Balıkesir, Marmara Bölgesi’nin güney bölümünde yer alıyor. Bursa, Manisa, İzmir ve Çanakkale gibi illere sınırı bulunan kent, Ayvalık ilçesiyle de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşu. Çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan Balıkesir, tarihte Misya ve Karesi isimleriyle de anılıyor.
Roma, Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğini yaşayan Balıkesir, bu medeniyetlerin miraslarını da günümüze taşımaya başarıyor. Kent, tarihi birikimini eşsiz doğasıyla birleştirerek de bir cazibe merkezi haline dönüşüyor. Masmavi deniziyle de dokusunu tamamlayan kent, her anlamda ziyaretçilerine imkânlar sunuyor.
Mavi bayraklı plajlarıyla dikkat çeken Balıkesir’in hem Ege Denizi’ne hem de Marmara Denizi’ne kıyısı bulunuyor. Kentte, genellikle Akdeniz ikliminin etkisi görülse de şehrin Marmara kıyılarında ise Karadeniz ikliminin etkisi görülüyor. Balıkesir; doğasıyla, dokusuyla, plajlarıyla ve kültürel mirasıyla ziyaretçilerine her anlamda zenginlik vadeden Balıkesir’de gezilecek en güzel 30 yer listemiz sizlerle!
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Balıkesir en iyi otellerini keşfetmek için « Balıkesir Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Balıkesir’de Gezilecek En İyi 30 Yer
1. Kazdağı Milli Parkı
Kazdağı Milli Parkı Kazdağı Milli Parkı, 1994 yılında milli park ilan edilen, tabiatı harikası bir alan. Misafirlerini tertemiz bir havanın etkisi altında ağırlayan Kazdağı Milli Parkı aynı zamanda el değmemiş bir doğa, masalsı ve büyüleyici bir atmosfer sunuyor. 21.450 hektarlık devasa bir alana yayılan park, çok sayıda vahşi hayvana ve bitki türüne de ev sahipliği yapmaktan geri kalmıyor.
Bir tür yeryüzü cenneti olan Kazdağı Milli Parkı’nda başta; yaban domuzu, kurt, karaca, porsuk, ayı, sansar ve tilki gibi canlı çeşitleri hayat bulunuyor. Ayrıca Kaz Dağları’nda 101 familyadan 900 bitki türü varlık gösteriyor. Türkiye’ye özel 68 nadir bitki türünden 23 endemik bitki çeşidi de Kazdağı Milli Parkı’nda yaşıyor.
2. Antandros Antik Kenti
Antandos Antik Kentti , Balıkesir gezilecek yerler listemizdeki ilk tarihi miras. Varlığı yaklaşık 20 yıl önce keşfedilen Antandros Antik Kenti’nde Profesör Gürcan Polat liderliğindeki ekip araştırmaları genişleterek Balıkesir’in en güzel tarihi yerlerinden birini ülkemize armağan etti.
Balıkesir’in Altınoluk ilçesinde yer alan Antandros Antik Kenti, dokunu büyük orada koruyan bir Roma Evi’ne de bünyesinde yer veriyor. Duvar freskleriyle süslenen ve mozaik zeminiyle dikkat çeken kent, tarihin gizemini üzerinde taşıyor. Son olarak Antandros Antik Kenti’ne Balıkesir’den kalkan otobüslerle de gidebileceğinizi belirtelim.
3. Değirmen Boğazı Tabiat Parkı
Değirmen Boğazı Tabiat Parkı, neredeyse Balıkesir’in kent merkezinde konumlanıyor. Merkezden sadece 8-9 km’lik bir uzaklıkta yer alan tabiat parkı, şehrin kalbinde doğa ile kucaklaşmanıza fırsat tanıyor. Çok sayıdaki ağaç türüyle yemyeşil bir dokuya sahip olan Değirmen Boğazı Tabiat Parkı’nda sevdiklerinizle zaman geçirebileceğiniz piknik alanları da bulunuyor.
2011 yılında milli park ilan edilen Değirmen Boğazı Tabiat Parkı, oldukça geniş bir alana yayılıyor. Tabiat parkı içerisinde piknik alanlarının dışında; yürüyüş parkurları, spor sahaları, süs göletleri, ahşap köprüler, bisiklet yolları, kır bahçesi ve kamelyalar gibi noktalar yer alıyor.
4. Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi
Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi, Balıkesir merkezinde konumlanıyor ve 1996 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. İki katlı bir konağın ev sahipliği yaptığı Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi, yöreye özgü bir mimariye sahip. Ahşap yapıda ve kente has taşlarla dizayn edilen müzede; Kurtuluş Savaşı kahramanlarının şahsi eşyaları, tarihi belgeler ve fotoğraflar, savaşta kullanılan üniformalar, silahlar ve kılıçlar, Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım’ın balmumu heykelleri sergileniyor.
Ayrıca Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi’nde, kent ve çevresinde yapılan kazılarda bulunan etnografik ve arkeolojik eserlere de yer veriliyor. Haftanın her günü açık olan Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi’ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
5. Zağnos Paşa Camii
Zağnos Paşa Camii, Balıkesir Ulu Camii olarak biliniyor. Balıkesir gezilecek yerler listemizde, ilik öne çıkan dini merkez olan Zağnos Paşa Camii’ne kent merkezinden yürüyerek ulaşabilirsiniz. Balıkesir’in en önem tarihi sembolleri arasında da gösterilen cami, Kurtuluş Savaşı’nda Mehmet Akif Ersoy’un hutbe verdiği cami olması bakımından da bir üne sahip.
Zağnos Paşa Camii, ilk olarak 1641 yılında Fatih Sultan Mehmet’in en ünlü vezirleri arasında olan Zağnos Paşa tarafından, külliye olarak yaptırılmış. Ancak külliyenin günümüze sadece cami ve türbe kısımları ulaşmayı başarmış. Yapıldığı dönemin etkileyici taş mimari özelliklerini yansıtan Zağnos Paşa Camii, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek hutbe okuduğu cami olması bakımından da çok ayrı bir önem ve anlam taşıyor.
6. Balıkesir Saat Kulesi
Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir gezilecek yer listemizde sıradaki durak. Şehrin sembol yapılarından biri olan kule, 20 metre yüksekliğe sahip. 1827 yılında, Giritli Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Balıkesir Saat Kulesi, 5 katlı olarak dizayn edilmiş. Klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında gösterilen Balıkesir Saat Kulesi, mimari anlamda Galatasaray Kulesi’ni de andırıyor.
Günümüze ulaşana kadar mimari dokusunu ve görüntüsünü korumayı başaran Balıkesir Saat Kulesi, şehrin en hareketleri noktalarından birinde yer alıyor ve dört tarafında saatlere yer veriyor.
7. Avşa Adası
Avşa Adası, sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin en güzel noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, Çanakkale ve Tekirdağ’dan da rahatlıkla feribotla ulaşılabilen Avşa Adası, turistik bir lokasyon olarak tanınıyor. Bünyesinde son derece ünlü plajlara da yer veren ada, turizm olanakaları açısından tatmin edici özellikler sergiliyor. Mavi bayraklı plajlara, Ege ve Akdeniz’i andıran kumsallara sahip olan Avşa Adası, yerli ve yabancı turistlerin seyir defterinde yer almayı başarıyor.
Huzur veren atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlayan Avşa Adası, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplanan bir doğaya sahip. Ada, bu ağaçların gölgesinde bol bol yürüyüş yapabileceğiniz alanlar da sunuyor. Plaj ve koylarıyla birlikte Roma ve Bizans döneminden kalma çok sayıda tarihi noktaya da ev sahipliği yapan Avşa Adası, harika bir manzara vadetmekten de geri kalmıyor.
8. Cunda Adası
Cunda Adası, Balıkesir’in yüzünü Ege Denizi’ne dönen noktalarından. Sessiz yapısıyla dikkat çeken ada, sakin bir tatil arayanların ilk tercihi ettiği noktalar arasında yer alıyor. Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Cunda Adası, aynı zamanda balıkçı tekneleri ile süslenmiş durumda. Ege ve Girit mutfağının egemen olduğu Cunda Adası’nda tahmin edebileceğiniz üzere taptaze deniz ürünleri de sizleri bekliyor.
Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası’nın küçük bir kara bağlantısı da bulunuyor. Yani adaya hem yürüyerek hem de teknelerle ulaşmanız mümkün. Özellikle gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Cunda Adası, Ege Denizi’ndeki 4. büyük ada olma unvanını da elinde bulunduruyor. Plajları, koyları, atmosferi, benzeri bulunmayan manzarası ve tarihi kokan yapılarıyla Cunda Adası, ziyaret edilmeyi fazlasıyla hak ediyor.
9. Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı
Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir ile birlikte Türkiye’nin en özel noktalarından biri. Kelimenin tam anlamıyla bir tür doğal cennet olan Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı, 1975 yılında Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı diplomayla ödüllendirilmiş. Milli park, yüzlerce çeşit su kuşunu ağırlarken 24.000 hektarlık yeşil alanıyla da dikkat çekiyor.
Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı’nın bir diğer önemli özelliği ise Avrupa, Asya ve Afrika’dan göçen kuşlara ev sahipliği yapması. Milli park bu nedenle sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan ziyaretçi akınına uğruyor. Kuş gözlem kuleleri ve seyir teraslarıyla da hizmet veren Manyas Gölü Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir’in merkezinden 85 km’lik bir uzaklıkta konumlanıyor.
10. Aşıklar Tepesi
Aşıklar Tepesi, Balıkesir gezilecek yerler listemizde Ayvalık’ta ikamet eden özel alanlardan biri. Oldukça popüler ziyaretleri noktaları arasında da olan Aşıklar Tepesi, panoramik ve büyüleyici bir manzaraya sahip. Ayvalık ilçe merkezine sadece 8 km’lik bir uzaklıkta yer alan Aşıklar Tepesi’nde taş mimarisiyle dikkat çeken bir yel değirmeni de ziyaretçilerini karşılıyor. Son olarak Aşıklar Tepesi’nde romantik anlar geçirebileceğiniz gibi harika fotoğraf kareleri yakalamanız da yüksek ihtimal.
11. Kozak Yaylası
Kozak Yaylası, tam Bergama ve Ayvalık arasında bulunuyor. Yaylanın Ayvalık ilçe merkezine olan uzaklığı ise yaklaşık 45 km. Yemyeşil bir atmosfere sahip olan Kozak Yaylası ağırlık olarak fıstık çamı ormanlarıyla kaplı.
Kozak Yaylası, doğanın kucağında yürüyüş yapma ve huzur dolu bir ambiyansta dinlenme fırsatı sunuyor. Ayrıca yayla, çok sayıda yaz şenliğine de ev sahipliği yaparak, hareketli ve renkli anlara sahne oluyor.
12. Kapıdağ Yarımadası
Kapıdağ Yarımadası, antik çağlardan günümüze kadar önemli yerleşim yerlerinden biri olmayı başarmış. 300 kilometrekare gibi devasa bir alana yayılan Kapıdağ Yarımadası, Erdek ilçesinin tamamını kapsıyor ve Marmara Denizi’ne kadar uzanıyor.
Doğanın tüm güzelliklerine bünyesinde yer veren Kapıdağ Yarımadası, turizm olanakları açısından da gelişmiş hizmet çeşitliliğine sahip. Özellikle konaklama zenginliği ile dikkat çeken yarımada, birbirinden güzel plaj ve kumsallar da bulunuyor. Ayrıca bu olanaklara, önemli tarihi miraslar da eşlik ediyor.
13. Cennet Tepesi
Cennet Tepesi, harika manzarasıyla öne çıkan bir başka nokta. Ayvalık’ta en çok ziyaret edilen alanlardan bir olmayı da başaran Cennet Tepesi, çeşitli meyve ağaçlarıyla çevreleniyor. Muazzam bir seyir alanına sahip olan tepe, Ege Denizi’nin farklı manzaralarını ziyaretçilerine sunuyor. Cennet Tepesi’nin çevresinde mesire alanı, yürüyüş yolları ve kır bahçeleri gibi alanlar da bulunuyor.
14. Çınarlı Köyü
Çınarlı Köyü, Balıkesir’in Gönen ilçesinde yer alıyor. Bakir yapısını koruyan ve Gönen’in en güzel köylerinden biri olan Çınarlı Köyü, çok sayıda zeytin ve meyve ağacına bünyesinde yer veriyor. Köyün ilçe merkezine olan uzaklığı ise sadece 8 km.
Ağırlıklı olarak Çerkezlerin yaşadığı Çınarlı Köyü’nde birbirinden leziz Çerkez yemekleriyle de tanışmanız mümkün. Asırlık çınar ağaçlarıyla, huzur veren atmosferiyle ve temiz havasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Çınarlı Köyü’nü gezilecek yerler listenize almanızı tavsiye ederiz.
15. Badavut Plajı
Badavut Plajı, Balıkesir’in gizli cenneti olarak anılıyor. Türkiye’nin en güzel plajlarından da biri olan Badavut Plajı, dingin ve dalgasız bir denize sahip. Altın renginde kumsalıyla da dikkat çeken plaj aynı zamanda Ege Denizi’nin masmavi sularına karşı konumlanıyor.
Kenti mavi bayraklı plajları arasında girmeyi de başaran Badavut Plajı’nda çok fazla tesis bulunmuyor. Bununla birlikte plajın çevresinde kamp yapabileceğiniz çok sayıda mevcut.
16. Paşalimanı Adası
Paşalimanı Adası, Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı. Aynı zamanda Avşa Adası ve Marmara Adası ile birlikte Marmara Denizi’ndeki en büyük ada olan Paşalimanı Adası’nda yaşayan halk genellikle balıkçılık ve şarap üretimiyle geçimini sağlıyor. Adaya özgü üzümlerden üretilen şarapların ise tüm dünyaya ihraç edildiğini belirtelim.
Huzur dolu bir ada olan Paşalimanı Adası, hafif rüzgarlı bir havaya sahip. Bu nedenle adada rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve yelken sörfü gibi su sporlarına imkan tanıyor. Ayrıca akvaryum berraklığındaki denizi ile Paşalimanı Adası’nda dalış yapmak da mümkün.
17. Martı Koyu
Martı Koyu, Balıkesir gezilecek yerler listemizde bir başka denize nazır nokta. Balıkesir Gömeç’te yer alan Martı Koyu aynı zamanda Artur Sitesi’ne bağlı. Masmavi denizi ile dikkat çeken Martı Koyu su sporları için de elverişli bir ortama sahip. Mavi bayrak da taşıyan Martı Koyu; kumsalından denize uzanana ahşap limanıyla, etrafını saran kafe ve restoranlarıyla yerli ve yabancı turistlerin tercihi olmayı başarıyor.
18. Hasan Boğuldu Göleti
Hasan Boğuldu Göleti, Balıkesir’in Edremit ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Ege Bölgesi’nin en bilinen doğal noktaları arasında da gösterilen Hasan Boğuldu Göleti, sarp kayalıklardan akan buz sular sayesinde oluşuyor. Etrafında bir piknik alanına da yer veren gölet, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisin çekmeyi başarıyor.
19. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı
Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye’nin en büyük milli parkı olarak biliniyor. 19.624 hektarlık alanıyla Ayvalık’taki 20 adanın tamamını kaplıyor. Çam ormanlarını denizle buluşturan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, 250’den fazla bitki türüne de ev sahipliği yapıyor.
Doğanın birçok rengini içinde bulunduran Ayvalık Adaları Tabiat Parkı; vahşi yaşam zenginliği, gizli koyları, altın rengi kumsalları, dalış noktaları, kamp alanları, tarihi kilise ve manastırları ile yılın her döneminde ziyaretçi akınına uğruyor.
20. Tımarhane Adası
Tımarhane Adası, Balıkesir yat ve tekne gezilerinin en gözde adresi konumunda. Cunda Adası’nda Rumların yaşadığı zamanlarda psikolojik sorunları olanlar bu adaya bırakılıyormuş. Tımarhane Adası da adını bu tarihinden alıyor. Günümüzde ıssız bir ortama sahip olan Tımarhane Adası çok sayıda sakin koya da ev sahipliği yapıyor.
21. Taksiyarhis Anıt Müzesi
Taksiyarhis Anıt Müzesi, Ayvalık’ın sembol yapılardan biri ve Balıkesir gezilecek yerler listemizde sıradaki lokasyon. 2012 yılında restore edilerek müze haline getirilen Taksiyarhis Kilisesi, klasik mimarisine karşın oldukça görkemli bir görünüme sahip.
Özellikle yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Taksiyarhis Anıt Müzesi iç mekansa ise; altın süslemeli oymaları, kabartmalar ve Hz. İsa’nın hayatının anlatıldığı mermer ikonlar ile dikkat çekiyor.
22. Hisaralan Kaplıcaları
Hisaralan Kaplıcaları, Balıkesir’in Sındığı ilçesinin sınırları içinde misafirlerini ağırlıyor. Kent merkezinden yaklaşık olarak 1 saatlik uzaklıkta yer alan Hisaralan Kaplıcaları, Balıkesir’in en önemli termal kaynaklarından ve sağlık turizmi noktalarından biri.
Yılın her dönemi misafirlerini ağırlayan Hisaralan Kaplıcaları, şifalı sularıyla çok sayıda rahatsızlığın giderilmesine yardım olurken, yorgunluğunuzu dindirmenize de aracılık ediyor.
23. Ayvalık Ayazma Kilisesi
Ayvalık Ayazma Kilisesi, Balıkesir’in gözde ilçesi Ayvalık’ta yer alan bir diğer tarihi miras. 1890 yılında inşa edilen Ayvalık Ayazma Kilisesi “kutsal su” anlamına gelen bir isim taşıyor. Bunun gerekçesi ise kilisenin çeşmelerinden akan suyun kutsal olduğuna inanılması. Ayvalık Ayazma Kilisesi ayrıca 200 metrekarelik bir alana sahip.
Taş süslemeleriyle etkileyici bir görünüm sunan Ayvalık Ayazma Kilisesi, klasik bir Rum Ortodoks Kilisesi kimliğinde. Yapı olarak da Neo Klasik mimarinin izlerini taşıyan Ayvalık Ayazma Kilisesi’nin ziyarete açık odluğunu ilave edelim.
24. Yıldırım Camii ve Külliyesi
Yıldırım Camii ve Külliyesi, Balıkesir’in şehir merkezinin en eski yapılardan biri olarak biliniyor. Eski Camii olarak anılan Yıldırım Camii ve Külliyesi, 1388 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış. İlk dönem Osmanlı arasında yer alan mimarisinin başyapıtları arasında da gösterilen Yıldırım Camii ve Külliyesi, üç nefli olarak ve dikdörtgen bir yapıdaki yerler arasında tasarlanmış.
Günümüzde de hizmet veremeye devam eden Yıldırım Camii ve Külliyesi, iç mekanda ise ahşap yapısı ve taş mimarisi ile dikkat çekmeyi başarıyor. Cami, özellikle tarih ve kültür meraklıları tarafından kesinlikle ziyaret edilmeyi hak ediyor.
25. Kyzikos Antik Kenti
Kyzikos Antik Kenti, MÖ 5000 yılına kadar uzanan köklü ve zengin bir tarihe sahip. Aynı zamanda eski bir liman kenti de olan Kyzikos, antik çağlarda önemli bir ticaret merkezi olarak da biliniyor. Günümüzde Bandırma-Erdek karayolu üzerinde yer alan Kyzikos Antik Kenti, antik çağda ise Olimpos Dağı olarak bilinen Kapıdağ yamaçlarından konumlanıyordu.
Erdek merkezinden 12 km’lik bir uzaklıkta yer alan Kyzikos Antik Kenti’nde; mezar sütunları, su kemerleri, saray süslemeleri, tapınaklar ve heykeller yer alıyor.
26. Balıkesir Tren Garı
Balıkesir Tren Garı, kentin Altıeylül ilçesinde yer alıyor. İlk yapıldığı tarihi ambiyansını korumaya devam eden Balıkesir Tren Garı, İzmir Basmane için 1912 yılında yaptırılmış. Anadolu topraklarındaki en eski 2.tren yolu olma özelliğini de elinde bulunduran Balıkesir Tren Garı, ziyaretçilerine kartpostallık fotoğraflar sunuyor. Günümüzde hala aktif bir şekilde çalışmaya devam eden Balıkesir Tren Garı, son olarak 2010 yılında aslına uygun olarak restore edilmiş.
