Süleymaniye Camii – İstanbul

Süleymaniye Camii – İstanbul’da ki Gezilecek Yerler Sıralaması

Süleymaniye Camii gezilecek yerler sıralamasını öğrenmek için İstanbul’da Gezilecek Yerler makalesini okuyabilirsiniz.

Süleymaniye Camii Hakkında Bilgi

Kanuni Sultan Süleyman adına yaptırılan Süleymaniye Camii 1551-1557 yıllarında inşa edilmiştir. Mimar Sinan zamanında yapılan bu yapı çeşitli birimleri barındırır. İçerisinde medrese, hamam gib bir takım kullanım alanları ile külliye olarak kullanılmıştır. Klasik Osmanlı mimarisi ile yapılan devasa büyüklükte ve kendine has ihtişamı ile Süleymaniye Camii mutlaka görülmeli.

Süleymaniye Camii Tarihi

Mimar Sinan eserlerinden olan Süleymaniye Camii klasik Osmanlı eserlerinden biridir. 1551 yılında inşasına başlanan camii eşsiz bir manzara ve bir o kadar sessiz ve sakin oluşu ile ibadet edeceklerin ilk tercihi olmaktadır.

Süleymaniye Camii – İstanbul Adres

Süleymaniye, Prof. Sıddık Sami Onar Cd. No:1, 34116 Fatih/İstanbul adresinde yer almaktadır.

Süleymaniye Camii Giriş Ücreti 

Süleymaniye Camii girişler ücretsizdir.

Süleymaniye Camii Günler Açık

Süleymaniye Camii haftanın her günü açıktır.

Süleymaniye Camii Ziyaret Saatleri

Süleymaniye Camii sabah 08:00 ile akşam 21:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Süleymaniye Camii İrtibat Numarası

İrtibat numarası bulunmamaktadır.

Süleymaniye Camii Resmi İnternet Sitesi

Resmi internet sayfası www.suleymaniyecamii.org üzerinden ziyaret edilebilir.

Süleymaniye Camii Yorumları

Şahaste Çinçik : Eşsiz mimarisi ile göz kamaştıran Süleymaniye Cami bildiğim kadarıyla Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Mimar Sinan tarafından ustaca yapılmıştır. Burada namaz kılmanın yaşattığı huzur bambaşka. Ne yazık ki müslüman Alemi camilerimizi boş bırakmış durumda. Genel manada yerli ve yabancı turistlerin gezmek için uğrak yeri olmuş. Bu güzel camiyi müslüman alemine kazandıran ve ayakta tutanlara ve dahi Allah’ın evini boş bırakmayan ümmeti Muhammed’den Allah razı olsun.

Dini görüşünüz ne olursa olsun bu güzelliği görmeniz gerekiyor. Bulunduğu konum itibari ile özellikle araçla seyahat edenler için çok dar sokaklardan geçmeniz amansız yokuşlar inip çıkmanız ve hatta çıkmaz sokaklarda kaybolmanız kaçınılmaz. Gitmek için geceyi beklemeyin etrafı karanlık ve tekin.

Burcu İ. : İçine girmek nasip olmadı ama bir dahakine inşallah giricem. Dışına bakmak bile yetiyor o kadar güzel o kadar görkemli ki mimar Sinan’ın ne kadar zeki ve büyük bir zat olduğunu eserine bakınca anlıyorsunuz. Avlusu oldukca geniş. Bahçesinden manzarayı izlemek ayrı keyifli. İçeride Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın türbesi var. Yanlarında Mihrimah Sultan ve bir kaç sultanımız daha var.
Rivayet edilen odur ki caminin inşaatının uzun sürmesi sebepli Osmanlı’nin ekonomik sorunlardan dolayı camiyi bitiremediği dedikodusu yayılır. Bunu duyan Şah Tahmasb Kanuniye bir sandık dolusu mücevher gönderir. Kanuni bunu görünce sinirlenir ve Mimar Sinan’a bu mücevherleri caminin harcına katmasını söyler. Mimar Sinan mücevherleri taşta dövüp harca katar. Sabah güneşi Süleymaniye’ye vurduğunda caminin minareleri parlarmış. Bir sabah güneşin doğuşuna yetişip gözlemleyip sizlerle paylaşicam. Mutlaka gidin görün.

Şeyma Bayraci : Ramazanın bitmesine 10 gün kala Süleymaniye Camii’ nden görüntüler. İftar için kurufasulyecileri düşünüyorsanız önceden muhakkak rezervasyon yaptırın. Yer yok. Akşam namazından sonra iftarımızı açarız derseniz o zaman da yemek kalmayabiliyor:) En iyisi camii bahçesine oturup orucu piknikvari açmak. Şenlik alanı gibiydi. Teravihe gelecek olursak… İkişer rekatlar halinde kılındı. Kıldırışıda gayet mutedildi. Ne çok hızlı ne de yavaş. Kadınlar için çook geniş alanlar vardı. Yukarı katı da açmışlardı. Camii nüfusunun yüzde 70 i kadındı elhamdülillah. Mimar Sinanın kalfalık eseri Ramazan’ da bir başka güzel.

Mesaj bırak

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *