Sultanahmet Camii – İstanbul’da ki Gezilecek Yerler Sıralaması
Sultanahmet Camii gezilecek yerler sıralamasını öğrenmek için İstanbul’da Gezilecek Yerler makalesini okuyabilirsiniz.
Sultanahmet Camii Hakkında Bilgi
Sultanahmet Camii İstanbul’un en sık ziyaret edilen kültürel mekanlarının başında gelir. Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından inşa ettirilen Sultanahmet Camii 1609 yılında yapılmaya başlanmıştır. Mimarisi ve dokusu ile yerli ve yabancı turistleri kendine çeker. Senenin her zamanı Sultanahmet Camii’nde eşsiz bir manzara ve huzur verici bir an yaşayabilirsiniz.
Sultanahmet Camii Tarihi
Kubbeleri ve minareleri ile birlikte oldukça gösterişli bir mimariye sahip olan Sultanahmet Camii Sedefkar Mehmed Ağa mimarisinde tasarlanmıştır. İstanbul’da erişimi hem kolay hem de çevresinde birçok gezilecek yer olan camii mutlaka ziyaret edilmelidir.
Sultanahmet Camii Nerede?
Sultan Ahmet, Atmeydanı Cd. No:7, 34122 Fatih/İstanbul adresinde yer almaktadır.
Sultanahmet Camii Giriş Ücreti
Sultanahmet Camii girişler ücretsizdir.
Sultanahmet Camii Hangi Günler Açık
Sultanahmet Camii haftanın her günü açıktır.
Sultanahmet Camii Ziyaret Saatleri
Sultanahmet Camii sabah 09:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sadece cumartesi günleri sabah 09:00 ile akşam 07:00 arasında ziyarete açıktır.
Sultanahmet Camii İrtibat Numarası
Sultanahmet Camii’nin iletişim numarası bulunmamaktadır.
Sultanahmet Camii Resmi İnternet Sitesi
Resmi internet sayfası bulunmamaktadır.
Sultanahmet Camii Yorumları
Erdal Dalgalar : Aslında Sultanahmet Camii külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük eserlerden biridir. Bu külliye bir cami, medreseler, hünkar kasrı, arasta, dükkânlar, hamam, çeşme, sebiller, türbe, darüşşifa, sıbyan mektebi, imarethane ve kiralık odalardan oluşmaktadır. Bu yapıların bir kısmı günümüze ulaşamamıştır. Yapının mimari ve sanatsal açıdan dikkate şayan en önemli yanı, 20.000’i aşkın İznik çinisiyle bezenmesidir.[2] Bu çinilerin süslemelerinde sarı ve mavi tonlardaki geleneksel bitki motifleri kullanılmış, yapıyı sadece bir ibadethane olmaktan öteye taşımıştır. Caminin ibadethane bölümü 64 x 72 metre boyutlarındadır. 43 metre yüksekliğindeki merkezi kubbesinin çapı 23,5 metredir. Caminin içi 200’den fazla renkli cam ile aydınlatılmıştır.[3] Yazıları Diyarbakırlı Seyyid Kasım Gubarî tarafından yazılmıştır. Çevresindeki yapılarla birlikte bir külliye oluşturur ve Sultanahmet, Türkiye’nin altı minareli ilk camiidir.
Serdar Demir: Tramvay ile Sultanahmet durağında indiğinizde hemen karşınızdaki güvenlik noktasını geçmenizi müteakip ulaşabileceğiniz bir yer. Oldukça heybetli bir yapı. Hafta sonları çok fazla kuyruk oluyor o yüzden hafta içi gitmekte fayda var. Aynı zamanda Ayasofya camii ve Yerebatan sarnıcı’na da çok yakın. Sultanahmet meydanı’nda oturup dinlenebileceğiniz banklar ve geniş bir alan var. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden…
Mesaj bırak