Hatay’da Gezilecek Yerler Listesi – En İyi 30 Yer

Hatay, tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Türkiye’nin en eski yerleşim birimleri arasındadır. Günümüzde dahi sınırları içerisine ağırladığı medeniyetlerin izlerini taşıyan Hatay, Akdeniz Bölgesi’nin doğu ucunda konumlanıyor. Bu medeniyet beşiği kentin merkezi ise Antakya olarak göze çarpıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “benim şahsi meselemdir!” dediği Hatay, 1939 yılında beri Misak-ı Milli sınırlarımız içinde bulunuyor. Kent bu yönüyle sınırlarımıza dahil olan son şehir unvanına da sahip. Ülkemizin Suriye’ye açılan Yayladağı Sınır Kapsı da Hatay’da yer alıyor.

Sadece kültürlerin ve medeniyetlerin değil, dinlerin de buluştuğu bir merkez olan Hatay, kelimenin tam anlamıyla kozmopolit bir yapıda. Hatay’ın bu zenginlikleri, gezebileceğiniz noktalara da yansıyor. İşte tarihe meydan okuyan yapılarıyla ve el değmemiş güzellikleriyle sizleri için hazırladığımız Hatay gezilecek en iyi 30 yer listesi!

Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Hatay en iyi otellerini keşfetmek için « Hatay Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.

Hatay’da Gezilecek En İyi 30 Yer

1. Harbiye Şelalesi

Harbiye Şelalesi, Hatay gezilecek yerler listemizin ilk durağı. Bakir yapısını koruyan bu şelale, size adeta tabiat ananın kollarını açtığı bir lokasyonda konumlanıyor. Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Harbiye Şelalesi, Roma Dönemi’nden beri biliniyor.

Mitolojik bir hikayesi bulunan bu doğa eseri Asi Nehri’ne dökülüyor. Etrafında çay bahçesi ve restoran gibi işletmeler de bulunan Harbiye Şelalesi, Hatay’ın merkezinden 45 km’lik bir uzaklıkta ziyaretçilerini bekliyor.

Harbiye Şelalesi - Edirne Gezilecek Yerler
Harbiye Şelalesi – Hatay Gezilecek Yerler

2. Hatay Arkeoloji Müzesi

Hatay Arkeoloji Müzesi, kentin binlerce yıllık tarihine ve kültürüne ışık tutması bakımından oldukça önemli. Hatay Arkeoloji Müzesi’nde; Cilalı Taş Devri, Bakır Çağı, Tunç Çağı gibi tarihi devirlerin yanı sıra Hitit, Selçuklu, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eseler de sergileniyor.

Hatay Arkeoloji Müzesi, Antakya Mozaik Müzesi olarak da biliniyor. Bunun nedeni ise müzenin,  dünyanın en büyük mozaik müzesi sergileme alanına ev sahipliği yapıyor olması. Arkeoloji ve tarih meraklılarını sayısız nadide eser ile buluşturan Hatay Arkeoloji Müzesi, 3250 metrekarelik devasa bir alanda bulunuyor.

Hatay Arkeoloji Müzesi - Edirne Gezilecek Yerler
Hatay Arkeoloji Müzesi – Hatay Gezilecek Yerler

3. Hıdırbey Musa Ağacı

Hıdırbey Musa Ağacı, sayısız çarpıcı efsaneye konu olan ve 3 bin yıllık tarihiyle zamana meydan okuyan bir ağaç. Hıdırbey Musa Ağacı, kentin Samandağ ilçesine bağlı olan Hıdırbey Köyü’nde kendisini merak edenlerle buluşuyor.

Hıdırbey Musa Ağacı, bir efsaneye göre Hz.Musa’nın toprağa diktiği ölümsüzlük asasının suyuyla yeşeriyor. 7,5 metre çapında olan ağaç, uzunluk olarak ise yerden 7 metre yüksekliktedir. Hıdırbey Musa Ağacı’nın dallarıyla beraber kapladığı alan ise 1000 metrekareye ulaşıyor. Son olarak ağacın Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alındığını da belirtelim.

