Ayasofya Camii – İstanbul

Ayasofya Camii – İstanbul’da ki Gezilecek Yerler Sıralaması

Ayasofya Camii gezilecek yerler sıralamasını öğrenmek için İstanbul’da Gezilecek Yerler makalesini okuyabilirsiniz.

Ayasofya Camii Hakkında Bilgi

Roma İmparatorluğu tarafından yapımına başlanan Ayasofya Camii yapıldığı zamanlarda kilise olarak kullanılmıştır. Savaşlar ile birlikte bölgeyi alan Osmanlı İmparatorluğu Ayasofya’yı Camii olarak kullanmaya devam etmiştir. Birçok imparatorluk gören Ayasofya Camii hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için büyük öneme sahiptir.

Ayasofya Camii Tarihi

Geçmişten günümüze toplamda 3 farklı şekilde inşa edilmiştir. Roma İmparatorluğu ve Osmanlı dönemlerinde her dönemde farklı şekillerde kullanılmıştır. Kilise ve camii olarak kullanılan Ayasofya Camii günümüzde camii olarak kullanılmaya devam eder.

Ayasofya Camii Nerede?

Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul adresinde yer almaktadır.

Ayasofya Camii Giriş Ücretleri

Ayasofya Camii giriş ücret bulunmamaktadır.

Ayasofya Camii Hangi Günler Açık

Ayasofya Camii haftanın her günü açıktır.

Ayasofya Camii Ziyaret Saatleri

Ayasofya Camii günün her saatinde ziyaret edilebilir.

Ayasofya Camii İrtibat Numarası

İrtibat numarası +90 (212) 522 17 50 hat üzerinden hizmet sunar.

Ayasofya Camii Resmi İnternet Sitesi

Resmi internet sayfası https://ayasofyacamii.gov.tr/ üzerinden ziyaret edilebilir.

Ayasofya Camii Yorumları

Berna Ekeke: 24 saat açık ama ziyaretçi girişi için sabah 9 gibi girmenizi öneririm. Girişler ücretsiz, 9:30-10:00 arası sıra başlıyor, sonrasında uzun bir kuyruk oluyor. Girişte kontrol var. Kadınların başörtüsü ile girmesi gerekiyor. Ziyaret edeceğiniz gün kısa şort ya da etek giymemeye ve yanınıza başörtüsü almaya dikkat edin. Örtü camiide de satılıyor ama orda da sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Girişte ayakkabılar açık kutulara konuluyor. Pahalı ayakkabılarla gelmeyin, çalınma ihtimaline karşı yazın terlik gibi basit ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Sakin saatlerde giderseniz sıradan da hızlı geçtiğiniz gibi içeriyi de rahatça gezebilirsiniz. Çok gürültü yapılmaması gerekiyor çünkü ziyaretiniz sırasında ibadet edenler olabiliyor. Çıkıştaki harika çeşmeyi de inceleyin.

Ömer Uçar : Tek kelimeyle mükemmel o dönemin şartlarında böyle muhtesem yapıların yapılabileceğini görmeden hayal edemezsiniz kilise olarak yapılmış ama camiye çevrildiği zaman da okadar güzel dönüştürülmüş ki öncesini bilmeyen ayırd edemez İyiki atalarımız böyle güzel eserlere sahip çıkmış onları geliştirip bugün bizlere miras bırakmış .Atalarimiz bukadar uzun zaman koruyup kollamiş Allah onlardan razı olsun ama bu güzelim mabedi bize yasaklayanlara ne diyeyim ben müze yapanlara kendi caminizde ibadeti yasaklayanlara içine girip görmek isteyen bizlerden turist ten aldığı kadar yüksek ücret isteyenleri Allah’a havale ediyorum ama 90 yıl sonra bize bu camiyi tekrar acanlara Ayasofya’nın zincirlerini kiranlara Ayasofya da ibadet etmemizde emeği olan herkese hakkımı helal ediyorum Allah onlardan razı olsun.

Umut İdil : Dünyanın en önemli yapılarından, dışarıdan bakınca çok etkileyici ve güzel, çevresiyle çok uyumlu göze silüette de oturan bir görünümü var. İçine girince ise çok daha ileri seviye bir şey var sanki, o kubbenin yapı üzerinde duruşu ve büyüklüğü… Her seferinde çok etkilenirim kubbesine uzun uzun bakarım bence Türkiye deki en güzel yapı, en önemli yapı. Ziyaret edin demeye gerek yok zaten.

Mesaj bırak

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *