu, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alıyor. Etrafı yemyeşil çam ağaçlarıyla kaplı, sessiz, huzurlu bir koy olan Aşı Koyu berrak suları ve muhteşem doğasıyla unutulmaz bir deniz keyfi vadediyor. Sığ suyu sebebiyle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen koy; kalabalıklardan uzak, kafa dinlemek isteyen ziyaretçilerin de listelerinde üst sıralarda yer buluyor.
Yaz sıcaklarında buz gibi suyuyla serinlemenizi sağlayan koya giriş ücreti bulunmuyor. Koy içerisinde yer alan tesisten şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek alternatifleri de sunan Aşı Koyu’nu özellikle doğa içinde sakin bir gün geçirmek isteyen gezi severlere muhakkak öneriyoruz.
7. İztuzu Plajı
İztuzu Plajı, Radar Tepesi’nin eteğinde, Ortaca’da yer alıyor. 5 kilometre uzunluğundaki kumsalı ile geniş bir alana sahip olan plaj; caretta cerattaların yumurtalarını bıraktıkları yerlerden biri olması sebebiyle de ayrı bir öneme sahiptir. Kara ve denizden ulaşımın olduğu plaj; ülkemize yaz tatili için gelen yabancı turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden plajların başında yer alıyor.
Avrupa’nın en iyi 10 plajı arasında yer alan İztuzu Plajı; altın sarısı renginde kumlarla kaplı sahili ve berrak suyuyla yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Giriş ücreti bulunmayan plajda, içeride yer alan tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Plajın çevresinde yer alan kamp alanları sebebiyle kamp tutkunlarının da ilk adreslerinden biri olan İztuzu Plajı etrafında birçok otel ve pansiyon da bulunuyor. Dalyan gezilecek 25 yer arasında üst sıralarda yer alan plajı, görmenizi tavsiye ediyoruz.
8. Radar Tepesi
Radar Tepesi, Ortanca ilçesinde bulunan Kargıcak Koyu’nda yer alıyor. Yollarından dolayı biraz zorlu bir araba yolculuğunun ardından ulaşılan tepede; Köyceğiz Gölü, Dalyan Deltası, İztuzu Plajı ve Sülüngür Gölü manzarası görenleri büyülüyor. Radar Tepesi’nde saatler boyuncu manzaraya bakarak doğayı içinize çekebilirsiniz.
Son yıllarda daha da popüler olan Radar Tepesi; Dalyan geziniz sırasında en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz yerlerden de biri. Gün batımında adeta görsel bir şölen sunan tepe; Dalyan’a gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da oldukça ilgi görüyor. Nefes kesen manzarayı görmek için Dalyan geziniz sırasında listenize eklemenizi önerdiğimiz bir diğer durak da Radar Tepesi.
9. Köyceğiz Sığla Ormanı
Köyceğiz Sığla Ormanı, sığla ormanlarına ev sahipliği yapan Köyceğiz’de yer alıyor. Doğada huzur içinde bir gün geçirmek istiyorsanız gidilecek ilk adreslerden biri de Sığla Ormanı.
Zaman içerisinde Sığla Ormanları ne yazık ki azalsa da günümüzde hala varlığını sürdürüyor. Dalyan geziniz sırasında ormanda doğa yürüyüşü yapmanızı öneriyoruz.
10. Kargıcak Koyu
Kargıcak Koyu, Ortaca ilçesinde yer alıyor. Ulaşımın diğer plajlara nispeten biraz daha zor olduğu Kargıcak Koyu bu sebeple diğer yerlere göre bakir kalmış olan koylardan bir tanesi. Muhteşem doğası ve masmavi sularıyla, ziyaretçilerine eşsiz bir deniz deneyimi sunan koyda; doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz.
Tekne ve karayolu ulaşımının bulunduğu Kargıcak Koyu’na en rahat Dalaman’dan kalkan günübirlik tekne turları ile gidebilirsiniz. Giriş ücreti bulunan koyda; balıkçı teknelerini de görebilirsiniz bu sebeple Balıkçılar Koyu da denen Kargıcak Koyu; Dalyan geziniz sırasında kalabalıklardan uzak, sakin ve doğayla iç içe bir gün geçirmek istiyorsanız, kaçırmamanız gereken rotalardan bir diğeri.
11. Ekincik Koyu
Ekincik Koyu, geniş bir kumsala sahip. Tekne turlarının gözde duraklarından biri olan koy; cam gibi suyu ve uzun sahili ile yaz aylarında deniz için tercih edilen koyların başında yer alıyor. Nefes kesen bir manzaraya sahip olan koy, eşsiz doğasıyla yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Giriş ücreti bulunmayan koyda yer alan tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
Çam ağaçlarının gölgesinde piknik alanlarının da bulunduğu koy; çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor. Doğa içinde, diğer plajlara göre nispeten daha sakin olan Ekincik Koyu, Dalyan gezilecek yer listenizde üst sıralara almanız gereken bir diğer doğal güzellik.
12. Köyceğiz Gölü
Köyceğiz Gölü, dünyada toplamda yedi tane olan, ayaklı göllerden biri. Caretta carretaların yuvaladığı alanlardan biri gol bu özelliğiyle de büyük bir öneme sahip. Yelken, kürek gibi sporların da yapılabildiği gölün etrafında yer alan yürüyüş parkurları da doğa yürüyüşleri için olanak sunuyor.
Etrafı çam ormanları ile çevrili olan Köyceğiz Gölü’nü Dalyan geziniz sırasında muhakkak ziyaret etmenizi öneriyoruz. Gölün etrafında yer alan tesislerde dinlenip güzel manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
13. Yuvarlakçay
Yuvarlakçay, Köyceğiz’e 16 kilometre uzaklıkta bulunan, Topgözü Kanyonu’nda yer alıyor. Bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek istiyorsanız doğru adres Yuvarlakçay. Buz gibi sularıyla sıcaklarda vazgeçilmez duraklardan biri olan çay; ismini yuvarlanarak akan suyundan alıyor. Son dönemde daha da popüler olan Yuvarlakçay yerli ve yabancı turistler tarafından da sıklıkla ziyaret edilen yerlerden biri.
Çayın üstüne kurulmuş olan salıncaklarda da serinlerken; etrafında yer alan tesislerde keyif de yapabilirsiniz. Birçok kahvaltı veren kafenin de bulunduğu Yuvarlakçay’da yemyeşil bir doğa içinde güzel bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz.
14. Çandır Köyü
Çandır Köyü, Köyceğiz ilçesine 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Muhteşem gölü, nehir ve yemyeşil ormanıyla cennetten bir köşe olan Çandır Köyü’nün bilinirliği son yıllarda daha da artmıştır. Kaunos Antik Kent’in bulunduğu köy tarihi duraklarıyla da ilgi odağı oluyor.
Yerli ve yabancı turistlerin gezi rotalarında bulunan Çandır Köyü; muhteşem doğası ve tarihi duraklarıyla Dalyan gezilecek 25 yer listesinde bulunan bir diğer rota.
15. Toparlar Şelalesi
Toparlar Şelalesi, Köyceğiz’de bulunan Toparlar Mahallesi’nde yer alıyor. 3 metre yükseklikten dökülen suyuyla yaz aylarında adete saklı bir cennet Toparlar Şelalesi. Sıcak havalarda serinlemek isteyen ziyaretçiler için şelalenin yanındaki ağaca asılı olan bir ip bulunuyor. Çevre halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilen şelale muhteşem doğasıyla gelenleri kendine hayran bırakıyor.
Yemyeşil doğasında yürüyüş ve piknik yapabileceğiniz Toparlar Şelalesi’ne giriş ücreti bulunmuyor. Doğa aşıklarının mutlaka görmesini tavsiye ettiğimiz şelale; özellikle yaz aylarında oldukça rağbet görüyor. Bazı film ve dizilerde de gösterilen Toparlar Şelalesi gittikçe ünlenen doğal güzelliklerden bir diğeri.
16. Ağla Yaylası
Ağla Yaylası, Köyceğiniz’in sevimli köylerinden biri. Yayla Köyü olarak da bilinen Ağla Yaylası’nda Ağustos ayında düzenlenen Mahya Şenlikleri bölgeyi hareketlendiriyor. Çam ağaçlarıyla bezeli yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan bir diğer doğal güzellik de Ağla Yaylası.
Kır ve dağ evlerine sahip olan yaylada konaklayabilir, etrafında yer alan lokantalarda birbirinden lezzetli yemekler de yiyebilirsiniz. Ücretsiz kamp alanlarıyla da kamp tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Ağla Yaylası ziyaretçilerine piknik yapma imkânı da sunuyor. Doğada güzel bir gün geçirmek isteyen herkesin Dalyan gezilecek yer listesinde ilk sıraya koyması gereken bir diğer doğal güzellik de Ağla Yaylası.
17. Dalyan Çamur Banyosu
Dalyan Çamur Banyosu, halk arasında güzellik çamuru olarak adlandırılıyor. Dalyan’da yapılacak aktivitelerin başında yer alıyor. Rivayete göre Mısır Kraliçesi Kleopatra da Dalyan’da doğal olarak bulunan çamurlarda banyo yapıyormuş. Dalyan merkezden kalkan tekneler ile ulaşabileceğiniz çamur banyolarına giriş ücreti bulunuyor. Yabancı turistlerin Dalyan gezileri sırasında sıklıkla ziyaret ettiği Dalyan Çamur Banyosu’nun ünü de giderek artıyor.
Çamur banyosunun; cildi gererek gençleştirdiği, vücutta bulunan toksinleri attığı, stresi azalttığı, varislere iyi geldiği, kan dolaşımını hızlandırdığı ve adale ağrılarına iyi geldiği söyleniyor. Tüm vücuda sürülen çamur yaklaşık 20 dakika kadar sonra kurumasının ardından tesis içerisinde yer alan kaplıcalarda yıkanılıyor ve vücut çamurdan arındırılıyor. Kükürt bulunan çamurda yapılan testler sonucunda insan sağlığını tehdit eden bir bilgiye de rastlanmamıştır. Dalyan gezilecek 25 yer arasında bulunan Dalyan Çamur Banyosu’nu ziyaret etmenizi öneriyoruz.
18. Sandras Dağı
Sandras Dağı, bir bölümü Köyceğiz bir bölümü Denizli sınırları içinde olan ve Batı Toroslar’ın bir parçası olan dağ. 2295 metre yüksekliğe sahip olan Sandras Dağ’ı; kış turizmi açısından da oldukça önem taşıyor. Dağcılar ve kayak tutkunları tarafından sıklıkla tercih edilen yerlerin başında yer alıyor. Kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için de elverişli doğasıyla ilgi çeken Sandras Dağı her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.
Çok çeşitli ağaç türlerine ev sahipliği yapan dağın en üst bölümlerinde Karaçam ormanları bulunuyor. Bol oksijen almak isteyen gezi severlere gitmelerini önerdiğimiz bir diğer durak da Sandras Dağı oluyor.
19. Sait Bey Konağı
Sait Bey Konağı, 1950’lerde inşa edilmiş olan tarihi konak, Köyceğiz’de yer alıyor. 2015 yılında restore edilen konak; iki kattan oluşan ahşap bir konak. İnşa edilmiş olduğu yılların mimari anlayışının günümüzdeki en güzel ve nadide örneklerinden biri olan Sait Bey Konağı’nı özellikle tarih merakı olan gezi severlerin ziyaret etmelerini öneriyoruz.
1950’lerden 1980’lere kadar uzanan dönemin önemli eşyaları ile dekore edilmiş olan ev; ziyaretçilerine tarihi bir gezi yapma imkânı sunuyor. Pandemi sebebiyle bir süre ziyarete kapatılmış olan Sait Bey Konağı, günümüzde tekrar gezi severlerin ziyaretine açılmış durumda. Dalyan’da gezilecek yerler listenize Sait Bey Konağını da eklemeyi unutmayın.
20. Köyceğiz Kulak Mesire Alanı
Köyceğiz Kulak Mesire Alanı, Köyceğiz Gölü’ne yakın mesafede yer alıyor. Yaz aylarında çevre halkı tarafından sıkça ziyaret edilen mesire alanı; çocuklu aileler için de oldukça uygun. İçerisinde yer alan piknik alanları ile şehrin kalabalığından kaçarak doğa içinde güzel bir gün geçirebilirsiniz.
Kamp tutkunları tarafından da ilgi gören Köyceğiz Kulak Mesire Alanı özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören yerlerden bir diğeri. Oldukça geniş bir alan sahip olan mesire alanında çadır da kurulabiliyor. Doğa severlerin özellikle görmesi gereken yerlerin başında gelen Köyceğiz Kulak Mesire Alanı’nı gezi listenize eklemeyi unutmayın.
21. Sarsala Koyu
Sarsala Koyu, Muğla’nın Dalaman ilçesinde merkezden 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dalaman’dan kara yoluyla ulaşılabilen tek koy olma özelliğine sahip olan koy bu sebeple de oldukça ilgi gören koyların başında yer alıyor. Çocuklu aileler için de uygun olan ve yaz sezonunda oldukça kalabalık olan koyu imkânı olanların hafta içlerinde ziyaret etmelerini öneriyoruz. Dalaman Belediyesi tarafından işletilen koya; cüzi bir miktar olsa da giriş ücreti bulunuyor. İçeride yer alan tesislerden yiyecek ve içecek alabilir, şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz.
Araçla gelen ziyaretçiler için otopark alanı da olan koy; Dalaman’da en çok ziyaret edilen koyların başında bulunuyor. Yaz aylarında masmavi denizi ve muhteşem doğasıyla güzel bir tatil imkânı sunan Sarsala Koyu’nu listenize eklemeyi unutmayın.
22. Pisilis Antik Kenti
Pisilis Antik Kenti, Sarıgerme’de yer alıyor. MS 4. ve 6. yüzyıllarda inşa edilmiş olan antik kentte arkeolojik kazı çalışmaları çok fazla yapılmamıştır. Farsça’da sıcak su anlamına gelen Pisilis; ilçedeki su kaynağı bolluğundan dolayı antik kente adını vermiş. Şehir merkezi, iki katlı evler ve anıt mezarların bulunduğu Pisilis Antik Kenti; tarihi geziler için önemli duraklardan bir tanesi.
Antik kentleri ile bilinen bölgede yer alan Pisilis Antik Kenti, Türkiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen antik kent; Dalyan gezilecek yer listesinde önemli bir sıraya sahip.
23. Telmessos Antik Kenti
Telmessos Antik Kenti, adını Apollon’un oğlu Telmessos’tan aldığı varsayılıyor. Kıyı şeridinde yer alan antik kentte, yerleşim günümüze kadar devam ederek gelmiştir. Ülkemize gelen yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği, M.Ö 3000’li yıllarda inşa edildiği düşünülen Telmessos Antik Kenti; Lykia ve Karia arasında da bir sınır oluşturmuş.
Fethiye merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz antik kentte yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde iki tiyatro olduğu tespit edilmiş ancak günümüze ulaşmış olan bir tiyatro bulunuyor. 1856 yılında yaşanan depremde antik kentin büyük hasar aldığı 1956 yılında yaşanan diğer depremle de kalan yapıların da hasar gördüğü biliniyor. Arkeoloji meraklılarının özellikle görmesi gereken Telmessos Antik Kenti; Fethiye’de yer alan en önemli tarihi duraklardan biri.
24. Dalyan Çarşısı
Dalyan Çarşısı, Dalyan geziniz sırasında sosyal hayata karışmak istiyorsanız gideceğiniz ilk adreslerden biri. Dalyan merkezde yer alan çarşıda; birçok lokanta, kafe ve dükkân bulunuyor. Birbirinden lezzetli yemekler yiyebileceğiniz, bir şeyler içerek Dalyan’ın sosyal hayatına karışabileceğiniz bir yer Dalyan Çarşısı. Dalyan gezinizden hatıra olarak bir şeyler almak istiyorsanız dükkanlara bakmayı unutmayın. Hediyelik eşyalar satan mağazaların bulunduğu çarşı geceleri de hareketli olan yerlerden biri.
Özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl kafeleri ile canlı olan Dalyan Çarşısı gençler için de ilgi çekici olabiliyor. Çevre halkının da yaz akşamlarında doldurduğu Dalyan Çarşı’da gece geç saatlere kadar açık olan mekanlarıyla oldukça hareketli. Dalyan geziniz sırasında çarşıda gezerek, kafelerden birinde oturup bir şeyler içmeyi unutmayın.
25. Sarıgerme Plajı
Sarıgerme Plajı, Muğla’nın ilçelerinden Dalaman ve Ortaca arasında yer alıyor. Dalaman ilçe merkezine daha yakın konumda yer almasından dolayı Dalaman’a gelen gezi severler tarafından da sıklıkla ziyaret edilen plajların başında yer alıyor. Altın sarısı kumu, 7 kilometrelik sahili, masmavi dingin suyu ile Dalaman’ın en güzel plajlarından bir de Sarıgerme Plajı. Sığ denizinden dolayı çocuklu ailelerin de ilgisini çeken plaj, muhteşem doğasıyla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatan bir diğer rota.
Aracı olmayan ziyaretçiler için Ortaca’dan kalkan minibüslerle de gelinebilen plaja giriş ücreti bulunuyor. Şezlong ve şemsiyelerin ücrete tabi olduğu plajın içerisinde yer alan kafeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Jet ski, paraşüt, deniz bisikleti gibi eğlenceli aktivitelerin de olduğu plaj; yaz sezonunda bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Dalyan geziniz sırasında güzel bir deniz deneyimi yaşamak istiyorsanız, Sarıgerme Plajı’nı da listenize eklemeyi unutmayın.
Dalyan Gezilecek Yerler
Türkiye’nin bir diğer cennet köşesi olan Dalyan, berrak suları ve muhteşem doğasıyla görülmeye değer yerlerden biri.
Dalyan tatilinizden; Kelopatra Plajı’nda denize girmeden, çamur banyosu yapmadan, Toparlar Şelalesi’nde suya atlamadan dönmenizi önermiyoruz. Dalyan hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Dalyan’da ne yenir ve Dalyan otelleri yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.
Mesaj bırak