Hıdırbey Musa Ağacı - Edirne Gezilecek Yerler
Hıdırbey Musa Ağacı – Hatay Gezilecek Yerler

4. St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi

St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi, Hatay’ın kent merkezinde bulunan değerli bir tarihi yapı olarak dikkat çekiyor. Bir diğer adıyla Aziz Petrus Kilisesi olarak da bilinen St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi, Stauris Dağı’nın batısında konumlanıyor.

Dağdaki kayalar oyularak yapılan St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi, 7 m yüksekliğinde bir mağaradan oluşuyor. Bu tarihi kilisenin derinliği 13 m, genişliği ise 9,5 m olarak kayıtlarda yer alıyor. Ayrıca St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi’nin Hristiyanlığın yayıldığı kilise olduğuna inanılıyor.

St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi - Hakkari Gezilecek Yerler
St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi – Hatay Gezilecek Yerler

5. Antakya Uzun Çarşı

Antakya Uzun Çarşı, Hatay’ın kozmopolit ve renkli atmosferini yansıtan bir nokta. Cami, kilise ve havra hoşgörü merkezinin arasında kalan Antakya Uzun Çarşı, alışveriş yapmak için de son derece ideal bir yer. Antakya Uzun Çarşı’da; teneke işçiliğinden el işçiliğine, yöresel lezzetlerden giyime aradığınız çok sayıda ürünü bulabilirsiniz.

Son olarak Antakya Uzun Çarşı tarihinin en az Hatay’ın tarihi kadar köklü olduğunu belirtelim. Özellikle alışveriş yapmak istiyorsanız Antakya Uzun Çarşı’yı Hatay gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Antakya Uzun Çarşı - Hakkari Gezilecek Yerler
Antakya Uzun Çarşı – Hatay Gezilecek Yerler

6. Habib-i Neccar Camii

Habib-i Neccar Camii, kentin önemli tarihi yapıları arasında olup, Hatay’ın en güzel ve en eski camilerinden biri olma özelliğine de sahip.

Osmanlı Dönemi’nde yapılar eklemelerle günümüzdeki görünümüne kavuşan olan Habib-i Neccar Camii’nin Hz. Ömer tarafından 639 yılında bir fetih simgesi olarak inşa ettirildiği düşünülüyor. Camide 19. yüzyıldan kalma ve etkileyici bir görünüme sahip olan bir şadırvan da yer alıyor.

Habib-i Neccar Camii - Hakkari Gezilecek Yerler
Habib-i Neccar Camii – Hatay Gezilecek Yerler

7. Belen Seyir Terası

Belen Seyir Terası, Hatay’ın Belen ilçesinde eşsiz bir doğa manzarasına karşı konumlanıyor. Yeşille mavinin buluşma noktası olarak adlandırılan Belen Seyir Terası, yemyeşil çam ağaçlarının arasından deniz manzarasına da yer veriyor. Belen Seyir Terası’nda yeme – içme ihtiyacınızı karşılayacak bir tesis de hizmet veriyor. Teras, Hatay’ın şehir merkezinden 35-40 km’lik bir uzaklıkta bulunuyor.

Belen Seyir Terası - Hakkari Gezilecek Yerler
Belen Seyir Terası – Hatay Gezilecek Yerler

8. Beşikli Mağara

Beşikli Mağara, tarihi ve doğayı bir araya getiren özel bir destinasyon. Hatay’ın merkezinden 63 km’lik bir uzaklıkta, Samandağ ilçesinin sınırları içerisinde misafirlerini bekliyor. Tarihi eser niteliğindeki Beşikli Mağara’nın Roma Dönemi’ne ait olduğu da biliniyor.

Ayrıca bölgede Roma Kralı’nın mezarı ile birlikte halka ait çeşitli kaya mezarları da bulunuyor. Arkeoloji ve tarihe merakınız varsa Beşikli Mağara’yı ziyaret etmeden Hatay’dan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Beşikli Mağara - Hatay Gezilecek Yerler
Beşikli Mağara – Hatay Gezilecek Yerler

9. Payas Kalesi

Payas Kalesi, adını verdiği ve Hatay’ın tarihi ilçelerinden biri olan Payas’ta konumlanıyor. Payas Kalesi’nin, Haçlı Ordusu’nun Anadolu’da inşa ettiği ilk kale olma gibi bir özelliği de bulunuyor. Kalenin Cenevizliler tarafından Haçlı Ordusu’nun saldırılarına karşı inşa edilmiş olması da son derece manidar. Etrafının hendekle çevrili olduğu Payas Kalesi, kıyıdan ise 700 m uzaklıkta, denize nazır bir manzaraya sahip.

