Diyarbakır Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bir şehirdir. Denizden yüksekliği 660 metredir. Aynı zamanda şehrin tarihi, MÖ 8000-6000’lere kadar gider. Bu nedenle şehir kapsamında oldukça fazla tarihi güzellik bulunur.
Diyarbakır gezilecek yerler, Diyarbakır’ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek, Diyarbakır tarihi ile ilgili bilgi almak isteyen kişilere benzersiz güzellikler vadediyor. Tarihi dokusuyla ön plana çıkan Diyarbakır, aynı zamanda çok özel lezzetleriyle de ziyaretçileri büyülüyor.
Diyarbakır’ı keşfetmek ve Diyarbakır lezzetlerini deneyimlemek için Diyarbakır gezisi düzenleyebilirsiniz. Diyarbakır’da gezilecek yerleri listelediğimiz yazımızı inceleyebilir, muhteşem güzellikleri keşfedebilirsiniz.
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Diyarbakır’ın en iyi otellerini keşfetmek için « Diyarbakır Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Diyarbakır’da Gezilecek En İyi 25 Yer
1. Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesi
Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesi, Diyarbakır’ın en özel alanlarından bir tanesidir. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da farklı medeniyetlerden günümüze kadar ulaşan tarihi eserler bulunur. Hitit, Asur, Roma ve Bizans başta olmak üzere birçok farklı medeniyetten günümüze gelen tarihi eserler; Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesinde sergilenmektedir.
Görülmesi gereken yerler arasında kendisine çok özel bir yer bulan Diyarbakır Kalesi ve Arkeoloji Müzesi, 1000’i geçkin arkeolojik ve etnografik eserleri bünyesinde barındırır. Müze, 1934 yılında açılmıştır. Bununla birlikte 1986 yılında yeni binasına taşınmıştır. Çok özel bir şekilde tasarlanan ve göz alıcı detayları bünyesinde barındıran müzede Roma heykelleri, Urartu çanak çömlekleri başta olmak üzere birçok farklı tarihi eser yer alır.
2. Malabadi Köprüsü
Malabadi Köprüsü, 1147 yılında Artukoğlulları Döneminde inşa edilmiş köprülerden bir tanesidir. Dünyanın günümüze ulaşan en büyük kemer açıklığını bünyesinde barındıran taş kemer köprüsü olarak bilinir. Kemerin iki yanında da iki barınak oda bulunur. İnsan, güneş ve aslan figürlerini bünyesinde barındıran kabartmalar, çok özel anlamlara sahiptir.
Özgün bir tasarıma sahip olduğundan dikkatleri üzerine çekmeyi başaran köprü, Diyarbakır’da gezilecek yerler listesinde kendisine çok özel bir yer edinir. Mostar Köprüsü’nün ikizi olarak nitelenen köprüye ziyaret düzenleyebilir, Diyarbakır’ın tarihi yapısını derinlikli bir şekilde anlayabilirsiniz. Köprü, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi sınırları içinde yer alır.
3. Surp Giragos Ermeni Kilisesi
Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan bir kilisedir. Ermeni cemaatinin Ortadoğu’daki en büyük kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi, 16. yüzyılda inşa edilmiş bir kilisedir. 1881 yılında meydana gelen yangında harap olan kilise, oldukça dikkat çeken yapılardan bir tanesidir. Birçok ziyaretçinin görmek istediği bu alan, Diyarbakır tarihi hakkında derinlikli bir şekilde bilgi edinmenizi olanaklı hale getirmektedir.
4. Eğil Barajı
Eğil Barajı, Eğil içesinde bulunan bir barajdır. Diyarbakır’a 50 km’lik bir mesafede bulunmaktadır. Gölün havasında bulunan Eğil ilçesi de dikkatleri üzerine çeken bir bölge konumundadır. Özellikle ziyaretçilerin ilgisini çeken baraj, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Eğil ilçesinin de göz önünde kalmasını sağlar.
Diyarbakır gezintinizin benzersiz bir hal alabilmesi için Eğil Barajı’na gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra Eğil ilçesini ziyaret edebilir, gezinizin çok daha özel bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Baraj, aynı zamanda Diyarbakır gezilecek yerler listesinde kendisine özel bir yer edinir.
5. Dağ Kapı
Dağ Kapı, Diyarbakır’ın simgesel yapılarından bir diğeridir. Şehrin en bilindik noktalarından biri olan Dağ Kapı, Sur ilçesinde yer alıyor. Diyarbakır surları başta olmak üzere çok özel alanlara bir hayli yakın olan Dağ Kapı, çevresinde restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Dağ Kapı her ne kadar bu ismiyle biliniyor olsa da Harput Kapı olarak da adlandırıldığını söylemek olanaklıdır.
Diyarbakır surlarının dört kapısından bir tanesidir. İki silindirik burç etrafında yer almakta olup kentin kuzeyinde bulunur. Her iki burcun da Roma İmparatoru II. Constantionus tarafından yapıldığı bilinmektedir.
Dağ Kapı’nın ilgileri üzerine çekmesinin pek çok nedeni bulunur. Bunlardan en önemlisi, kapı üzerinde Roma ve Bizans imparatorluklarına ait Grekçe ve Latince kitabelerin yer almasıdır.
6. Hevsel Bahçeleri
Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır’ın görülme değer alanlarından bir diğeri olarak ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Diyarbakır’ın oldukça ünlü bir doğal güzelliği konumunda bulunan Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır Kalesi ve Dicle Nehri arasında yer alıyor. Diyarbakır güzelliklerini yakından deneyimlemek isteyen kişilere sunulan Hevsel Bahçeleri, birbirinden farklı kuş türlerini de bünyesinde barındırıyor.
Hevsel Bahçeleri 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil olmuş alanlardan bir tanesidir. Doğanın içinde yer almak ve huzurlu vakit geçirmek istiyorsanız, Hevsel Bahçelerine gidebilir, sevdiklerinizle benzersiz anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca Hevsel bahçelerinden muhteşem fotoğraflar da çekebilirsiniz.
7. Zerzevan Kalesi
Zerzevan Kalesi, Mardin ve Diyarbakır arasında yer alan kalelerden bir tanesidir. Roma İmparatorluğu tarafından yapılan Zerzevan Kalesi, savunma amaçlı inşa edilmiştir. Diyarbakır’ın tarihi güzellikleri arasında yer alan Zerzevan Kalesi aynı zamanda 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilmiştir.
Bu bakımdan bile çok önemli bir yapıdır. Kale kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde gözetleme kuleleri, surlar, silah depoları gibi yerler keşfedilmiştir.
Özellikle son dönemlerde dikkatleri üzerine çeken Zerzevan Kalesi’ne gezi düzenleyebilir, Diyarbakır gezilecek yerler listesinde kendisine yer bulan kale hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Çok özel bir yapı olması nedeniyle birçok kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtebiliriz.
8. Diyarbakır Gar
Diyarbakır Gar 1935 yılında kullanıma açılmış çok özel bir alandır. Diyarbakır’da tren yolunun kullanılmasına olanak tanıyan gar, özellikle Diyarbakır’a gezi düzenleyecek kişiler tarafından ilgi görüyor.
Diyarbakır’ın farklı bölgeleriyle ilgili bilgi sahibi olmak istiyorsanız gar istasyonuna da gidebilir, istasyonu gördükten sonra Diyarbakır’ın farklı güzelliklerini görebilirsiniz. Diyarbakır tarihi ve doğal güzelliklerini görebilir, gezinizin benzersiz geçmesini sağlayabilirsiniz.
9. Kent Meydanı
Kent Meydanı, Diyarbakır’ın ilgi çeken alanlarından bir tanesidir. Diyarbakır’ın yüzü olarak nitelenen Kent Meydanı, yüksek mekân kalitesine sahiptir. Bunun yanı sıra Kent Meydanı 65.752 m2lik bir alanı kaplayan geniş bir meydandır.
