Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı ünlü bir turizm merkezidir Yılın her dönemi rüzgar alan Alaçatı, rüzgar sörfüne elverişli plajlarıyla ve tarihi taş evleriyle ünlü. Ege Bölgesi’nin en önemli turizm merkezi olan Alaçatı’nın taş evlerine; Arnavut kaldırımları, begonviller ve sardunyalar ile süslenmiş sokakları eşlik ediyor.
Yaz aylarının Türkiye’deki en dikkat çekici noktalarından olan Alaçatı’nın antik dönemdeki adı ise Agrillia. Belde günümüzdekini adını ise Türkler ve Rumların yaşadığı dönemden kalma Alacaat adından alıyor. Alaçatı, tarihi ve otantik yapısıyla adeta ziyaretçilerini bir masal dünyasının içine çekiyor.
Alaçatı, su sporlarının merkezi olan plajlarının dışında eğlence mekanlarıyla, hareketli gece hayatıyla da ilgi odağı konumunda. Beldeyi öne çıkaran bir diğer yönü ise keşfedilmeyi bekleyen yerleri. Doğal güzellikleriyle büyüleyen İzmir’in en gözde beldelerinden olan Alaçatı, unutulmaz bir gezi deneyimi vadediyor. Bu kapsamda hazırladığımız Alaçatı gezilecek en iyi 30 yer listemiz sizlerle!
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Alaçatı en iyi otellerini keşfetmek için « Alaçatı Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Alaçatı’da Gezilecek En İyi 30 Yer
1. Kemalpaşa Caddesi
Kemalpaşa Caddesi, Alaçatı gezilecek yerler listemizde ilk durak. Alaçatı’nın en hareketli ve en popüler noktalarından biri olan Kemalpaşa Caddesi, özellikle akşamları bir hayli kalabalık oluyor. Kemalpaşa Caddesi’nde; restoran ve kafeler, ünlü markaların mağazaları, butikler, el işi ürünleri ve hediyelik eşya satan dükkanlar sizlere kapılarını açıyor. Rengarenk bir atmosfere sahip olan cadde, özellikle akşam yürüyüşleri için de biçilmiş kaftan!
Yaz aylarında eşsiz bir gezi rotasını Kemalpaşa Caddesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik yürüyüşünüz boyunca bir nebze olsun dinlenerek soluklanmak istiyorsanız cadde üzerindeki eğlence mekanlarını, restoranları ya da kafeleri tercih edebilirsiniz.
2. Alaçatı Pazarı
Alaçatı Pazarı, her cumartesi günü beldenin merkezinde kuruluyor. Eğer yöresel ve organik ürünlere ilginiz varsa Alaçatı Pazarı mutlaka uğramanız gereken bir yer. Meşhur Ege otlarını da bulabileceğiniz Alaçatı Pazarı’nda; el yapımı renkli takılara, Alaçatı temalı hediyelik eşyalara, el dokuması kilimlere ve yöresel tekstil ürünlerine kadar çok şeyi bulabilirsiniz. Böylelikle Alaçatı Pazarı’nda hem alışveriş yapabilir hem de keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Aynı zamanda beslenme çeşitliliğinize dikkat ediyorsanız yine mutlaka Alaçatı Pazarı’na uğramanızı öneririz. Geniş yelpazeli organik ürün çeşitliliği, arzu ettiğiniz her türden ot ya da bitkisel ürüne kolaylıkla erişmenizi sağlayacaktır.
3. Delikli Koy
Delikli Koy, sadece Alaçatı’nın değil Çeşme’nin de sembol plajlarından ve deniz severler tarafından en sık tercih edilen noktalardan. Akvaryumu andıran pırıl pırıl denizi ile dikkat çeken Delikli Koy, adını da binlerce yılda dalgalarla ve sert rüzgarlarla delinen bir kayadan alıyor.
Günümüze kadar el değmemiş doğasını korumaya başaran Delikli Koy, yat ve teknelerin de rotasında bulunuyor. Harika bir manzaraya sahip olan koy, tüplü ve tüpsüz dalışlar için de ideal bir alan. Çeşme Yarımadası’nın güney ucunda konumlanan Delikli Koy¸ Alaçatı’nın merkezinden yaklaşık olarak 11 km’lik uzaklıkta yer alıyor. Özellikle tekne turları kapsamında Delikli Koya kolaylıkla ziyarette bulunmanız mümkün. Üstelik tekne turlarına günün her saati Çeşme sahilinden ulaşabilirsiniz.
4. Çeşme Kalesi
Çeşme Kalesi, Alaçatı’nın bağlı bulunduğu Çeşme ilçesinin sembol yapılarından biri. Alaçatı gezi turları arasına da adını yazdırmayı başaran Çeşme Kalesi¸ 1508 yılında II. Beyazıt döneminde inşa edilmiş. Bu mimari eser aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de bulunuyor.
Uluslararası Müzik Festivali ve Çeşme Festivali gibi çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan Çeşme Kalesi, onlarca metre uzanan surlarıyla ilçenin manzarasına estetik bir dokunuş yapıyor. Çeşme Müzesi’ne de ev sahipliği yapan kale, iç bölümüyle ve taş odalarıyla misafirlerine tarihi bir atmosfer sunuyor.
5. Altınkum Plajı
Altınkum Plajı, Alaçatı gezilecek yerler arasına adını yazdıran en güzel plajlardan biri. Adını altın renkli kumsalından alan plaj, rüzgar almaması nedeniyle dingin bir atmosfere sahip. Altınkum Plajı, bu nedenle sualtı dalışları için en çok tercih edilen adreslerden biri.
Soğuk suyuyla da dikkat çeken Altınkum Plajı’nda yüzen renkli balık sürülerini dahi görebilirsiniz. Ayrıca turizm olanaklarını açısından son derece gelişmiş olan Altınkum Plajı’nda; şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz alanlardan kamp yapabileceğiniz noktalara kadar hizmet alabileceğiniz turistik tesislere ulaşabilirsiniz. Son olarak Altınkum Plajı, Alaçatı’nın merkezinden 25 dakikalık bir uzaklıkta bulunuyor.
6. Çeşme Sahili
Çeşme Sahili, Alaçatı’nın merkezinden sadece 11 km kadar uzaklıkta. Ege Denizi’nin masmavi sularına ve harika manzarasına karşı konumlanan Çeşme Sahili, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolu ile özellikle yaz akşamlarının en popüler adreslerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Bunun yanı sıra Çeşme Sahili’nde; balık restoranları, canlı müzik mekanları, kafeler ve alışveriş yapabileceğiniz mağazalar da hizmet veriyor. Dilerseniz Çeşme Sahili’nin harika manzarasına karşı kahvenizi içerek huzurlu bir akşam geçirebilirsiniz. Ege Denizi’nin taze deniz mahsullerinin tadına Çeşme Sahili boyunca uzanan restoranlarda bakmanız mümkün. Burada adeta bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz.
7. Alaçatı Taş Evleri
Alaçatı Taş Evleri, Alaçatı’yı özel kılan ve karakteristik bir yapıya kavuşturan en önemli sembol yapılardan. Bölgeye özgü iki katlı, taş ve ahşap malzemelerden oluşan Alaçatı Taş Evleri’nin büyük çoğunluğu Rum ustalar tarafından ince işçilik ve emek harcanarak inşa edilmiş.
Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi ile ziyaret edilen Alaçatı Taş Evleri’nin bazıları günümüzde butik otel olarak kullanılıyor. Tarihi dokularını korumayı başaran Alaçatı Taş Evleri aynı zamanda ilçenin atmosferi üzerinde de büyük bir etkiye sahip.
8. Erythrai Antik Kenti
Erythrai Antik Kenti, Ege Bölgesi’nden kurulan 12 İyon kentinden biri. Arkaik, Klasik, Helenistik ve Roma dönemlerine ait çok sayıda değerli eserin bulunduğu Erythrai Antik Kenti’nde 1960’lı yıllardan bu yana kazı çalışmaları devam ediyor.
Alaçatı’daki tarih ve kültür gezilerinin vazgeçilmez adreslerinin başında yer alan Erythrai Antik Kenti, ilçe merkezinden yaklaşık olarak 16 km gibi bir uzaklıkta yer alıyor. Erythrai Antik Kenti’ne ulaştıktan sonra günümüze kadar tarihi dokusunu korumayı başaran; etkileyici surlar, mozaiklerle süslü tapınaklar ve antik tiyatro arasında gezebilirsiniz.
9. Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi)
Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi), Alaçatı gezilecek yerler arasında mimari yapısı ve tarihi dokusu ile dikkat çeken bir yapı. 1874 yılında bir Ortodoks Rum Kilisesi olarak inşa edilen Ayios Konstantinos Kilisesi, 1900’lü yıllarda camiye çevriliyor. Yapı camiye çevrilmesinin ardından Pazaryeri Camii adını alıyor.
Günümüzde de inşa edildiği dokuyu koruyan ve klasik kilise görünümüne sahip olan Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi), renkli taşlardan oluşan taban mozaikleriyle ve üç nefli etkileyici mimarisiyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Genel olarak da yapıya mistik atmosferin hakim olduğunu söylemek mümkün. Özellikle tarih içerisinde seyahat gerçekleştirmekten hoşlanıyorsanız mutlaka Pazaryeri Camii’nin büyüleyici atmosferini keşfetmelisiniz.
10. Aya Yorgi Koyu
Aya Yorgi Koyu, sadece Alaçatı ya da Çeşme’nin değil, Türkiye’nin en güzel koylarından biri. Özellikle gün batımı manzarasıyla dikkat çeken Aya Yorgi Koyu; ince kumlu sahili, mavi bayraklı berrak denizi, plaj kulüpleri ve gece ev sahipliği yaptığı partileriyle diğer koylardan ayrılıyor.
Alaçatı’nın merkezinden yaklaşık olarak 10 km gibi bir mesafede yer alan Aya Yorgi Koyu, su sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Kaliteli butik otelleri ile de misafirlerine kapılarını açan koy, keyifli bir tatil için gereken tüm imkanlara sahip.
11. Ali Bostan Plajı
Ali Bostan Plajı, Çeşme plajları içinde sakin atmosferi ile dikkat çekiyor. Çeşme’nin Dalyanköy bölgesinde konumlanan Ali Bostan Plajı bir koy kimliğinde olduğundan sert dalga ve rüzgarlardan korunuyor.
Ayrıca plajın çevresinde hemen hemen her bütçeye uygun butik oteller, apartlar ve pansiyonlar bulunuyor. Son olarak Ali Bostan Plajı’nın Alaçatı’nın merkezinden yaklaşık olarak 12 km’lik bir uzaklıkta konumlandığını da belirtelim.
12. Çiftlik Koyu
Çiftlik Koyu, diğer koyların aksine rüzgara açık bir alana yerleşiyor. Çiftlik Koyu bu nedenle, rüzgar sörfü, yelken ve uçurtma sörfü gibi su sporlarına elverişli bir ortam hazırlıyor. Koy, bu yönünden güç alarak bünyesinde su sporları okullarına yer veriyor.
Turizm olanakları açısından gelmiş imkanlara sahip olan Çiftlik Koyu’nda; balık restoranları, eğlence mekanları, kafeler ve çok sayıda otel bulunuyor. Ayrıca yürüyüş yapmak isterseniz de kilometrelerce uzanan sahil yolu sizleri bekliyor olacaktır.
13. Aya Haralambos Kilisesi
Aya Haralambos Kilisesi, 1832 yılında inşa edilmiş bir Rum yapısı. 2012 yılında aslına uygun olarak restore edilerek kültür ve sanat merkezi haline dönüştürülen Aya Haralambos Kilisesi, etkileyici mimarisi ile göz kamaştırıyor. Rum ustaların imtina ederek hazırladığı taş mimari ve mimariye eşlik eden iç mekan süslemeleri, yapının daha şık bir hale bürünmesine zemin hazırlıyor.
200 kişilik salona sahip olan Aya Haralambos Kilisesi, tüm yıl boyunca kapılarını açık tutuyor. Bu çerçevede yapı; konser, söyleşi, sergi, gibi sayısız kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Yılın her dönemi Aya Haralambos Kilisesi’ni ziyaret ederek, kadim yapının eşsiz dokusunu yerinde keşfedebilirsiniz.
14. Kleopatra Koyu (Sığacık Plajı)
Kleopatra Koyu (Sığacık Plajı), ünü Alaçatı’nın ve Çeşme’nin sınırlarını aşarak tüm Türkiye’ye yayılan, bölgede denize girilebilecek en güzel noktalardan. Sakin yapısı ve huzur dolu atmosferi ile dikkat çeken Kleopatra Koyu (Sığacık Plajı), yaz aylarında dahi bu ambiyansını muhafaza etmeyi başarıyor.
Delikli Koy’a da komşu olan Kleopatra Koyu (Sığacık Plajı), yat ve tekne turlarının mola verdiği alanlardan biri. Adeta bir doğa cenneti olan Kleopatra Koyu (Sığacık Plajı)’nda dalış yapabilir ve uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.
15. Alaçatı Yel Değirmenleri
Alaçatı Yel Değirmenleri, beldenin bir diğer önemli yapılarından ve sembollerinden biri. 1800’lü yılların ortalarında inşa edilen ve günümüze miras kalmayı başaran Alaçatı Yel Değirmenleri, kartpostallık görüntüler sunuyor.
Halihazırda Alaçatı Yel Değirmenlerinin bazıları aslına uygun olarak restore edilmiş durumda. Restore edilen bu yapılar günümüzde restoran ve kafe olarak hizmet veriyor. Eşsiz manzara eşliğinde bir yudum kahve ya da çayın keyfini sürebilirsiniz.
16. Babür Koyu
Babür Koyu, yine Delikli Koyu’n hemen yanında bulunan bir diğer önemli koy. Deniz severlerin ilgisini cezbeden Babür Koyu, Alaçatı’nın merkezinden yaklaşık olarak 9 km gibi bir mesafede yer alıyor. Sakin bir atmosfere sahip olan koy, kalabalıktan hoşlanmayanlar için son derece ideal.
Delikli Koy dışında, Piyade Koyu ve Çark Plajı’na da son derece yakın olan Babür Koyu, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü gibi su sporlarını icra etmek için de fazlasıyla elverişli bir ortama sahip. Ek olarak Babür Koyu’nun kristal berraklığında bir denize sahip olduğunu da ilave edelim.
17. Tanay Tabiat Parkı
Tanay Tabiat Parkı, Alaçatı’nın merkezinden 10 dakikalık yürüyüşle ulaşabileceğiniz ve kendinizi tabiatın huzur dolu kollarına bırakabileceğiniz bir alan. Bakir yapısının korumasından dolayı 1. derece sit alanı ilan edilen Tanay Tabiat Parkı, 30 hektardan fazla bir alana yayılıyor.
Tanay Tabiat Parkı; atmacalar, ağaçkakanlar, bülbüller, gelincikler gibi hayvan çeşitliliğiyle vahşi yaşam zenginliğine sahip. Parkın bu zenginliğine, zakkum, karaçalı, zeytin, meşe, kızılçam ve servi ağaçları eşlik ediyor. Tanay Tabiat Parkı’nın bu özelliklerinin yanı sıra alanda; doğa yürüyüşleri yapabilir ya da kamp kurabilirsiniz. Tanay Tabiat Parkı, doğanın kusursuz huzur veren dokusu eşliğinde rahatlamak için son derece ideal bir adres.
18. Şifne Plajı
Şifne Plajı, termal otelleri ile ünlü olan bir bölgede yer alıyor. Alaçatı’nın merkezinden 10-15 dakikalık kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Şifne Plajı’nda masmavi ve berrak bir deniz sizi bekliyor. Termal otellere ev sahipliği yapması nedeniyle yılın her döneminde ziyaret edilen Şifne Plajı’nın sularının da şifalı olduğuna inanılıyor. Deniz keyfinin dışında Şifne Plajı yakınlarda kaplıcalara ya da şifalı çamur banyolarına gidebilirsiniz. Şifne Plajı bu yönüyle Alaçatı gezilecek yerler listesinde olmayı hak ediyor.
19. Hacımemiş Mahallesi
Hacımemiş Mahallesi, Alaçatı’nın en ünlü mahallerinden biri olarak dikkat çekiyor. Renkli ambiyansı ile ziyaretçilerini kendisine hayran Hacımemiş Mahallesi, sizi içinde bulunduğunuz dünyadan soyutluyor. Alaçatı’nın ünlü taş evleriyle süslene Hacı Memiş Mahallesi, akşam yürüyüş yapılabilecek en uygun noktalardan.
Alaçatı’nın en hareketli noktalarından olan Hacımemiş Mahallesi’nde; butik oteller, balık restoranları, kafeler ve çeşitli mağazalar hizmet veriyor. Hacımemiş Mahallesi her yönüyle bir ressamın renkli tablosunu andırıyor.
20. Dalyan Yat Limanı
Dalyan Yat Limanı, çok sayıda tekneye ve yata ev sahipliği yapıyor. Alaçatı’nın merkezinden ortalama 20 dakikalık bir yürüyüş sonucunda ulaşılabilen Dalyan Yat Limanı’nda saatlik ve günübirlik tekne turları düzenleniyor. Bu turlarına katılarak Ege’nin birbirinden güzel koylarını keşfedebilirsiniz.
Dalyan Yat Limanı’nda limana karşı uzanan balık restoranları romantik anlar sunarken, liman boyunca uzanan sahilde harika akşam yürüyüşlerine zemin hazırlıyor. Ayrıca Dalyan Yat Limanı’nda bulunan balıkçı tekneleri de limanın manzarasını harika bir şekilde tamamlıyor.
21. Alaçatı Marina
Alaçatı Marina, yine beldenin merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz ve aynı şekilde yürüyerek gezilebileceğiniz bir diğer adres. Sadece Alaçatı’nın ve Çeşme’nin değil genel anlamda Ege Bölgesi’nin en önemli yat destinasyonlarından biri olan Alaçatı Marina toplamda 330 tekne kapasitesiyle de dikkat çekiyor.
Romantik ve büyüleyici bir ambiyansa sahip olan Alaçatı Marina; restoranları, hediyelik eşya dükkanları, taş iskelesi ve kafeleriyle de ön plana çıkıyor. Son olarak Alaçatı Marina yakınlarında çok sayıdaki kaliteli otelinde kapılarını misafirlerine açtığını belirtelim. Dünya standartlarında hizmet sağlayan bu konaklama tesisleri, yaz tatilleri için son derece doğru bir tercih olacaktır.
22. Tekke Plajı
Tekke Plajı, sığ deniziyle ve çam ormanlarının sardığı dokusuyla dikkat çekiyor. Yeşili ve mavi bir araya getiren Tekke Plajı, Çeşme’nin merkezine de son derece yakın. Berrak bir denize sahip olan plaj, hem Çeşme’ye yakın olmasıyla hem de ücretsiz olmasıyla yaz aylarında bir hayli kalabalık oluyor.
Alaçatı’dan 10 dakikalık bir uzaklıkta konumlanan Tekke Plajı, manzarasıyla da ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Plajın etrafında ise restoranlar, kafeler ve deniz manzaralı oteller hizmet veriyor. Bölge, böylelikle misafirlerine unutulmaz bir tatilin kapılarını açıyor.
23. Alaçatı Halk Plajı
Alaçatı Halk Plajı, Çeşme Yarımadası’nın güney ucunda bulunuyor ve Alaçatı gezilecek yerler listemizde sıradaki adresi oluşturuyor. Alaçatı’nın merkezinden de yaklaşık olarak 11 km gibi bir uzaklıkta bulunan Alaçatı Halk Plajı; denizin, güneşin ve kumsalın tadını çıkarabileceğiniz ideal noktalar arasında.
Mavinin farklı tonları ile ziyaretçilerini buluşturan Alaçatı Halk Plajı, binlerce yılda dalgaların ve rüzgarların etkisiyle oluşan kayalık manzarasıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Ayrıca Alaçatı Halk Plajı’nda küçük mağaralar da bulunuyor.
24. Paşalimanı Koyu
Paşalimanı Koyu, çam ormanlarını ve turkuaz rengi denizi bir araya getiren eşsiz bir lokasyon. Doğal bir liman olan Paşalimanı Koyu, rüzgarlardan korunuyor ve bir tabiat harikası olarak karşınıza çıkıyor. Yılın her döneminde de sakin ve huzur veren ambiyansını korumayı başaran Paşalimanı Koyu aynı zamanda sığ deniziyle de öne çıkıyor. Koyun denizi 150 metre boyunca derinleşmiyor.
Alaçatı merkezinden 30 dakikalık bir zaman zarfında ulaşılabilen Paşalimanı Koyu, tekne turlarının da seyir defterinde yer alıyor. Son olarak eğer bu bölgede konaklamak isterseniz koya bakan deniz manzaralı otellerden birini tercih edebilirsiniz.
25. Çark Plajı
Çark Plajı, Alaçatı’da su sporları söz konusu olduğunda akla ilk gelen adres. Bu kapsamda Çark Plajı’nda; yelken, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi spor sporları yapılabiliyor. Plajın, yılın her mevsiminde yoğun rüzgara maruz kalmasının etkisi oldukça büyük.
Bu çerçevede Çark Plajı’nın çevresinde sörf okulları ve dalış merkezi hizmet veriyor. Ayrıca harika bir Ege tatili yapabileceğiniz Çark Plajı çevresinde 5 yıldızlı otellerden butik otellere kadar oldukça geniş yelpazeli konaklama seçenekleri de mevcut.
26. Çeşme Müzesi
Çeşme Müzesi, Çeşme Kalesi’nin içerisinde çok değerli eserleri ziyaretçileri ile buluşturuyor. Çeşme’nin tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan müzede; Cenevizlilerden Osmanlılara kadar uzanan eserler sergileniyor. Ayrıca bölgenin en önemli İyon kenti olan Erythrai Antik Kenti kazılarında elde edilen kalıntı ve materyaller de Çeşme Müzesi’nde bulunuyor. Son olarak haftanın her günü 08.30-17.30 saatlerini arasında Çeşme Müzesi’ni ziyaret edebileceğinizi belirtelim.
27. Boyalık Plajı
Boyalık Plajı, 4 km’lik uzunluğu ile bölgenin en büyük plajlarından biri olarak dikkat çekiyor. Alaçatı’nın merkezine 7 km, Çeşme’nin merkezine 4 km uzaklıkta yer alan Boyalık Plajı, berrak denizi ve rengarenk balıklarıyla da öne çıkıyor.
Sığ bir denize sahip olan Boyalık Plajı’nda; restoranlar, kafeler, turistik tesisler hizmet veriyor. Ayrıca Boyalık Plajı’nda ve çevresinde her bütçeye uygun konaklama tesisleri de yer alıyor. Son olarak plajın kilometrelerce uzanan sahilinde yürüyüş yapmanın ayrı bir deniz olduğunu ifade edelim.
28. Gerence Körfezi
Gerence Körfezi, Alaçatı gezilecek yerler arasında balık çeşitliliği bakımından en zengin olan nokta. Ege Denizi’nde balık avlama turlarının en uğrak noktalarından olan Gerence Körfezi, Alaçatı’ya yaklaşık olarak 19 km’lik uzaklıkta yer alıyor. Panoramik manzarasıyla görenleri büyüleyen Gerence Körfezi, kartpostal tadından fotoğraf kareleri sunuyor. Su sporlarına da ev sahipliği yapan körfezde trekking parkurları da bulunuyor.
29. Memiş Ağa Camii
Memiş Ağa Camii, Osmanlı döneminden günümüze ulaşmayı başaran bir tarihi yapı. 1812 yılında inşa edilen Memiş Ağa Camii, klasik Osmanlı mimarisinin bir örneği. Dikdörtgen planlı olarak ve yığma moloz taş tekniğinden yararlanılarak inşa edilen cami, bölgenin en önemli tarihi yapıları arasında gösteriliyor.
Alaçatı merkezinden yaklaşık olarak 10 km’lik bir uzaklıkta yer alan Memiş Ağa Camii tam olarak Mithat Paşa Caddesi’nde konumlanıyor. Özellikle kültür ve mimari tutkunlarının Alaçatı gezilecek yerler kapsamında Memiş Ağa Camii’ne listelerinde yer vermeleri gerekiyor.
30. Piyade Koyu
Piyade Koyu, Alaçatı gezilecek yerler listemizde yer alan son adres. Delikli Koy ve Çark Plajı arasında bulunan Piyade Koyu, en gelişmiş turizm olanaklarına sahip olması bakımından da dikkat çekiyor. Çok sayıda plaj kulübüne de ev sahipliği yapan deniz keyfinin yanı sıra eğlence dolu bir zaman dilimi de vadediyor. Koyda geceleri düzenlenen plaj partileri bir hayli ilgi görüyor. Su sporları için de elverişli özelliklere sahip olan Piyade Koyu’nda rüzgar sörfü okulu da bulunuyor. Son olarak Piyade Koyu’nda çok sayıda konaklama tesisinin de kapılarını misafirleri için açtığını ilave edelim.
Alaçatı Gezilecek Yerler
Alaçatı gezilecek yerler, genel denizin mavisini ve doğanın yeşil tonlarını sizler için buluşturuyor. Yüksek oranda doğal dokusunu koruyan Alaçatı, taş evleri ve Arnavut kaldırımlı dar sokaklarıyla misafirlerini adeta bir masal diyarına davet ediyor.
Deniz keyfini sınırsızca yaşayabileceğiniz Alaçatı’da birbirinden güzel koylar ve altın sarısı rengiyle büyüleyen plajlar, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Su sporlarının her türlüsüne de imkan tanıyan beldenin koyları ve plajları, bu açıdan da adrenalin ile buluşmanız için uygun ortamı hazırlıyor.
Gündüz olduğu kadar geceleri bir hayli hareketli olan Alaçatı sokakları, eğlence dolu bir zaman dilimi sunmaktan da geri kalmıyor. Sayısız eğlence mekanı bulunduran belde, hava kararsa dahi bu eğlence olanaklarını plajlarına taşımaktan çekinmiyor. Bu çerçevede Alaçatı plajlarında düzenlenen partiler bir hayli ilgi görüyor. Konaklama yapmak isterseniz de Alaçatı’nın deniz manzaralı otelleri de konfor dolu kapılarını misafirleri için açıyor. Tatilinize kusursuz biçimde devam etmek ve yöresel lezzetlerin de tadına bakmak istiyorsanız mutlaka Sakızlı Muhallebi lezzetini Alaçatı’da deneyimlemenizi öneririz.
Alaçatı hakkında daha fazla bilgi almak için Alaçatı’da ne yenir ve Alaçatı otelleri hakkındaki yazımızı inceleyebilir, seyahat ve tatil rotanızı en verimli şekilde oluşturabilirsiniz.
Mesaj bırak