Payas Kalesi - Hatay Gezilecek Yerler
Payas Kalesi – Hatay Gezilecek Yerler

10. Titus Tüneli – Vaspasianus

Titus Tüneli – Vaspasianus, Antik çağın mühendislik harikası olarak kabul ediliyor. Hatay’ın en ünlü ve en çok ziyaret edilen noktalarından olan Titus Tüneli – Vaspasianus, kentin Samandağ ilçesinde yer alıyor. Titus Tüneli – Vaspasianus’un ilçe merkezine uzaklığı 5 km iken,  Hatay’ın merkezine olan uzaklığı ise 64 km.

Roma İmparatorluğu’nun egemen olduğu yıllarda MS. 69 yılında İmparator Vespasian döneminde yapımına başlanan Titus Tüneli – Vaspasianus, İmparator’un oğlu Titus döneminde MS. 81 yılında tamamlanıyor. Tünel, 2014 yılında beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de bulunuyor.

Titus Tüneli Vaspasianus - Hatay Gezilecek Yerler
Titus Tüneli Vaspasianus – Hatay Gezilecek Yerler

11. Hatay Ulu Cami

Hatay Ulu Cami, Antakya’nın en büyük ve eski cami olan yapı, Antakya Cami olarak da biliniyor. Caminin 1271 yılında Memlüklü Sultanı I. Baybars tarafından inşa ettirildiği tahmin ediliyor. Hatay Ulu Cami ayrıca Selçuklular tarafından geliştirilerek bugünkü görkemli yapısına kavuşuyor. Geniş avlusuyla dikkat çeken camide; medrese, külliye, şadırvan, çeşme, imaret ve türbeler mevcut.

Hatay Ulu Cami - Hatay Gezilecek Yerler
Hatay Ulu Cami – Hatay Gezilecek Yerler

12. Antakya Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi

Antakya Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi, Hatay’ın tarihi ve kültürel yapılarının dışında şehrin bitki örtüsünü, doğal zenginliğini ve tabiat güzelliklerini yansıtan önemli bir alan. Antakya Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi ayrıca Türkiye’nin ilk tıbbi ve aromatik bitkiler müzesi olma unvanını da elinde bulunduruyor. Müze 2012 yılından bu yana misafirlerini ağırlıyor.

Antakya Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi - Hatay Gezilecek Yerler
Antakya Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi – Hatay Gezilecek Yerler

13. Zeus Antik

Zeus Antik, Antakya’nın önde gelen turistik bölgelerinden biri. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Zeus Antik, otantik yapısıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Zeus Antik’in tarih kokan labirent gibi sokaklarında bir tür zaman yolculuğu yaptığınızı hissedebilirsiniz.

Dilerseniz burada satılan hediyelik eşyalardan sevdikleriniz için satın alabilir, otantik kafelerde lezzetli bir kahve içebilirsiniz. Zeus Antik, dokusuyla Hatay gezilecek yerler listesinde olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Zeus Antik - Hatay Gezilecek Yerler
Zeus Antik – Hatay Gezilecek Yerler

14. Antakya Kapalı Çarşı

Antakya Kapalı Çarşı, Hatay’ın Antakya Bulvarı’nda yer alıyor ve bölgede ticaretin merkezi olarak adlandırılıyor. İstanbul’daki meşhur Kapalı Çarşı’yı andırmasından dolayı bu isimle anılan çarşı, alışveriş yapmak ve birbirinden renkli dükkanların arasında gezerek kafa dağıtmak için biçilmiş kaftan!

Antakya Kapalı Çarşı - Hatay Gezilecek Yerler
Antakya Kapalı Çarşı – Hatay Gezilecek Yerler

15. Tokaçlı Zeytin Müzesi

Tokaçlı Zeytin Müzesi, bölgenin ilk zeytinyağı müzesi olması açısından büyük bir önem taşıyor. 300 yıllık geçmişe sahip olan bir zeytinyağı atölyesinin restore edilmesiyle yapılan Tokaçlı Zeytin Müzesi, taş mimarisiyle göz zevkine hitap etmekten de geri kalmıyor. İlk olarak 2017 yılında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Tokaçlı Zeytin Müzesi, Hatay’ın merkezinden yaklaşık olarak 50 km’lik bir uzaklıkta, kentin Altınözü ilçesinde bulunuyor.