27. Tavuk Adası
Tavuk Adası, Cunda Adası’nın hemen karşısında yer alarak ziyaretçilerine göz kırpıyor. 17 dönümlük bir büyüklüğe sahip olan Tavuk Adası, bölgedeki en küçük adalardan biri olarak dikkat çekiyor. El değmemiş dokusuyla da ziyaretçilerin ilgisini cezbeden Tavuk Adası’nda hiçbir yerleşim yeri ya da yapılaşma bulunmuyor.
Yabani tavukların yaşamasından dolayı bu isimle anılan Tavuk Adası ayrıca ıssız ama bir o kadar da güzel kumsallara sahip. Son olarak adadan Cunda Adası’nın harika fotoğraflarını çekebileceğinizi de ilave edelim.
28. Bandırma Arkeoloji Müzesi
Bandırma Arkeoloji Müzesi, Balıkesir gezilecek yerler listemizdeki en önemli duraklardan biri. 2003 yılından bu yana misafirlerini ağırlayan Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde ağırlıklı olarak Daskyleion ve Kyzikos antik kentlerinden elde edilen eserler sergileniyor.
Bununla birlikte çevredeki höyüklerden elde edilen çok sayıdaki eserler de Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde kendisine yer buluyor. Balıkesir’in en önemli müzelerinden biri olan Bandırma Arkeoloji Müzesi, böylelikle kentin uzun yıllara dayanan tarihini misafirleriyle buluşturuyor.
Son olarak müzeyi pazartesi günleri hariç, saat 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca müzeye giriş ücretsiz.
29. Tahtakuşlar Etnografya Müzesi
Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, kentin Edremit ilçesinin Tahtakuşlar Köyü’nde yer alıyor. Şaman Müzesi olarak da anılan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi’nde enteresan materyaller sergileniyor. Şaman ayini malzemeleri, çadırlar, silahlar, yöresel kıyafetler ve Orta Asya Türk boylarına has sanat eserleri bunlardan sadece bazıları.
Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesi olarak UNESCO’dan ödül alan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, 1991 yılından beri misafirlerini ağırlıyor. Siz de burada birçok sıra dışı objeyi yakından görebilir ve ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz. Sadece bu açından dahi Tahtakuşlar Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmenizi fazlasıyla tavsiye ederiz.
30. Türkeli Köyü
Türkeli Köyü, Avşa Adası’nın öne çıkan lokasyonlarından. Çınar Koyu ve Manastır Koyu arasında konumlanan Türkeli Köyü, gelişmiş turizm imkanlarıyla da dikkat çekiyor. Buna karşın doğasını ve dokusunu da korumayı başaran köy, yüzlerce yıldır şarapçılık faaliyetler ve balıkçılık ile ayakta duruyor.
Harika sahillere ve büyüleyici koylara sahip olan Türkeli Köyü, terkedilmiş tarihi Rum manastırlarını da barındırmaya devam ediyor. Son olarak harika deniz ürünlerini tadabileceğiniz Türkeli Köyü’nde, leziz Girit mezeleriyle de tanışabilirsiniz.
Balıkesir’de Gezilecek Yerler
Balıkesir gezilecek yerler, sunduğu çeşitlilik ve her anlamada vadettiği zenginlik ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Kültür noktalarını, doğal güzellikleri ve tarihi bir araya getiren kent, özellikle yaz aylarında Cunda Adası ve Avşa Adası başta olmak üzere deniz severlerin de ilgi odağı haline geliyor. Bu kapsam da doğal olarak kentin çok sayıda ki mavi bayraklı plajları da öne çıkmayı başarıyor.
Geniş bir alana yayılan milli parklarıyla da doğa ile kucaklaşma fırsatı sunan Balıkesir, tabiatın tüm renklerini bulabileceğiniz bir yer. Tüm bu zenginliğinin arasında kent, birbirinden özel lezzetler tanışmanıza da fırsat tanıyor.
Bu çerçevede Balıkesir ziyaretiniz boyunca; tavuklu Balıkesir mantısı, höşmerim, zerde, Balıkesir kaymaklısı, tirit, peynirli patlıcan ve Bigadiç güveci başta olmak üzere sayısız lezzet de sizleri bekliyor.
Balıkesir hakkında daha detaylı bilgi için Balıkesir Restoran önerileri ve Balıkesir’de Ne Yenir makalelerini inceleyebilirsiniz.
Mesaj bırak