Ziyaretçilerin keyifli anlar geçirebilmesi için yer yer oturma alanlarına sahiptir. Öte yandan tekrarlayan merdivenler bulunduğundan meydan, dikkat çekici bir görünüm elde eder.
Pek çok yeniliğe sahip olan Kent Meydanı’nın çevresinde yer alan alanlar, eğrisel forma sahip gezinti yollarıyla birbirine bağlanır. Bu durum, meydanın tasarımının oldukça farklı olduğunu da gözler önüne sermektedir. Aynı zamanda meydan içinde gezinti yolları bulunmakta olup bunların her biri, ziyaretçilerin doğa ile baş başa bir yürüyüş gerçekleştirmesini olanaklı hale getirir.
10. On Gözlü Köprü
On Gözlü Köprü Dicle Köprüsü olarak da bilinen tarihi bir köprüdür. On kesik kemer üzerine inşa edilmiş olan On Gözlü Köprü, Dicle’nin her iki yakasını birleştiren bir alandır. Her ne kadar Kadı Ebü’l-Hasan Abdülhavid tarafından 1064 ve 1065 yılları arasında yapıldığı düşünülse de yapılan araştırmalar, köprünün çok daha eski bir zamanda yapıldığını belirtmektedir.
Farklı zaman dilimlerinde onarılan köprü, muhtemelen en son 1899-1900 yıllarında onarılmıştır. 180 m uzunluk, 7-8 m yüksekliğe sahip olan On Gözlü Köprü, gerçekten de on göze sahiptir. Köprünün inşasında kireç harçlı molozların kullanıldığı düşünülmektedir.
Arazinin yapısına göre yapılan köprünün mimari özelliklerine bakıldığında bu durum çok daha iyi anlaşılmaktadır. Köprünün korkulukları moloz ve kesme taştan yapılmış olup köprü, ziyaretçilerin ilgisini çeken yapılar arasında yer alıyor.
11. Diyarbakır Ulu Cami
Diyarbakır Ulu Cami, şehrin merkezinde bulunan tarihi yapılar arasında çok özel bir konumda bulunuyor. MS 639 yılında Müslümanlarca fethedilen Diyarbakır’da bulunan Mar Toma Kilisesi camiye çevrilmiştir. Bu nedenle Diyarbakır Ulu Cami Diyarbakır’ın en eski camilerinden biri olarak ön plana çıkar. Cami, 1091 yılında çok önemli bir onarım geçirerek şu anki halini almıştır.
Diyarbakır’da hüküm süren devletlerin ilgisini çekmeyi başaran cami, Dağ Kapı ve Mardin Kapı arasında bulunur. 639 yılında camiye çevrilen bu çok özel yapı, ziyaretçilerin Diyarbakır tarihini yakından görmesini ve tarihi hakkında bilgi edinmesini sağlar. İç süslemeleri oldukça özel olan ve mimari özellikleriyle ön plana çıkan Diyarbakır Ulu Cami, görenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.
12. Hasan Paşa Hanı
Hasan Paşa Hanı, Ulu Cami’nin doğusunda bulunan tarihi bir alandır. Osmanlı Dönemi’nde valilik yapan Vezirzade Hasan Paşa tarafından yaptırılan hanın inşa edilme tarihi 1573’tür.
İki kat olacak şekilde inşa edilen Hasan Paşa Hanı, bir adet avluya da sahiptir. Avlunun ortasında şadırvan bulunmakta olup şadırvanın üstü kubbelidir. Diyarbakır’ın simgelerinden biri haline gelmiştir.
Tarihi dokusuyla dikkatleri üzerine çeken Hasan Paşa Hanı şehri ziyaret edenlerin hayran kaldığı bir alandır. Aynı zamanda klasik Osmanlı mimari yapısını bünyesinde barındırdığını ifade etmek olanaklıdır. Han içerisinde çok özel lezzetlerin yapıldığı ve ziyaretçilere sunulduğu restoranlar yer alır. Bu nedenle Diyarbakır gezintinizde Hasan Paşa Hanı ziyaret edebilir, Diyarbakır’da gezilecek en iyi 25 yer kapsamında bulunan han içerisinde muhteşem fotoğraflar çekinebilirsiniz.
13. Sülüklü Han
Sülüklü Han, Diyarbakır gezilerinizde görmeniz gereken tarihi alanlardan biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Diyarbakır’ın Sülüklü hanlarının ünü, Türkiye’nin pek çok bölgesine yayılmıştır. Bu nedenle her yıl binlerce kişi burayı ziyaret eder.
Kazancılar Hanı olarak da bilinen Sülüklü Han, tarihi yapılar arasında çok özel bir yer ediniyor. Han, 1683 yılında inşa edilmiştir. Kesme ve siyah bazalt taşı ile yapılan han, bir dönem tedavi amaçlı kullanılan sülüklerden ismini almıştır.
2010 yılında restore edilen han, günümüzdeki görünümüne ulaşmıştır. Diyarbakır gezilerinizde Sülüklü Han’a ziyarette bulunabilir, yapının içinde yer alan taş mimarili odalarda bulunabilir ve Diyarbakır gezinizin benzersiz bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Klasik Osmanlı mimarisini üzerinde taşıdığından, Osmanlı mimarisi hakkında da bilgi edinebilirsiniz.
14. Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, ünlü Türk şairi Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ve hayatını geçirdiği bir ev olma özelliğine sahiptir. Sadece bu nedenden ötürü bile ziyaretçilerin ilgisini çeken Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi Diyarbakır gezilecek yerler listesinde kendisine özel bir yer edinir. 1733 yılında inşa edilen ev, mimari yapısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ayrıca Diyarbakır’ın klasik konut mimarisi özelliklerini yansıtması bakımından oldukça değerlidir.
Bir avluya sahip olan evin etrafında dört kanat bulunur. Bunun yanı sıra zeminin yanı sıra bir kat olarak inşa edilmiştir. Bazalt taş kullanılarak tasarlanan ev, günümüzde de birçok kişinin ziyaret ettiği ve ilgisini çektiği yapılardan bir tanesidir.
15. Hazreti Süleyman Cami
Hazreti Süleyman Cami farklı isimlerle anılan bir yapıdır. Kale Cami, Murtaza Paşa Cami gibi isimlerle de anılan bu çok özel alan, Nisanoğlu Ebul Kasım tarafından yapılmıştır.
İnşa edilme yılı 1155-1160’tır. Hz. Ömer döneminde Diyarbakır’ın fethi buradan başladığı için oldukça önemli bir yapıdır. Ziyaretgah olarak da değer gören Hazreti Süleyman Cami, geçmişten günümüze değerini korumaya devam ediyor.
Cami, IV. Murat döneminde birtakım değişikliklere uğramıştır. Diyarbakır’ın İçkale Bölgesi’nde iki burç arasında yer alır. Dört köşeli minaresi bulunan Hazreti Süleyman Cami, çok özel bir atmosfere sahiptir.
Bu nedenle her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini ve ön planda yer aldığını ifade etmek olanaklıdır.
16. Saint George Kilisesi
Saint George Kilisesi özellikle yabancı turistler tarafından ilgi gören bir alan olma özelliğindedir. İçkale içerisinde yer alan ve dikkatleri üzerine çeken bu yapının MS 2. yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. Kilisenin Artuklu Dönemi’nde değişikliğe uğradığı düşünülmektedir. Duvarları kesme taş mimarilidir, ayrıca kalın duvarlara sahiptir.
Günümüzde bir bölümü sanat galerisi olarak kullanılan Saint George Kilisesi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Müze kısmını 17.00’a kadar gezmek mümkündür. Diyarbakır’da gezilecek en iyi 25 yer kapsamında bulunan bu çok özel alan, Diyarbakır tarihini yakından deneyimlemenizi sağlayacak.
17. Mesudiye Medresesi
Mesudiye Medresesi Ulu Cami’nin kuzeyinde bulunan Mesudiye Medresesi, camiye bitişik bir yapıdır. Artuklu Emiri Ebu Muzaffer Sökmen tarafından 1198 yılında yapılmıştır. Medresenin mimari yapısı oldukça ilgi çekmektedir. Bunun yanı sıra medresede bulunan kitabeler de bu alanın çok özel bir tarihe ev sahipliği yaptığını ifade etmektedir.
Mesudiye Medresesi içinde öğrenim yapılan Anadolu’daki ilk üniversite olarak bilinir. Bu durum, medresenin oldukça fazla ilgi görmesini sağlar. Siyah bazalt taşlarla süslenmiş bir avlusu bulunur. Medrese iki katlıdır ve zamanında medresede astronomi, tıp, fizik gibi eğitimler verilmiştir.
18. Hilar Mağaraları
Hilar Mağaraları Diyarbakır Ergani ilçesine bağlı bir mağaradır. Sesverenpınar Köyü içerisinde yer alan Hilar Mağaraları, 12.000 yıllık bir tarihe sahiptir. Bu nedenle oldukça özel bir alan olduğunu belirtmek mümkündür.
Göçebe yaşamdan yerleşik yaşama geçen ilk insanların burada yer aldığı düşünülmektedir. Bu durum, Hilar Mağaralarının her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmesine olanak tanır.
Hilar Mağarasının çevresinde Roma Dönemi’nden kalma tarihi yapıların bulunması, bölgenin popüler bir yer haline gelmesini sağlamıştır. Bölgede arkeolojik kazılar devam etmektedir. Diyarbakır gezilecek yerler listesinde kendisine özel bir yer edinen Hilar Mağaralarını gezerek bölgenin tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
19. Karacadağ
Karacadağ, Şanlıurfa ve Diyarbakır arasında yer alan bir dağdır. Doğa sporlarının yapıldığı popüler alanlardan bir tanesi olan Karacadağ, 1952 metre yükseklikte yer alır. Dağın oluşumu da oldukça ilginçtir. Karacadağ volkanı 100.000 yıl önce lav püskürtmüş olup Karacadağ, püsküren lavlardan oluşmuştur.
Yılın her mevsimi doğa yürüyüşleri yapılmakla birlikte dağ bisikleti turları da gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle farklı aktiviteler için dikkat çeken alanlar içerisinde yer alır.
Karacadağ’ın yamaçlarında Karacadağ Kayak Merkezi bulunur. Kayak merkezi, kış tatilini bu tür bir alanda geçirmek isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Bunun yanı sıra Karacadağ’da kampçılık ve kaya tırmanma gibi sporlar da yapılır. Sizler de Karacadağ’a ziyarette bulunarak Diyarbakır gezinizin benzersiz geçmesini sağlayabilirsiniz.
20. Zinciriye Medresesi
Zinciriye Medresesi Diyarbakır gezilecek yerler listesinde kendisine çok özel bir yer bulan bir tarihi yapıdır. Sur ilçesi sınırları içinde yer alan medrese, tarihi dokusuyla ön plana çıkıyor. Eyyübi hükümdarı Melik Salih Necmettin tarafından inşa ettirilmiştir. Diyarbakır Ulu Cami’ye bir hayli yakından olduğundan, Ulu Cami’yi gezdikten sonra Zinciriye Medresesi’ne de gezi düzenleyebilirsiniz.
Tarih ve kültür meraklıları tarafından ilgiyle karşılanan Zinciriye Medresesi siyah ve beyaz kesme bazalt taşlarla yapılmıştır. Geniş bir avluya sahiptir. Bunun yanı sıra dini eğitimlerin verildiği taş odaları da ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Benzersiz dokusuyla ziyaretçileri büyülemeyi başaran Zinciriye Medresesine gezi düzenleyebilir, Diyarbakır tarihini yakından görme ve şehrin tarihi hakkında bilgi edinme şansı elde edebilirsiniz.
21. Diyarbakır Arkeoloji Müzesi
Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Diyarbakır görülmesi gereken kültürel yapıları arasında yer alır. Türkiye’nin en zengin arkeoloji müzeleri arasında yer alan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgilerin odağı haline gelmiş durumda. Diyarbakır; Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı başta olmak üzere birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu nedenle bölgeden çıkarılan tarihi yapılar da bir hayli fazladır.
Müze içinde oldukça önemli etnografya koleksiyonları da yer alır. Dolayısıyla bölgenin tarihine vakıf olmak istiyorsanız, müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede Diyarbakır tarihi hakkında çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
22. Ziya Gökalp Müzesi
Ziya Gökalp Müzesi Diyarbakır’da gezilecek en iyi 25 yer kapsamında yer alır. Sosyolog yazar Ziya Gökalp, 1876 yılında bu evde doğmuştur. Bu nedenle ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmış olan müze, 1806 yılında bazal taştan iki katlı olacak şekilde inşa edilmiştir. Türk mimarisi ile ilgili detaylı bilgi sunmakta olan Ziya Gökalp Müzesi, Ziya Gökalp’e ait eşya ve belgeleri bünyesinde taşır.
Ortada yer alan iç avlu etrafında odalar yer almaktadır. 1956 yılında müzeye dönüştürülen Ziya Gökalp Müzesi, o günden itibaren birçok kişinin ilgiyle ziyaret ettiği müzelerden bir tanesidir. Sizler de Ziya Gökalp Müzesine ziyaret düzenleyebilirsiniz.
23. Melik Ahmet Paşa Cami
Melik Ahmet Paşa Cami, 16. yüzyılda Melik Ahmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mihrabının tamamı çiniden yapılmıştır. Bu nedenle oldukça ilgi çekicidir. Minaresine çıkılırken birbirini görmeyen iki merdivenden bir tanesi tercih edilebilir.
Kabartmaları çini mozaiklerle süslü olan Melik Ahmet Paşa Cami, Diyarbakır’ın en ilgi gören yapılarından bir tanesidir. Diyarbakır tarihi hakkında bilgi edinmek için Melik Ahmet Paşa Cami’yi ziyaret edebilirsiniz.
24. Keçi Burcu
Keçi Burcu Diyarbakır surlarının en büyük ve en eskisi olarak bilinir. Bu nedenle oldukça önemlidir. Diyarbakır Kalesi’nin doğu bölümünde yer alan ve özel bir şekilde verilmiş olan kaya kütlesi üzerinde inşa edilmiş olan Keçi Burcu, 1223 yılında onarım görmüştür.
Bunun yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı Dönemi’nde de Keçi Burcu’na çeşitli eklemeler yapılmıştır. Diyarbakır surlarıyla birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesinde kendisine yer bulmaktadır. İki katlı olarak inşa edildiğini belirtmek mümkündür.
25. Dengbej Evi
Dengbej Evi, 2007 yılında açılmış bir alandır. Diyarbakır evi olarak tanımlanabilen bu özel alan, kültürel pek çok etkinliğe sahiptir. Dengbej Evi içerisinde Diyarbakır’a özgü günlük eşyaların yanı sıra antika eşyalar da sergilenmektedir.
Diyarbakır’da Gezilecek Yerler
Diyarbakır gezilecek yerler, birçok tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındırır. Geçmişten günümüze kadar gelen yemekleri ve geleneksel özellikleriyle benzersiz bir bölge olduğunu kanıtlar. Gezilecek yerlerinin çeşitliliği ile ön plana çıkan Diyarbakır’da muhteşem anlar yaşayabilirsiniz.
Diyarbakır gezisinde nerede kalınır, ne yenir merak ediyorsanız Diyarbakır’da Restoran ve Diyarbakır’da Ne Yenir yazılarımızı inceleyebilirsiniz.
Mesaj bırak