Tokaçlı Zeytin Müzesi - Hatay Gezilecek Yerler
Tokaçlı Zeytin Müzesi – Hatay Gezilecek Yerler

16. Antakya Kalesi

Antakya Kalesi, İstanbul’daki ünlü surlardan sonra Türkiye’nin en uzun sur duvarlarına sahip olmasıyla biliniyor. Hatay Kalesi olarak da bilinen Antakya Kalesi’nin tarihi MÖ. 300’lü yıllara kadar uzanıyor. Kalenin surlarının uzunluğunun 12km.

Osmanlı, Selçuklu, Roma ve Bizans dönemlerinde çeşitli değişikliklere uğrayan Antakya Kalesi, 5 tane anıtsal kapı bulunduruyor. Bu kapılar; Demir Kapı, Halep Kapısı, Köprü Kapısı, Şam Kapısı ve Köpek Kapısı isimlerini taşıyor.

Antakya Kalesi - Hatay Gezilecek Yerler
Antakya Kalesi – Hatay Gezilecek Yerler

17. Antik Cam Evi – Antakya Cam Evi

Antik Cam Evi – Antakya Cam Evi, cam sanatlarının sergilediği özel yapı olarak ziyaretçilerinin karşısına çıkıyor. 140 yıllık bir tarihe sahip olan Antakya Evi’nin ev sahipliği yaptığı Antik Cam Evi – Antakya Cam Evi, bölge özgü cam eserleri misafirleri ile buluşturuyor.

Antik Cam Evi & Antakya Cam Evi - Hatay Gezilecek Yerler
Antik Cam Evi & Antakya Cam Evi – Hatay Gezilecek Yerler

18. Antakya Türk Katolik Kilisesi

Antakya Türk Katolik Kilisesi, Hatay’da gezilecek yerler listemizdeki sıradaki adres. 19.yüzyıldan günümüze miras kalan Antakya Türk Katolik Kilisesi, iç mekandaki dini motifleri ve huzur veren atmosferiyle dikkat çekiyor. Kilisenin, 1852 yılında Fransa’dan Hatay’a gelen Kapuçin rahiplerinin padişahtan izin alarak inşa ettikleri biliniyor.  Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği Antakya Türk Katolik Kilisesi, sıra dışı bir yapı olarak ziyaret edilmeyi hak ediyor.

Antakya Türk Katolik Kilisesi - Hatay Gezilecek Yerler
Antakya Türk Katolik Kilisesi – Hatay Gezilecek Yerler

19. Habib Neccar Dağı

Habib Neccar Dağı, Hatay’ın Antakya ilçesinde ikamet eden bir nokta. Seyir terasının ve sosyal tesislerin de bulunduğu Habib Neccer Dağı, panoramik bir Antakya manzarası sunuyor. Ayrıca Antakya’da Habib-i Neccar Camii’de bulunuyor.

Habib-i Neccar Camii, Türkiye’deki en eski cami olarak biliniyor. 7.yüzyıla Roma Dönemi’nde inşa edilen camii, Osmanlı Dönemi’nde yenilenmiş.

Habib Neccar Dağı - Hatay Gezilecek Yerler
Habib Neccar Dağı – Hatay Gezilecek Yerler

20. Çevlik Plajı

Çevlik Plajı, Hatay gezilecek yerler listesinde deniz ve kumsalla buluşmak isteyenler için son derece ideal bir lokasyon. Akdeniz’in masmavi sularıyla birleşen Çevlik Plajı, Hatay’ın Samandağ ilçesinde konumlanıyor. Halkın kullanımına ücretsiz bir şekilde açık olan plaj, 14 km uzunluğuna sahip ve Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Gün batımında harika bir manzaraya tanıklık etmenizi sağlayan Çevlik Plajı, deniz kaplumbağalarının dünyadaki nadir yumurtalama alanları arasında da yer alıyor. Plaj bu nedenle koruma altında bulunuyor.

Çevlik Plajı - Hatay Gezilecek Yerler
Çevlik Plajı – Hatay Gezilecek Yerler

21. Nihal Atakaş Camii

Nihal Atakaş Camii, Hatay’ın günümüze yakın bir dönemde inşa edilmiş sembol yapılarından biridir. Akdeniz sahiline komşu olan caminin yapımı 2019 yılında tamamlanmış olsa da mimari yapısıyla büyüleyicidir. Son derece orijinal bir mimariye ev sahipliği yapan cami, Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin modern bir yorumu olarak kabul edilmiştir. Hatay gezilecek yerler listenizde mimarisiyle büyüleyen yapılara yer vermek istiyorsanız mutlaka Nihal Atakaş Camii’ni ziyaret etmelisiniz.

Nihal Atakaş Camii - Hatay Gezilecek Yerler
Nihal Atakaş Camii – Hatay Gezilecek Yerler

22. Eski Antakya Evleri

Eski Antakya Evleri, Antakya’nın dar ve tarih kokan sokaklarında bulunuyor. Yöresel taş mimarisi ve ahşap yapılarıyla ilgi çekici görünüm sunan Eski Antakya Evleri, aynı zamanda kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Tarihin eskitemediği bu önemli yapılar yüzyıllardır ayakta kalmayı başarıyor. Son olarak bölgede 350’ya yakın evin bulunduğunu da ilave edelim.

Eski Antakya Evleri - Hatay Gezilecek Yerler
Eski Antakya Evleri – Hatay Gezilecek Yerler

23. Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları

Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, Hatay’ın en önemli şifa durağı. Bu yönüyle Hatay gezilecek yerler listesinde öne çıkmayı başaran Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, Hatay’ın merkezinden 16 km’lik bir uzaklıkta, Amik Ovası’nda konumlanıyor. Klorür bakımından oldukça zengin olan Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, çok sayıda insana şifa dağıtıyor ve kentin sağlık turizmi açısından önemli noktaya yerleşiyor.

Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları - Hatay Gezilecek Yerler
Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları – Hatay Gezilecek Yerler

24. Asi Nehri

Asi Nehri, bölgenin en önemli akarsuyu olmasıyla dikkat çekiyor. Toplamda 556 km uzunluğa sahip olan Asi Nehri’nin 98 km’si Türkiye’nin sınırları içinde yer alıyor.

Nehrin, 52 km’si de Türkiye – Suriye sınırını oluşturuyor. Antakya’nın tarım alanlarına da can suyu olan Asi Nehri, kartpostal tadında bir manzara da sunuyor. Ayrıca Asi Nehri boyunca hizmet veren çok sayıda işletme de bulunuyor.

Asi Nehri - Hatay Gezilecek Yerler
Asi Nehri – Hatay Gezilecek Yerler

25. Arsuz Plajı

Arsuz Plajı, Hatay gezilecek yerler listemizdeki ikinci plaj. Hatay’ın merkezinden yaklaşık olarak 70 km’lik bir uzaklıkta konumlanan Arsuz Plajı, özellikle yaz sezonunun açılmasıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Sığ bir denizi bulunan Arsuz Plajı’nda restorandan kafelere kadar çok sayıda işletme ziyaretçilere hizmet veriyor.

Berrak ve sakin deniziyle de dikkat çeken Arsuz Plajı’nda çeşitli işletmelerin yanı sıra tercihinize uygun konaklama alternatifleri de bulabilirsiniz. Bu çerçevede; apart oteller, pansiyonlar ve butik oteller sizleri ağırlamak için bekliyor.

Arsuz Plajı - Hatay Gezilecek Yerler
Arsuz Plajı – Hatay Gezilecek Yerler

26. Soğukoluk Yaylası

Soğukoluk Yaylası, Hatay’ın turizme en uygun yaylası olarak biliniyor. Şehir merkezinden yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan Soğukoluk Yaylası, özellikle havaların ısınmasıyla beraber sıklıkla tercih ediliyor. Akdeniz kıyalarına kadar uzanan ve çam ağaçlarıyla kaplı olan Soğukoluk Yaylası, deniz seviyesinden 800 metre uzunluğundadır. Büyüleyici ambiyansıyla öne çıkan Soğukoluk Yaylası, piknik yapmak için de son derece uygun.

Soğukoluk Yaylası - Hatay Gezilecek Yerler
Soğukoluk Yaylası – Hatay Gezilecek Yerler

27. Amanos Dağları

Amanos Dağları, Hatay’da yapılan doğa sporlarının merkezi konumunda. El değmemiş bir dokusu bulunan ve Akdeniz’in serin sularına karşı bakan Amanos Dağları, 175 km boyunca uzanıyor. Bitki örtüsü bakımından da son derece zengin olan Amanos, ziyaretçilerini büyülüyor. Bünyesinde irili ufaklı birçok dere ve şelaleye de yer veren Amanos Dağları’nda; kampçılık, dağcılık, trekking ve kaya tırmanma gibi etkinlikler yapılıyor.

Aanos Dağları - Hatay Gezilecek Yerler
Aanos Dağları – Hatay Gezilecek Yerler

28. Koz Kalesi

Koz Kalesi, Hatay’ın Altınözü ilçesinde bulunuyor. Hatay’ın merkezinden 50 km uzaklıkta yer alan kale, Antakya yoluna hakim bir tepede konumlanıyor. Antakya Prensliği tarafından yaptırılan bu etkileyici eser, günümüze ulaşana kadar çok sayıda medeniyet tarafından da kullanılmış.

Kesme taşlarla tasarlanmış devasa bir kuleye sahip olan Koz Kalesi’nde Helenistik Dönem’den kalma cephanelikler, su depoları ve hamam gibi çeşitli yaşam alanlarını da görebilirsiniz. Son olarak kalenin 360 derece bir manzaraya sahip olduğunu da belirtelim.

Koz Kalesi - Hatay Gezilecek Yerler
Koz Kalesi – Hatay Gezilecek Yerler

29. Alexandretta Antik Kenti

Alexandretta Antik Kenti, Hatay gezilecek yerler listemizin en önemli tarihi noktalarından biri. Kentin, Büyük İskender Dönemi’nde MÖ. 300’lü yıllarda inşa edildiği düşünülüyor. Büyük İskender’in bir büstünün de bulunduğu Alexandretta Antik Kenti’nde liman kalıntıları, tarihi yapılar ve merkeze yayılan sular yer alıyor. Son olarak Alexandretta Antik Kenti’nin İskenderun Sahili’ne yürüme mesafesinde olduğunu da belirtelim.

Alexandretta Antik Kenti - Hatay Gezilecek Yerler
Alexandretta Antik Kenti – Hatay Gezilecek Yerler

30. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Hatay’a Osmanlı Dönemi’nden miras kalan bir eser. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde konumlanan külliye Mimar Sinan imzası taşıması bakımından da önemli. 1574 yılında Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Osmanlı Külliye örneklerinin en güzellerinden biri olarak kabul ediliyor. Külliyede; kervansaray, medrese, cami, pazar alanı ve hamam gibi yapılar bulunuyor.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi - Hatay Gezilecek Yerler
Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi – Hatay Gezilecek Yerler

Hatay’da Gezilecek Yerler

Hatay’da gezilecek yerler, kentin tüm tarihi, kültürel ve dini zenginliğini ziyaretçilerine cömertçe sunuyor. Sayısız medeniyete tarih boyunca kapılarını açan Hatay, doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Tüm bunlarla birlikte Hatay gezinizde denizin ve kumsalın keyfini çıkarabileceğiniz kumsallar da bulunuyor. Hatay’da Akdeniz’in masmavi sularından mahrum kalmamak sizin için de güzel bir alternatif olabilir.

Hatay ziyaretiniz boyunca; tarihe yakından bakabileceğiniz, farklı kültürler ile tanışabileceğiniz yapıları ve mekanları gezerken kentin yöresel lezzetlerini de büyük bir keyifle tadabilirsiniz. Bu lezzetlerin başında ise Hatay ile özdeşlesen künefe, biberli ekmek, börülce salatası, tepsi kebabı ve sürk çökeleği gibi yiyecekler yer alıyor. Böylelikle Hatay seyahatiniz lezzet dolu bir yolculuğa da dönüşebilir.

Hatay’a dair daha detaylı bilgi edinmek için Hatay Restoran ve Hatay’da Ne Yenir yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Mesaj bırak

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *