Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

Niğde, İç Anadolu Bölgesinde yer alan ve zengin bir tarihi geçmişe sahip olan şehirlerimizden biridir. M.Ö. 5000 yılına dek uzanan tarihe sahip olan Niğde’de farklı arkeolojik kanıtlar bulunmuştur. Bu arkeolojik kanıtların içerisinde Hitit ve Asur medeniyetleriyle ilgili yazıtlar ve medeniyetlere ait olan kanıtlar bulunmaktadır.

Hitit, Asur ve Frigya Uygarlığına ev sahipliği yapan Niğde, daha birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Roma, Bizans, Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalan tarihi eserler ile turistlerin ilgisini çeken Anadolu şehirleri arasındadır. Doğal güzellikleri ile de dikkat çeken Niğde gezilecek yerler bakımından da birçok seçenek sunar.

Niğde’de yer alan Roma havuzunun doğundaki kayalık yamacın üzerine kurulu olan Köşk Höyük, bor ovasının en eski toplumunun yerleştiği bölgedir. Böyle birçok tarihi alana sahip olan Niğde, kültür açısından son derece zengin bölgelerdendir. Niğde’de gezilecek en iyi 20 yer listemizi inceleyebilirsiniz.

Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Niğde en iyi otellerini keşfetmek için « Niğde Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.

Niğde’de Gezilecek En İyi 20 Yer

1. Gümüşler Manastırı

Gümüşler Manastırı, Niğde’nin Gümüşler Kasabasında yer almaktadır. Tarihi yapı ile herhangi bir dönem kaynağı bulunmadığından dolayı yapıldığı tarihle alakalı bir bilgiye de ulaşılamamaktadır. Ancak Orta Çağ’da inşa edildiğine dair tahminler de bulunmaktadır. Kayanın oyulması ile iç avlulu olarak inşa edilen Gümüşler Manastırı, Kapadokya bölgesinde yer alan en büyük manastırlardan biridir.

Manastırın sahip olduğu özelliklerden bir tanesi de farklı resimleri barındırmasıdır. Bu resimler arasında ise Meryem Ana resimleridir. Aynı zamanda İsa’nın doğumu ile ilgili olanlar ve Cebrail ile Mikail’i temsilen yapılan resimler de oldukça dikkat çekicidir. Niğde’nin tarihi yapıları arasında yer almakta olan Gümüşler Manastırı, Niğde gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerdendir.

Gümüşler Manastırı - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Gümüşler Manastırı – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

2. Bolkar Dağları

Bolkar Dağları, Niğde şehrinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Niğde ilinin Ulukışla ilçesine bağlı olan darboğaz bucağının güney kısmında yer alan Bolkar Dağları, Çiftehan bucağı ve Maden köyünün batısında yer almaktadır. Bokar Dağı kayak alanı, 2300-3003 metre yükseklikte bulunmaktadır.

Bolkar Dağlarının doğusunda Top Tepe, güneyinde Çinigöl ve Eğerkeya, batısında ise Gükboyun yer almaktadır. Boklar kayak pisti yaklaşık olarak 2 bin hektarlık bir alanda yer almaktadır. Bu kayak alanı için Aralık ve Nisan ayları en uygun zaman aralıklarıdır. Kayak aylarında kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği alan da Meydandır.

Bolkar Dağları - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Bolkar Dağları – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

3. Niğde Müzesi

Niğde Müzesi, şehrin merkezinde Yukarı Kayabaşı mevkiinde yer almaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Niğde, oldukça eski zamanlara dayanan bir yerleşim yeri olması nedeniyle Anadolu arkeolojisinde de büyük bir öneme sahiptir. Bundan dolayı da Niğde Müzesi, Anadolu medeniyetlerine ait olan tarihi eserlerinin sergilendiği bir kurumdur. Aynı zamanda birçok topluluğun tarihine ışık tutan ve zengin bir içeriğe sahip olan bir kurumdur.

1957 yılında hizmete açılan müzede 6 adet salon yer almaktadır. Burada sikkelerden mumyalara, tarihi kalıntılardan pek çok etnografik eser yer almakta olup, tüm eserler tüm eserler değerlidir. Müze içerisinde Hititlilerden Friglere, Romalılardan Bizanslılara kadar birçok döneminden kalan pek çok esere de ev sahipliği yapmaktadır.

Niğde Müzesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Niğde Müzesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

4. Niğde Kalesi

Niğde Kalesi, şehrin merkezinde yer alan, Niğde gezilecek yerler denildiği zaman ilk akla gelen yerlerden bir tanesidir. Niğde Kalesinin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Ancak Bizans İmparatorluğu eserleri arasında yer almaktadır.

Bunun sonrasında Anadolu Selçuklu Devleti himayesine giren eser Niğde Kalesine dönüştürülmüştür. İç kale, konut alanı, kalın surlar ve dış kaleden meydana gelen Niğde Kalesinin iç kale kısmında şu an; Alaaddin Cami, Rahmaniye Cami ve Hatıroğlu Çeşmesi yer almaktadır.

Aynı zamanda bu kale eski dönemlerde bir müddet hapishane olarak da kullanılmıştır. Niğde Kalesi’nin en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de burçlarından bir tanesinin üzerinde yer almasıdır.

Niğde Kalesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Niğde Kalesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

5. Tyana Ören Yeri ve Su Kemerleri

Tyana Ören Yeri ve Su Kemerleri, Niğde İlinin Bor İlçesine bağlı olan Kemerhisar Kasabası’nda yer almaktadır. Tyana, Kemerhisar Kasabasının altında kalan bir antik kenttir. Bundan dolayı kasabada yapılan kazı çalışmalarından devamlı olarak arkeolojik kalıntılar elde edilmektedir.

Çalışmalarda çıkartılan bu kalıntılar da Niğde Kalesi’nde sergilenmektedir. Aynı şekilde Bor ilçesine bağlı Bahçeli Kasabasında yer alan Roma Havuzuyla elde edilen su da kemerler yardımı ile Tyana Antik Kenti’ne ulaştırılmıştır. Roma havuzundan çıkartılan suların kemerler yardımıyla bu noktaya taşınmasından dolayı da kasabaya Kemerhisar adı verilmiştir. Hala daha bölgede bir bölümü toprağın altında bir bölümünün de ayakta olduğu su kemerleri yer almaktadır.

Tyana, Roma İmparatorluğundan önce de Hititler tarafından başkent olarak kullanılmıştır. O zamanlar adı Tuwanuwa olan bölgeye Kral Warpalawa ev sahipliği yapmıştır. Bütün bu özelliklerinden dolayı da Tyana ören yeri, koruma altına alınmıştır.

Tyana Ören Yeri ve Su Kemerleri - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Tyana Ören Yeri ve Su Kemerleri – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

6. Alaeddin Cami

Alaeddin Cami, Niğde Merkez’de yer alan ve Niğde’de gezilecek en iyi 20 yer arasındaki camilerden biridir. Cami, 1223 yılında, Niğde’nin sancak beyi Ziynettin Beşare tarafından yaptırılmıştır. Bazı onarımlardan geçen caminin iki kapısı bulunmaktadır. Yaz aylarında, caminin doğu kapısı üzerinde saat 09:30 ile 11:00 arasında meydana gelen gölge, Taçlı Kadın Başı silüetini meydana çıkarmaktadır.

Efsaneye göre camiyi yapan usta, âşık olduğu ve evlenemeyeceği Niğde Sancak beyinin kızına olan aşkını sonsuza kadar yaşatmak adına kapı süslemesinde yer alan taşa çizmiştir. Kesme taştan meydana gelen caminin mimarisinde, yan kısma alınmış abidevi cümle kapısı dikkat ekmektedir. Caminin yüksekliğini geçen ve komple geometrik şekillerle süslenen bu kapıdan başka bir yönde ikinci bir kapı daha yer almaktadır.

Alaeddin Cami - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Alaeddin Cami – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

7. Hüdavent Hatun Türbesi

Hüdavent Hatun Türbesi, Niğde Merkez’de Yenice Mahallesinde yer almaktadır. Türbenin kapısında yazan kitabeye göre yapı 1312 yıllarında yaptırılmıştır.

Şimdiye kadar bazı restorasyonlara uğramış olan türbe, hala özgün halini korumaktadır. Türbe, tek katlı ve sekizgen bir forma sahiptir. Türbenin mimarisinde son derece temiz ve titiz bir işleyiş görülmektedir.

Hüdavent Hatun Türbesi, sekiz kenarlı bir temel üzerinde sekizgen yapı olarak yükseltmektedir. Aynı zamanda bu türbe yapı açısından olduğu kadar, geometrik, bitkisel ve farklı figürlü plastik malzemeleri açısından da son derece özeldir.

Hüdavent Hatun Türbesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Hüdavent Hatun Türbesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

8. Sarı Saltuk Türbesi

Sarı Saltuk Türbesi, Niğde İlinin Bor ilçesinde bulunan bir türbedir. Hacı Bektaşi Veli’nin çağdaşlarından bir tanesi olan Sarı Saltuk’un Türbesi farklı zamanlarda onarım gören yapılardadır. Bu önemli isim, Fuat Köprülü’nün İlk Mutasavvıflar kitabında da geçmektedir.

Ahmed Kuddusi Türbesinin hemen karşısında yer alan Sarı Saltuk Türbesi, küçük bir avlu içerisinde, dikdörtgen forma sahip, küçük kubbeli bir yapıdır. Türbe, Niğde gezilecek yerler arasına almanız gereken yerlerdendir.

Sarı Saltuk Türbesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Sarı Saltuk Türbesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

9. Roma Havuzu

Roma Havuzu, Niğde İlinin Bor İlçesine bağlı olan Bahçeli Kasabasında yer almaktadır. Kasaba merkezine ortalama 3 kilometre uzaklıkta yer alan havuz, Roma zamanında inşa edilmiştir. Düzgün kesme taş bloklar ile inşa edilen Roma Havuzu, dikdörtgen bir forma sahip olup, 65*22,5 metre ölçülerine sahiptir.

Bu havuzun altından kaynayan su, su kemerleri yardımı ile Tyana Antik Kentine taşınmaktadır. Zaman zaman belli onarımlardan geçen havuz, günümüzde orijinalliğini büyük oranda koruyan yapılar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Roma Havuzunun çevresindeki yeşillik alan da günümüzde piknik alanı olarak da kullanılmaktadır. Genellikle halk, şehir karmaşasından uzaklaşıp yeşillik içinde zaman geçirmek adına burayı tercih etmektedir.

Roma Havuzu - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Roma Havuzu – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

10. Sungur Bey Cami

Sungur Bey Cami, şehrin merkezinde Alaaddin Mahallesi’nde yer almaktadır. İlhanlı zamanında 1335 yılında yaptırılan Sungur Bey Cami, Niğde Valisi Sungur Bey tarafından inşa edilmiştir. 1700’lü yıllarda şehirde çıkan yangın dolayısıyla hasar alan cami tekrardan inşa edilmiş ve dönem dönem yapılan restorasyonlar ile günümüze kadar gelmiştir.

Sungur Bey Cami, geometrik biçimler ve farklı semboller ile de dikkat çeken bir mimariye sahiptir. Cami, doğu ve batı doğrultusunda yer alan engebeli bir alan üzerine inşa edilmiştir. Yapı; harim, taçkapı ve camiye bitişik olarak inşa edilen türbeden meydana gelmektedir. Aynı zamanda caminin kuzey bölümünde merdivenle çıkılabilen bey kapısı da yer almaktadır.

Sungur Bey Cami - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Sungur Bey Cami – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

11. Konaklı Rum Kilisesi

Konaklı Rum Kilisesi, Niğde İlinin Merkezine yaklaşık 33 kilometre uzaklıkta yer alan Konaklı Kasabasında yer almaktadır. Bazilika plana sahip olan Konaklı Rum Kilisesi, bazalt türü taştan inşa edilmiştir. Kilisenin üst kısmı, neft üzerine taş ve yan neftlerde de 5 adet küçük kubbe bulunmaktadır. Kilisenin orta kısmında da büyük bir kemer iki tarafında da iki küçük kemer mevcuttur.

Kilisenin alt kısmındaki pencerelerde kemerlidir. Aynı zamanda bu kemerlerin üstü dekoratif payeler ile süslenmiştir. Ana kapısının üzerinde ve başka bir kapı üzerinde yer alan kemer aynasında kitabelerin bulunduğu kilise için 1844 tarihinde yapıldığı söylenmektedir.

Konaklı Rum Kilisesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Konaklı Rum Kilisesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

12. Kesikbaş Türbesi

Kesikbaş Türbesi, Niğde ilinin Eskisaray Mahallesi’nde yer almaktadır. Dikdörtgen planlı türbeler kategorisine giren Kesikbaş Türbesi, tek katlıdır. İnşaatında sarı renkte trakit taşı kullanılan yapı son derede sade inşa edildiği için türbede herhangi bir süsleme görülmemektedir.

Bu türbede Kesikbaş lakabı ile tanınan Şemsi Tebrizi yatmaktadır. Hakkında pek çok efsaneler ve söylentilerin bulunduğu türbede Şemsi Tebrizi yattığı da aslında bir efsane sayılmaktadır. Mehmet Önder’in Mevlana isimli eserinde de “Niğde’de yer alan Kesikbaş Türbesi de Şems’e mal edilir” ibaresi geçmektedir. Bu ibareden belli olduğu kadarıyla da bu inanış, incelemelerde tespit edilmiştir.

Kesikbaş Türbesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Kesikbaş Türbesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

13. Gündoğdu Türbesi

Gündoğdu Türbesi, Merkez ilçeye bağlı Yenice Mahallesinde yer almaktadır. 1344 yılında yapıldığı tahmin edilen türbeyi yapan ve yaptırana dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Yapılan onarımlar ile günümüze kadar gelen Gündoğdu Türbesi, hala orijinalliğini korumaktadır. Kare yapı türbeler kategorisinde yer alan türbe tek katlıdır.

Yapının inşası sırasında sarı renkteki trakit taşı kullanılmıştır. Ayrıca mermer, kırmızı ve sarı renkteki kesme taş, beyaz mermer de yapının inşası sırasında kullanılan malzemeler arasındadır. Aynı zamanda türbenin inşası son derece sade bir işçilikle yapılmıştır.

Gündoğdu Türbesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Gündoğdu Türbesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

14. Rum Kilisesi

Rum Kilisesi, Niğde’nin Merkez ilçesine bağlı olan Eski Saray Mahallesi’nde yer almaktadır. Bazilika planlı kilise, bazalt türü kesme taş ile inşa edilmiştir. Aynı zamanda kilisenin yanında ve ortasında altı adet sütun üzerine oturtulan nar teksi mevcuttur. Rum Kilisesini iç kısmı ise dikine iki adet sütun ve üç adet kemer ile üç bölüme ayrılmıştır.

Sütun başlıkları yaprak desenleri ile süslü olan kilisenin çatısı ile kiremitler ile örtülmüştür. Ana bölümünü tonozun örttüğü kilisenin orta kısmında ise Hz. İsa ve çevresinde havari tasviri, simetriğinde ise bitkisel şekiller ile süslenmiş rozetler yer almaktadır. Aynı zamanda kemer yüzlerinde de melek ve havari tasvirleri yer almaktadır.

Rum Kilisesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Rum Kilisesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

15. Rahmaniye Cami

Rahmaniye Cami, Merkez ilçede bulunan Kale Mahallesinde yer almaktadır. Dikdörtgen planlı camiler kategorisine giren cami, Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1747 yılında yaptırılan Rahmaniye Cami, hala orijinalliğini büyük oranda korumaktadır. Cami, üç gözlü son cemaat yeri ve tek şerefeli minareden meydana gelmektedir.

Duvar ve minaresi sarı renkte trakit taşı ile inşa edilen caminin son cemaat yerinde bulunan sütun ve kemerlerde bazalt, mihrabında alçı, örtü sisteminde ahşap ve kiremit malzeme kullanılmıştır. Caminin iç kısmındaki süslemeler mihrabında da görülmektedir. Yapının dikkat çeken süslemelerinde dönemin özelliklerini taşıyan barok süslemeler görülmektedir.

Rahmaniye Cami - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Rahmaniye Cami – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

16. Hanım Cami

Hanım Cami, Niğde’nin Merkez ilçesinde Burhan Mahallesinde yer almaktadır. Caminin inşa kitabesine bakıldığı zaman 1452 Miladi yılında yaptırılmıştır. Murat’ın oğlu Hacı Dursun tarafından yaptırılan Hanım Cami, geçirdiği onarımlar ile günümüze kadar gelmiştir.

Orijinalliğini büyük oranda koruyan cami, enine dikdörtgen planlı bir camidir. Caminin son cemaat yeri yoktur ve harim ile tek şerefeli minareden meydana gelmektedir. Aynı zamanda camide son derece sade bir işçilik görülmektedir.

Hanım Cami - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Hanım Cami – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

17. Cullaz Sokak

Cullaz Sokak, Niğde ili merkezinde yer alan ve Geleneksel Niğde Evlerinin de bulunduğu bir sokaktır. Songur Mahallesinde yer alan bu sokak, Niğde ilindeki geleneksel Türk evi özelliklerini de taşımaktadır. Sokakta yer alan yapılar çoğunlukla konut mimarisinde ele alınmıştır. 2 katlı evlerin bulunduğu sokakta binalar genellikle, ortada ya da köşelerde yoğunlaşmıştır.

Tarihi açıdan önemli bir konumda yer alan Niğde’de birçok tarihi yapı da bulunmaktadır. Bu sokakta yer alan yapıların birçoğu zamanında orijinal özelliğine sahipken zaman ilerledikçe bakımsızlıktan dolayı harap duruma gelmiştir. Çoğunda da kitabe olmamasına rağmen, kitabesi bulunan yapıların doğrultusunda 19. Yüzyıl Genç Osmanlı yapı topluluğuna ait olduğu görülmektedir.

Cullaz Sokak - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Cullaz Sokak – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

18. Ermeni Kilisesi

Ermeni Kilisesi, Niğde Merkezin Eski Saray Mahallesinde yer alan bir kilise olarak bilinir. Bazalikal plana sahip olan Ermeni Kilisesi, kesme taştan inşa edilmiştir. Kapısının önünde iki adet sütun ve taşlarla kaplı avlu kilisenin ana unsurlarını taşımaktadır. Kilisenin ana girişindeki kitabe yeri boştur ve çevresinde kabartma haç şekli mevcuttur.

Kilisenin freskleri tamamen hasar olmuştur fakat kemer içlerinde biraz da olsa görülmektedir. Sütun başlıklarında da yaprak şekilleri hakimdir. Kilisenin çatısı ise bazalt taş plaklar ile kaplanmıştır.

Kitabesi bulunmayan kilise, üst bölgede yer alan kiliseye mimari açıdan benzediği için 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.

Ermeni Kilisesi - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Ermeni Kilisesi – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

19. Bor Bilginler Konağı

Bor Bilginler Konağı, Sokubaşı Mahallesinde bulunan Eski Hal arkasında yer almaktadır. Bu konak, dikdörtgen yapıda, kerpiç ve moloz taş malzemesi ile inşa edilmiş bir yapıdır. Geç Osmanlı dönemine ait olan bu konağın çatısı onarılarak üst kısmı kiremit ile kaplanmıştır.

Doğu kısmında zemin kattaki bir oda dükkâna çevrilmiştir. Konak, 2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafında projelendirilerek, orijinaline göre ve özgün malzemeler kullanılarak restore edilmiştir.

2007 yılından itibaren kütüphane olarak hizmet veren Bilginler Konağı, Atatürk’e ait olan gömlek ve ayakkabının yanında konak hayatını anlatan alanları ile de ilgi görmektedir. Bor Halil Nuri Bey İlçe Kütüphanesi olarak hizmet veren Bilginler Konağı, Bilgin ailesi tarafınca Kültür ve Turizm Bakanlığına hibe edilmiştir.

19. Yüzyıl mimari özelliklerine sahip olan ve 20.yüyzyılın başında inşa edilen konak, 2007 yılında restore edilmesinden sonra iki katı kütüphane, bir katı ise kültür ve sanat evi olarak hizmet vermektedir.

Bor Bilginler Konağı - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Bor Bilginler Konağı – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

20. Kadıoğlu Sokak

Kadıoğlu Sokak, Niğde ilinin merkezinde olan bir sokaktır. Geleneksel Niğde Evlerinin yer aldığı sokak, Aşağı Kayabaşı Mahallesine bağlıdır. Buradaki yapılar genellikle konut olarak ele alınmıştır. Binaların girişleri genellikle iki kanatlı ahşap kapılardan oluşmaktadır.

Sokaktaki yapıların birçoğunda kitabe yoktur. Ancak kitabesi olan yapılara bakıldığında 19. Yüzyıl Genç Osmanlı dönemine ait olan yapılar olduğu tahmin edilmektedir.

Kadıoğlu Sokak - Niğde'de Gezilecek Yerler Listesi - En İyi 20 Yer
Kadıoğlu Sokak – Niğde’de Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 20 Yer

Niğde’de Gezilecek Yerler

Doğa ile iç içe olmak isteyenler için birbirinden özle yerlere sahip olan Niğde, karasal iklimin etkisi altındadır. Buna rağmen ormanları ve doğası ile de dikkat çekmektedir. Şehir, gölleri başta olmak üzere kaplıcaları ile de ünlü şehirlerden bir tanesidir.

Özellikle de Çinili Göl, buzul göllerden en büyüğüdür. Halk arasında dipsiz göl olarak da bilinen göl, 100 metre derinliğindedir.

Niğde’yi ziyaret etmek için en uygun mevsim yaz olmasına rağmen kış turizmi bakımından da oldukça değerli bir ildir. Yaz mevsiminde doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve ören yerleri ziyaret edilirken, kış mevsiminde ise kaplıcaları, kayak merkezi gibi alanları ziyaret edilmektedir. Niğde Restoran ve Niğde’de Ne Yenir yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

Mesaj bırak

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *