Kütahya, Ege Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer alıyor ve çini sanatının “başkenti” olarak dikkat çekiyor. MÖ 3000 yıllarına kadar uzanan bir tarihe sahip olan kent, tarihte de karşımıza farklı isimlerle çıkıyor. Bu çerçevede Kütahya’nın; Yunanca adı Kotyaion, Roma zamanındaki adı Cotyaeum iken elde edilen kaynaklarda antik dönemdeki adının ise Kotiaeion (Cotiaeion) olduğu görülüyor.
Yüzyıllardır ayakta kalan bir kent olan Kütahya, bu köklü tarihini ziyaret edebileceğiniz noktalara yansıtmayı da başarmaktadır. Bu bağlamda şehirde eşsiz nitelikte çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır. Bunun dışında kenti öne çıkan bir diğer yönü ise doğa ile baş başa kalabileceğiniz, Kütahya’nın güzelliğini yansıtan noktalar.
Osmanlı Dönemi’nin de önemli şehirlerinden biri olan Kütahya, imparatorluğun ilk yıllarında çeyiz olarak verilen şehirler arasında yer alıyor. Kentin ayrıca Osmanlı’ya katılana kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Bunlar; Hititler, Frigler, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Doğu Roma İmparatorluğu, Germiyanoğulları Beyliği ve Anadolu Selçuklu Devleti.
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Kütahya en iyi otellerini keşfetmek için « Kütahya Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Kütahya’da Gezilecek En İyi 25 Yer
1. Kütahya Vazo
Kütahya Vazo, Kütahya gezilecek yerler listemize başladığımız nokta. Alan ayrıca Kütahya’nın merkezinde yer alıyor. Kentteki çinicilik ve seramik faaliyetlerinin de bir yansıması olan Kütahya Vazo, şık bir görünüme sahip. Yakın zaman önce çevre düzenlemesi yeniden yapılan, kent merkezinin simgesi olarak da biliniyor.
2. Aizanoi Antik Kenti
Aizanoi Antik Kenti, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde konumlanıyor. Roma Dönemi’nin en önemli antik kentleri arasında da gösterilen bu tarihi mekân, kent merkezinden ise yaklaşık olarak 60 km’lik bir uzaklıkta. Tarihi MÖ 3 bin yıllarına kadar uzanan Aizanoi Antik Kenti İkinci Efes olarak da anılıyor.
Aizanoi Antik Kenti’nde tiyatro kompleksi, Aizanoi macellumu, Zeus Tapınağı ve stadyum bulunuyor. Özellikle Zeus Tapınağı’nın yapısını koruyarak günümüze ulaşmış olması son derece ilgi çekici. Ayrıca Aizanoi macellumu da MS 2 yüzyıla kadar uzanan tarihi ile dünyanın bilinen ilk borsalarından biri arasında yer alıyor. Kütahya gezilecek en iyi 25 yer listesinde yer alan antik kenti ziyaret edebilirsiniz.
3. Kütahya Ali Paşa Camii
Kütahya Ali Paşa Camii, kentin merkezin konumlanan bir diğer önemli yapı. İhtişamlı görünümü ile göz kamaştıran caminin 18. yüzyıldan günümüze miras kaldığı tahmin ediliyor. Kütahya’nın önde gelen dini merkezlerinden biri olan Kütahya Ali Paşa Camii, yerli turistler ile birlikte yabancı turistlerin de ilgisini çekmeyi başarıyor.
4. Enne Barajı Tabiat Parkı
Enne Barajı Tabiat Parkı, Kütahya gezilecek yerler listemizde sıramızdaki durak. 2011 yılından beri tabiat parkı olarak hizmet veren alan, Kütahya’nın merkezinden yaklaşık olarak 15 km’lik bir uzaklıkta konumlanıyor. Zengin ağaç çeşitliliğine de ev sahipliği yapan Enne Barajı Tabiat Parkı, adını aldığı Enne Köyü’nün sınırları içerisinde kalıyor.
Kent merkezine yakın olması nedeni ile en sık ziyaret edilen alanlardan biri olan Enne Barajı Tabiat Parkı’nda; kamp, trekking, piknik ve konaklama yapabileceğiniz alanlar mevcut. Son olarak Enne Barajı Tabiat Parkı’na toplu taşıma ile ulaşımın mümkün olmadığını belirtelim.
5. Kütahya Arkeoloji Müzesi
Kütahya Arkeoloji Müzesi Kütahya Arkeoloji Müzesi, yine kent merkezinde konumlanan bir diğer önemli yapı. 1965 yılından beri kapılarını ziyaretçileri için açık bulunduran Kütahya Arkeoloji Müzesi, birbirinden farklı medeniyetlerin eserlerini sergiliyor. Müzeye, 1314 yılında Umur Bin Savcı tarafından inşa ettirilen Vacidiye Medresesi ev sahipliği yapıyor. Kültür ve turizm bakanlığı tarafından müze bakımı yapılmaktadır. Kütahya’da bulunan tarihi yerlerden biri olma özelliğine sahiptir.
Kütahya Arkeoloji Müzesi’nde bulunan eserler ise ağırlıklı olarak şu medeniyetlere ait; Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı. Kütahya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen en önemli eserin ise Aizanoi Antik Kenti’ndeki kazılarda bulunan Amazonlar Lahidi olarak gösteriliyor. Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde bulunan Kütahya Arkeoloji Müzesi, kentle ilgili çok daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacaktır.
6. Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi
Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi, şehrin merkezinde ve Germiyan Caddesi üzerinde konumlanıyor. Kütahya Belediyesi tarafından Şapçızade ve Karaca Konakları’nın restore edilmesine sonucunda kullanıma açılan Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi, kentin en önemli uğrak noktalarından. Ayrıca müzeye ev sahipliği yapan konakların 1912 yılında yaptırıldığı düşünülüyor.
7. Kütahya Jeoloji Müzesi
Kütahya Jeoloji Müzesi, Kütahya’nın zenginliğini yansıtan noktalardan biri. Kentin merkezinden yer alan müze, tarihi bir yapının çatısı altında ziyaretçilerini ağırlıyor. Kütahya Belediyesi’ne bağlı özel müze statüsünde yer alan Kütahya Jeoloji Müzesi’nin bulunduğu yapının eskiden hamam olduğu da biliniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izin ile müzeye dönüştürülen ve 2008 tarihinden bu yana jeoloji müzesi olarak hizmet veren alan, özellikle jeoloji meraklılarının ilgi odağında yer alıyor. Kütahya Jeoloji Müzesi, kentin tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerini yansıtması bakımından da önem taşıyor. Bu nedenle Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde yer aldığını söyleyebiliriz.
8. Kütahya Saat Kulesi
Kütahya Saat Kulesi, Kütahya ile özdeşleşen yapıların başında yer alıyor. İki katlı mimariye sahip olan kule, şehrin merkezinde konumlanıyor. 18. yüzyıldan kalma bir eser olan Kütahya Saat Kulesi, Osmanlı Dönemi’nde Kütahya valiliği yapan Fuat Paşa tarafından inşa ettirilmiş. Ayrıca Kütahya Saat Kulesi’nin kesme taş işçiliğinin de en güzel örneklerinden biri olduğunu ilave edelim.
9. Kütahya Kalesi
Kütahya Kalesi, yapımına dair kesin bir bilgi bulunmayan ancak antik çağlardan kaldığı tahmin edilen bir yapı. Kentin simge yapılarının ilk sırasında yer alan Kütahya Kalesi’nin ayrıca Bizanslılar tarafından yaptırıldığı tahmin ediliyor. Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde bulunan Kütahya Kalesi, tarihi seyir içinde dikkat çeken yapılardan bir tanesi olmuştur.
Bizanslıların ardından Selçuk ve Osmanlıların da eklemeler yaptığı Kütahya Kalesi 3 ayrı bölümden oluşuyor. Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde de kendine yer bulan Kütahya Kalesi’nin içinde iki çeşme ve iki farklı mescit bulunuyor. Son olarak Evliya Çelebi’nin Kütahya Kalesi’nde toplam 70 burcu olduğunu belirttiğini de ifade edelim.
10. Çamlıca Tabiat Parkı
Çamlıca Tabiat Parkı, Kütahya’nın merkezine gizlenmiş olan doğal güzelliklerin ilk sırasına yerleşiyor. Çam ağaçlarının ve mis gibi kokularının altında misafirlerini ağırlayan Çamlıca Tabiat Parkı, çok sayıda aktiviteye de ortam hazırlıyor.
Toplu taşıma imkanlarıyla da ulaşımın mümkün olduğu Çamlıca Tabiat Parkı’nda; piknik ve kamp yapabilir, yürüyüş yapabilir ya da bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Kelimenin tam anlamıyla doğa ile kucaklaşma noktası olan Çamlıca Tabiat Parkı, Kütahya gezilecek yerler listesinde olmayı fazlasıyla hak ediyor.
11. Döner Gazino
Döner Gazino, tarihi Kütahya Kalesi’nin içinde yer alıyor. Ayrıca Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde kendisine özel bir yer edindiğini söylemek olanaklı. 1973 yılında inşa ettirilen Döner Gazino, kent manzarasına hakim bir noktada konumlanıyor. Özel bir lokasyona sahip olan Döner Gazino, ziyaretçilerine 360 derecelik bir şehir manzarası sunuyor.
Döner Gazino’da hizmet veren bir de restoran bulunuyor. Bu restoranın kapasitesi ise 90 kişi. Birbirinden leziz Kütahya yemeklerinden esintiler sunan bu restoran da 360 derecelik bir manzaraya sahip.
Restoranın 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet verdiğini belirtelim. Kent merkeziden yaklaşık olarak 5 km’lik bir uzaklıkta konumlanan Döner Gazino’ya toplum ulaşım araçlarıyla da ulaşabilirsiniz.
12. Ezop Masal Adası Şehzadeler Parkı
Ezop Masal Adası Şehzadeler Parkı, adından da anlaşılacağı üzere masal kahramanlarının figürlerine ev sahipliği yaparak bir anlamda farklılık yaratıyor. Özellikle çocukların ilgisini çeken Ezop Masal Adası Şehzadeler Parkı, bu nedenle de ağırlıklı olarak çocuklu ailelerin tercihi oluyor.
Oldukça geniş bir arazi üzerine kurulu olan Ezop Masal Adası Şehzadeler Parkı, renkli bir ambiyansa sahip. Eğer çocuklarınız ile birlikte eğlence dolu anlar geçirmek isterseniz rotanızı Ezop Masal Adası Şehzadeler Parkı’na çevirebilirsiniz. Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde bulunan Ezop Masal Adası Şehzadeler Parkı, çok keyifli anlar geçirmenize olanak tanıyacaktır.
13. Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi
Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Kütahya gezilecek yerler listemizdeki bir kış turizmi noktası. Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi teras kafe, restoran ve hamamlar ile birlikte çok sayıda yaylaya da bünyesinde yer veriyor. Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nde bulunan yaylalar ise şu şekilde; Dokuzçam Yaylası, Gökoluk Yaylası, Yeni Yayla ve Kıcıroğlu Yaylası.
Yaylalar dışında Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Murat Dağı’nın eteklerinde hizmet veren kayak merkezi, bölgenin tüm güzelliği ile sizleri buluşturuyor. Gediz – Balıkesir karayolu üzerinde yer alan Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi çeşitli alternatif aktivitelere de fırsat tanıyor. Bu aktivitelerin başında ise; yamaç paraşütü, bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri geliyor. Son olarak merkezde konaklayabileceğiniz ahşap evler dışında dilerseniz kamp da yapabilirsiniz.
14. Dumlupınar Şehitliği
Dumlupınar Şehitliği, Kütahya gezilecek yerler listemizdeki en özel yer diyebiliriz. Adından da anlaşılacağı üzere Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yer alan şehitlik aslında sembol amaçlı yapı. Projesi mimar Nejat Dinçel tarafından çizilen Dumlupınar Şehitliği’nde isimleri tespit edilen 500 asker ve 100 subayın mezar taşı yer alıyor. Mezarlık dışında şehitlikte namazgah ve şadırvan da bulunuyor.
Kültür Bakanlığı tarafından 1992 yılında yaptırılan şehitlik, Büyük Taarruz’un 70. yıldönümü olan 30 Ağustos 1992 tarihinde kapılarını açmıştır. Dumlupınar Şehitliği’nde; Atatürk, İnönü, Fevzi Çakmak Anıtı, Milis Anıtı (Kurtuluş Savaşı Anıtı), Şehit Baba ve Oğul Anıtı ve Mehmetçik Anıtı da bulunuyor.
15. Dumlupınar İlk Hedef Anıtı
Dumlupınar İlk Hedef Anıtı, Dumlupınar Şehitliği gibi Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Dumlupınar İlk Hedef Anıtı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde ordularına; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini verdiği karargahın yerinde bulunuyor.
30 Ağustos 1965 yılında temeli atılan Dumlupınar İlk Hedef Anıtı, 26 Ağustos 1972 tarihinde açılmış. Dumlupınar İlk Hedef Anıtı, Kütahya’nın tarihi anlamda en önemli noktalarından.
16. Kütahya Çinili Camii
Kütahya Çinili Camii, kentin merkezinde yer alan değerli yapılar arasında bulunuyor. Süsleme üslubuyla ve yapı tarzıyla Orta Asya Türk mimarisinden esintiler sunan Kütahya Çinili Camii, ressam ve neyzen Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırılmış. Tek kubbeye sahip olan ve sekizgen görünümlü iki kattan oluşan caminin yapımı ise 1972.
Göze hitap eden bir görünüm barındıran Kütahya Çinili Camii’nin içi kalem işi süslemeler ile donatılmış. Camiinin dışında ise mavi renkli ve özel üretim Kütahya çinileri yer alarak, Kütahya Çinili Camii’nin güzelliğini perçinliyor.
17. Dönenler Camii – Mevlevihane
Dönenler Camii – Mevlevihane, Mevlevi kültürünün en önemli üçüncü merkezi olarak kabul ediliyor. Bu nedenle dahi Kütahya gezilecek yerler listesinde olmayı hak eden Dönenler Camii – Mevlevihane, kentin merkezinde konumlanıyor. Hem tarihi hem de dini açısından son derece önemli bir mekan olan Dönenler Camii – Mevlevihane’nin ilik olarak 1237 – 1243 yılları arasında mescit bölümü inşa edilmiş. Semahane bölümü ise ilerleyen yıllarda yapıya dahil edilmiş.
Erken dönem Anadolu Türk mimarisinin örnekleri arasında gösterilen Dönenler Camii – Mevlevihane, sekizgen kasnaklı ve dörtgen planlı bir yapıya sahip. Günümüzde cami olarak kullanılan Dönenler Camii – Mevlevihane’nin hemen bitişiğinde ise Mevlana’nın torunu Ergun Çelebi’nin türbesi bulunuyor. Dönenler Camii – Mevlevihane, Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde bulunan tarihsel yapılardan bir tanesidir.
18. Yıldırım Beyazıt Ulu Camii
Yıldırım Beyazıt Ulu Camii, Kütahya’nın en güzel ve en büyük camisi olarak öne çıkıyor. Yine Kütahya merkezinde konumlanan önemli bir dini yapı Yıldırım Beyazıt Kütahya Ulu Camii, görkemli yapısıyla dikkat çekiyor. Yıldırım Beyazıt Dönemi’nde, 1381-1384 yıllarında yapımına başlanan Yıldırım Beyazıt Ulu Camii’nin tamamlanma tarihi ise 1401.
Günümüze ulaşana kadar birçok kez tamir gören Yıldırım Beyazıt Ulu Camii bugünkü görünümünü ise II. Abdülhamid zamanında kavuşmuş. Gördüğü son onarım kubbeli bir yapıya bürünen Yıldırım Beyazıt Ulu Camii, halk arasında Yıldırım Beyazıt Camii olarak da biliniyor.
19. Frigya Vadileri
Frigya Vadileri, Kütahya ilini doğusu boyunca uzanan alanda ve kent merkezinden yaklaşık olarak 70 km’lik bir uzaklıkta yer alıyor. Frigya Vadileri’nin bulunduğu Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir bölgesi Küçük Frigya (phrygia Epiktetus) olarak isimlendiriliyor.
Frigler tarafından iskan edildiği için bu ismi taşıyan Frigya Vadileri’nin tarihi bundan 3000 yıl öncesine kadar uzanıyor. Frigya Vadileri’nde hala Frigler tarafından oyularak yapılan evler, kaleler ve anıtlar bulunuyor. Bölgedeki kaya ve kayaçların volkan tüfünden oluşmuş olması Frigler’in işini kolaylaştırmış gibi görünüyor.
20. Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağacı
Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağacı, Kütahya’nın Domaniç ilçesinde yer alıyor ve bir tür doğa harikası olarak misafirlerini karşılıyor. İlçe merkezine 3 km gibi bir uzaklıkta bulunan Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağacı, hem tarihi hem de görünümüyle fazlasıyla ilgi uyandırıyor.
Osmanlı’nın Anıt Ağacı olarak da bilinen Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağacı’nın 740 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 11 metrelik boyu, 4,7 metrelik genişliği ve ahtapotu andıran görünümü ile dikkat çeken Mızık Çamı (Beşik Çamı) Anıt Ağacı, günümüze kadar ulaşan çeşitli rivayet ve efsanelere de konu olmuş. Kütahya’nın doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Mızık Çamı Anıt Ağacı, Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde bulunmakta ve dikkatleri üzerine çekmektedir.
21. 1000 Yıllık Kestane Ağacı
1000 Yıllık Kestane Ağacı, Kütahya’nın merkezine bağlı olan Kumarı Köyü’nde bulunuyor. Kent merkezinden yaklaşık olarak 10 km’lik bir uzaklıkta yer alan 1000 Yıllık Kestane Ağacı, turistlerin ilgisini fazlası ile cezbediyor.
1000 Yıllık Kestane Ağacı ayıca Türkiye’nin en eski kestane ağacı olarak tescillenmiş durumda. 25 m yüksekliğine sahip olan ağaç 8 metre çapındadır. Son olarak 1000 Yıllık Kestane Ağacı’nın 1995 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince « anıt ağaç » olarak tescil edilmiş.
22. Evliya Çelebi Kültür ve Sanat Evi
Evliya Çelebi Kültür ve Sanat Evi, Kütahya gezilecek yerler arasında özel bir yer. Kütahyalı dünyaca ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin adını yaşatan Evliya Çelebi Kültür ve Sanat Evi, aynı zamanda ünlü seyyahın doğduğu ev olarak da biliniyor.
Evliya Çelebi Kültür ve Sanat Evi; Kütahya Belediyesi ve Kütahya Evliya Çelebi Kültür, Hizmet ve Tarihi Eserleri Onarma Derneği destekleriyle faaliyetleriyle hayata geçirilmiştir. Evliya Çelebi Kültür ve Sanat Evi’nin yanında bulunan konak da geleneksel el sanatlarımızın yaşatıldığı bir merkez haline dönüştürülmüş durumda.
23. Kütahya Kaplıcaları
Kütahya Kaplıcaları, kentin en önemli sağlık turizmi noktalarının başında yer alıyor. Kütahya Kaplıcaları sadece kent için değil, Türkiye için de ilk akla gelen termal sağlık turizmi alanlarından biri. Dünyaca ünlü Seyyah Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde övgü ile söz ettiği Kütahya Kaplıcaları’nı şifalı suları nedeniyle her yıl binlerce insan ziyaret ediyor.
Son olarak Bakanlar Kurulu kararı ile 73 adet Termal Turizm Merkezi bulunuyor. Bu 73 merkezden 9 tanesi Kütahya’da bulunuyor. Bunların arasında da en ünlü olanlardan birinin de Yoncalı Kaplıcaları olduğunu belirtelim.
24. İshak Fakih Camii
İshak Fakih Camii, Kütahya’nın merkezinde yer alan önemli bir dini yapı. Tek minareli olan İshak Fakih Camii, 1433 yılında dönemin ünlü Kütahyalı fıkıh alimi İshak Fakih tarafından inşa ettirilmiştir. Son dönem Germiyan eseri olan İshak Fakih Camii, gösterişli bir cepheye ve kesme taş duvarlarına sahip.
İshak Fakih Camii, 17. yüzyılda tabakhane içinde yer aldığından dolayı Tabakhane Camii olarak da ifade edilmiştir. Ayrıca İshak Fakih Camii’nin yakınlarında 1420 senesinde Germiyan hükümdarı II. Yakup Bey döneminde İshak Fakih tarafından yaptırılan çeşmede yer alıyor.
25. Sarıçicek Yaylası
Sarıçicek Yaylası, Kütahya gezilecek yerler listemizin son durağı. Kütahya’nın merkezinden yaklaşık olarak 17 km’lik bir uzaklıkta konumlanan Sarıçicek Yaylası, doğanın el değmemiş yüzünü yansıtıyor. Boyalı ve Ortaseki köylerinin ortak yaylası da olan Sarıçicek Yaylası’na çam ormanları hâkim.
Temiz havası ve uçsuz bucaksız manzarası ile huzur veren Sarıçicek Yaylası, ismini de bünyesinde bolca bulunan çiçeklerden alıyor. Son olarak yaylada renkli balıkların yüzdüğü göl ve soğuk su pınarları da bulunuyor. Kütahya’da gezilecek en iyi 25 yer listesinde bulunan Sarıçiçek Yaylası’nı ziyaret edebilirsiniz.
Kütahya’da Gezilecek Yerler
Kütahya gezilecek yerler, büyük bir anlamda tarihin değerini yansıtıyor. Özellikle Kütahya kent merkezinde toplanan bu mekanlar, dini boyutlarıyla da öne çıkıyor. Yüzyılları aşarak günümüze miras kalmayı başaran bu mekanlar, zamanın ruhunu yansıtıyor. Böylelikle Kütahya, misafirlerine kapılarını açarak sizi bir tür tarih yolculuğuna çıkarıyor.
Ege Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer alan Kütahya, çinicilik sanatıyla da ünlü olan bir kent. Bu çerçevede Türkiye’nin ilk ve tek çini müzesi olan Kütahya Çini Müzesi de şehrin en ilgi çekici noktalarından biri. Tarihi, dini ve kültür mekanlarının yanına tabiatın güzelliklerini eklemeyi de ihmal etmeyen Kütahya, doğasının tüm güzelliklerini sergilemekten de geri kalmıyor.
Ayrıca kentte birbirinden farklı yöresel lezzetlerle tanışmanız mümkün. Bu çerçevede ise; sini mantısı, Kütahya usulü güveç, sütlü incir tatlısı, haşhaşlı gözleme ve küp kebabı gibi özel lezzetler öne çıkıyor.
Kütahya hakkında daha detaylı bilgi için Kütahya Restoran önerileri ve Kütahya’da Ne Yenir makalelerini inceleyebilirsiniz.
Mesaj bırak