Türkiye’nin Nevşehir Bölgesi’nde yer alan Kapadokya herkesin hayatında en az bir defa görmesi gereken şehirlerden bir tanesi. Anadolu’nun merkezinde konumlanan Kapadokya; her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti misafir etmesiyle, şüphesiz Türkiye’nin sahip olduğu en önemli turizm bölgelerinden.
Eşi benzeri olmayan doğasıyla, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış topraklarıyla ve tarihi yapıları ile hemen hemen her gezi severin beğenebileceği bir şehir Kapadokya. Ünü Türkiye sınırlarını çoktan aşmış olan şehre ilgi de gün geçtikçe artıyor.
Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer listesinde yer alan; Peribacaları, Göreme Açık Hava Müzesi, Üç Güzeller, Paşabağ Rahipler Vadisi ve Selime Katedrali gezip görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçı.
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Kapadokya en iyi otellerini keşfetmek için « Kapadokya Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Kapadokya’da Gezilecek En İyi 40 Yer
1. Derinkuyu Yeraltı Şehri
Derinkuyu Yeraltı Şehri, Derinkuyu ilçesinde yer alan, kayaların içine oyulmuş bir yeraltı şehridir. Tarihte Hititler tarafından inşa edildiği düşünülüyor.
Toplamda 20 bin kişilik bir yerleşim yeri olduğu düşünülen Derinkuyu Yeraltı Şehri dünyanın en büyük yeraltı şehri olarak biliniyor. Son olarak 1920’lerde Kapadokya’da yaşayan Rumların Yunanistan’a gitmesiyle yeraltı şehri boşalmış oldu. 1985 yılında Unesco Dünya Mirası listesine eklenen yeraltı şehri Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer arasında üst sıralarda yer alıyor.
2. Göreme Açık Hava Müzesi
Göreme Açık Hava Müzesi, 4.yüzyıldan 13.yüzyıla kadar manastır hayatının olduğu bir kaya yerleşim yeri. Günümüzde Göreme Açık Hava Müzesi olarak bilinen yer; manastır eğitim sisteminin de başlatıldığı yer olarak bilinir.
Önemli tarihi yerlerden; Elmalı Kilise, Aziz Basil Kilisesi, Çarıklı Kilise ve daha birçok tarihi yapının da yer aldığı Göreme Açık Hava Müzesi Unesco Dünya Mirası listesine 1985 yılında dahil oluyor. Türkiye’nin en çok ilgi gören yerlerinden biri olan tarihi yer; her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.
3. Güvercinlik Vadisi
Güvercinlik Vadisi, Uçhisar’dan Göreme’ye toplamda 4 kilometrelik bir alan. Doğa sporu tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilen yerlerden biri olan vadi; trekking ve bisiklet binme için oldukça elverişli.
Güvercinlerin özgürce doyasıya uçtuğu vadide doğanın tadını çıkarabilir, huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz. Güvercinlik Vadisi; muhteşem manzarasıyla, Kapadokya gezilecek yerlerden bir diğeri.
4. Ihlara Vadisi
Ihlara Vadisi, Ihlara Kasabası’nda yer alan, 10 kilometre uzunluğunda bir kanyon. Kapadokya’nın sahip olduğu bir diğer doğal güzelliklerden.
Hristiyanlık için önemi olan vadi; 4. ve 13. yüzyılları arasında rahibeler ve papazlar tarafından manastır ve yerleşim yeri olarak kullanışmış. Vadide kayalara oyulmuş yaşam yerleri ve mağara kilisesi bulunuyor. Kapadokya’nın tarihi ve doğa güzelliğinin buluştuğu noktalardan biri olan Ihlara Vadisi görülmeye değer bir diğer doğal güzellik.
5. Güllüdere Vadisi
Güllüdere Vadisi, Göreme’de yer alıyor. 4 kilometre uzunluğa sahip olan Kapadokya’nın en ilgi gören yürüyüş parkurlarından birine sahip. Muhteşem doğasının yanı sıra tarihi yapılarıyla da Kapadokya’da gezilecek yerlerden biri diğeri.
1985 yılında Unesco Dünya Mirası Listesine giren vadi; 11. ve 13. yüzyıllarda Hristiyanlar için önemli bir din merkeziymiş. Tarihi Roma dönmesine uzanan vadinin içerisinde yer alan önemli tarihi kiliseler de bulunuyor. Kapadokya’nın muhteşem doğasına hayran olacağınız bir diğer durak Güllüdere Vadisi.
6. Paşabağ Rahipler Vadisi
Paşabağ Rahipler Vadisi, Kapadokya’nın sembolü olan peri bacalarının en net şekilde görülebileceği yer. Vadinin içerisinde rahiplerin inzivaya çekildi kaya kiliseleri bulunuyor, ismi de bu sebeple Rahipler Vadisi olan bölgede doyasıya peri bacalarını izleyebilirsiniz.
Tarihi yapılar ile doğanın muhteşem uyumunun en güzel örneklerinden biri olan Rahipler Vadisi; Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer arasında üst sıralarda.
7. Temenni Tepesi
Temenni Tepesi, volkanik kayalar içerisine oyulmuş tünellerle ulaşılan tepe; şahane bir Ürgüp manzarasına sahip, hava durumuna bağlı olarak Erciyes Zirvesi bile görülebiliyor.
Kutsal sayılan yerlerden biri olan Temenni Tepesi’nde seyir balkonu da bulunuyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi göre Temenni Tepesi, Kapadokya gezilecek yerler listesinde.
8. Hayal Vadisi
Hayal Vadisi, Devrent Vadisi ve Pembe Vadi olarak da biliniyor. Avanos Bölgesi’nde yer alan vadide bulunan peri bacaları hayvan ve insan figürlerine benzediği için Hayal Vadi ismiyle anılıyor.
Doğanın kendi gücüyle zaman içinde birçok farklı şekli almış olan kayaları, güzel bir yürüyüş parkuru eşliğinde gezebilirsiniz. Gün batımlarında vadinin aldığı kızıl renkler görenleri adeta büyülüyor. Özellikle doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenen ziyaretçilerin muhakkak görmesi gereken duraklardan bir tanesi de Hayal Vadisi.
9. Asmalı Konak
Asmalı Konak, Ürgüp merkezde yer alıyor. Kapadokya’nın sahip olduğu konaklar arasında, en büyük ve en meşhur olan Asmalı Konak büyük kitleler tarafından izlenmiş birçok dizi ve filme de ev sahipliği yapmış.
Kesme taş ve ahşaptan inşa edilmiş olan tarihi konak; geniş avlusu ile de göz dolduruyor. Ait olduğu dönemin eşyalarıyla bezeli Asmalı Konak, Kapadokya’da yer alan popüler yerlerden bir tanesi.
10. Üç Güzeller
Üç Güzeller, Kapadokya’nın simgesi olan; anne, baba ve çocuktan oluşan bir aileyi temsil eden şapkalı peri bacaları.
Kapadokya’da her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen ve fotoğraflanan Üç Güzeller geziniz sırasında Kapadokya’ya özgü el yapımı olan ürünlerin satıldığı küçük tezgahları gezerek yöreye ait el işi ürünlerinden de alabilirsiniz.
11. Hasan Dağı
Hasan Dağı, 3268 yükseklikte yer alan volkanik bir dağ. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ikini büyük dağ olan Hasan Dağı; özellikle doğa tutkunlarının Kapadokya gezileri sırasında görmesi gereken yerlerden biri.
Hasan Dağı’nın eteklerinde yer alan Nora Antik Kenti sebebiyle de Kapadokya’da sıklıkla ziyaret edilen noktalardan bir diğeri.
12. Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi
Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi, Ürgüp Mustafapaşa’da 170 yıllık bir konakta yer alıyor. Sibel Radiye Kül’ün kurucusu olduğu müze Bebek Müzesi olarak da biliniyor.
3000’den fazla el yapımı oyuncak bebek ile yüzlerce yıl önce kullanışmış Kapadokya’da kullanılmış olan ev eşyaları ve antikaların sergilendiği müze; özellikle çocuklu gezi severler tarafından Kapadokya’da gezilecek yerlerden bir diğeri.
13. Maz Yeraltı Şehri
Maz Yeraltı Şehri, Maz Köyü’nde yer alıyor. Bir çoban tarafından tesadüfi bir şekilde keşfedilen yeraltı şehri; Kapadokya’da bulunan en son yeraltı şehridir. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Maz Yeraltı Şehri’nin sekiz kattan oluşmuş olduğu öğreniliyor.
Kapadokya’da yer alan yeraltı şehirlerinden biri olan Maz Yeraltı Şehri, Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer listesinde yer alıyor.
14. Tokalı Kilise
Tokalı Kilise, Kapadokya’nın sahip olduğu en büyük kaya kilisesi. Dört bölümden oluşan ve 10.yüzyıl başlarında inşa edildiği bilinen kilisede; Hz. İsa’nın hayatının tasvir edildiği resimler tavan ve duvarları kaplıyor.
Dünyanın dört bir yanından yabancı turist akınına uğrayan kilise; Kapadokya gezilecek yerler listesinde önemli bir sıraya sahip.
15. Karanlık Kilise
Karanlık Kilise, en ilgi gören tarihi yapılardan olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde yer alan bir diğer tarihi durak. Güneş ışığının çok az miktarda alabilen kilise, Karanlık Kilise isminin verilmesinin nedeni de sahip olduğu küçük pencerelerden dolayı gün ışığını içeriye alamaması. 11. yüzyıl ya da 12.yüzyıla ait olduğu düşünülen tarihi yapı, Kapadokya gezilecek yerler listesinde kendisine yer buluyor.
16. Ortahisar Kalesi
Ortahisar Kalesi, Kapadokya’nın Ortahisar Kasabası’nda yer alıyor. 80 metre yüksekliğe sahip kale; Kapadokya’nın sahip olduğu en büyük peri bacası.
Hititler döneminden günümüze kadar ulaşmış olan ve dünyanın çok katlı yerleşimlerinden ilki olarak bilinen kale; savaş zamanlarında korunma amacıyla Etiler tarafından oyulmuş. Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer arasında yer alıyor.
17. Bağlıdere Vadisi (Aşk Vadisi)
Bağlıdere Vadisi (Aşk Vadisi), Kapadokya’da yer alan vadilerden şüphesiz en güzel manzaraya sahip olan vadi.
Göreme’de yer alan vadide gün batımını izlemenin keyfi bir başka. Özellikle fotoğraf meraklıları ve doğa yürüyüşü yapmayı seven ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Bağlıdere Vadisi; Kapadokya’da görülecek doğal güzelliklerden bir diğeri.
18. Kaymaklı Yeraltı Şehri
Kaymaklı Yeraltı Şehri, Kaymaklı’da yer alan bir diğer yeraltı şehri. Tarihi M.Ö 3000 yılına dayanan ve Nevşehir’den 20 kilometre uzaklıkta yer alan yeraltı şehri; farklı dönemlerde daha da genişletilerek günümüzdeki halini almış.
Dört katının gezilebildiği yeraltı şehri; Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği bir diğer nokta.
19. Forum Kapadokya
Forum Kapadokya, 2009 yılında Nevşehir’de açılan alışveriş merkezi. Kapadokya halkı tarafından ilgi gören merkezlerden bir tanesi.
Yıl boyunca eğlenceli aktivitelerin de yapıldığı alışveriş merkezi şehre ziyarete gelen gezi seveler için de alışveriş bakımından büyük rahatlık sunuyor.
20. Selime Katedrali
Selime Katedrali, Kapadokya’da yer alan en büyük katedral. İki katlı olarak inşa edilmiş olan tarihi katedral; Roma döneminde ibadet ve yerleşim alanı olarak kullanırken sonraki yıllarda Moğol saldırıları sırasında da bölgede yaşayanlar için kale görevi görmüş.
Yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Selime Katedrali, Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer arasında üst sıralarda bulunuyor.
21. Gümüşler Manastırı
Gümüşler Manastırı, Gümüşler Kasabası’nda yer alan kaya manastır kilisesi. Kaç yılında yapıldığı günümüzde ne yazık ki bilinmeyen tarihi yapı; Kapadokya’da yer alan büyük manastırlardan bir tanesidir.
Yapılan çalışmalarının ardından 1973 yılında sit alanı ilan edilerek ziyarete açılan manastır; Kapadokya gezilecek yerler arasında.
22. Güray Müze
Güray Müze, Nevşehir’de yer alıyor. Dünyanın ilk ve tek seramik müzesi olan Güray Müzesi; bu özelliği ile dünya çapında bir üne sahip. Seramiklerin; antik eserler ve modern eserler olarak iki kategoriye ayrılmış olarak sergilendiği müzede; avanos seramiklerini de dünyaca bilinen sanatçıların eserlerini de görmeniz mümkün.
Sanat meraklılarının özellikle görmesi gereken Güray Müze, Kapadokya’da gezilecek müzelerden bir diğeri.
23. Zemi Vadisi
Zemi Vadisi, Nevşehir’de yer alıyor. Kapadokya’nın sahip olduğu güzelliklerden bir diğeri olan vadi; ziyaretçilerine; doğa ve tarihin iç içe geçtiği şahane bir manzara eşliğinde uzun bir yürüyüş parkuru sunuyor.
Trekking bölgesi olan Zemi Vadisi doğa sporlarına merakı olan yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ayrıca önemli tarihi yapılardan; Görkündere Kilisesi, El-Nazar Kilisesi, Saklı Kilise ve Sarnıç Kilisesi’ni içerisinde barındıran vadi; muhteşem bir doğaya sahip. Kapadokya’nın gezilecek yerleri arasında bulunuyor.
24. Yılanlı Kilise
Yılanlı Kilise, Ihlara Vadisi’nde yer alıyor. 9. yüzyıla ait olan kilisenin üzeri beşik tonozla örtülmüş.
Günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmış olan Yılanlı Kilise; iki bölümden oluşuyor.
Muhteşem bir doğal güzelliğin içerisinde yer alan tarihi yapı; Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer listesinde önemli bir sıraya sahip.
25. Zelve Açık Hava Müzesi
Zelve Açık Hava Müzesi, Hristiyanlığın ilk olarak yayılmaya başladığı bölgelerden biri olduğu düşünülüyor. Kapadokya’da yer alan en eski ve insanlar tarafından en uzun süreyle kullanılmış olan yerleşim yerlerinden biri.
Yerleşimin 1952 yılında sona erdiği müze; Zelve Vadisi’nin içerisinde yer alıyor. Paşabağları’na 1 kilometre uzaklıkta yer alan Zelve Açık Hava Müzesi geziniz sırasında, çevre halkı tarafından açılan tezgahlardan hediyelik eşyalar alabilir, lezzetli yemeklerden de yiyebilirsiniz.
26. Avanos Chez Galip Saç Müzesi
Avanos Galip Saç Müzesi, çömlek ustası Galip Körükçü tarafından 1979 yılında açılmış. Dünyanın en ilginç müzeleri arasında yer alan Saç Müzesi’nde; on altı bine yakın kadının saç tutamları kayalardan oyulmuş mağarada sergileniyor.
Müzeye ziyarete gelen kadınların saçlarından bir tutam bırakması zaman içerisinde bir geleneğe dönüşmüş ve bu saçlar da sergilenmeye başlamış. Dünyanın en ilginç 16 müzesi arasında yer alan Avanıs Chez Galip Saç Müzesi; Kapadokya geziniz sırasında görebileceğiniz en ilginç duraklardan biri.
27. Nevşehir Kalesi
Nevşehir Kalesi, şehrin en yüksek noktalarından birinde yer alıyor. Selçuklular tarafından, 1.100 yıllarında inşa edilen kalenin altına bir yeraltı şehri bulunuyor.
Korunma amacıyla yapılmış olan kale günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmiş olmayı başarmış. Kaleye çıkan gezi severler Nevşehir manzarasını da doyasıya izleyebilirler. Kapadokya’da önemli tarihi duraklardan biri olan Nevşehir Kalesi, Kapadokya gezilecek yerler arasında.
28. Kızıl Kilise
Kızıl Kilise, Kapadokya’da yer alan en eski kiliselerden biri. 4.yüzyılda yaşamış olan Hristiyanlığın en önemli azizlerinden biri olan Aziz Gregorius adına inşa ettiriliyor. Hristiyanlık için büyük önem taşıyan Kızıl Kilise özellikle yabancı turistler tarafından oldukça ilgi gören bir diğer tarihi yapı.
Kırımızı kesme taştan inşa edilmiş olan kilise bu özelliğinden dolayı Kızıl Kilise ismini almış. Kapadokya’nın sahip olduğu önemli tarihi duraklardan biri olan kilise; Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer arasında önemli bir sıraya sahip.
29. Sultansazlığı Milli Parkı
Sultansazlığı Milli Parkı, toplam 24.357 hektar alana sahip olan ve 2006 yılında Milli Park ilan edilmiş bir doğal güzellik.
Doğa yürüyüşü yapmak isteyen ziyaretçilerin adeta akın ettiği Milli Park; muhteşem doğal güzelliği ile çevre halkı ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere piknik alanı imkânı da sunuyor. Yay Göl’ü manzarası eşliğinde uzun yürüyüşler yapma olanağı sunan Sultansazlığı Milli Park’ı fotoğraf tutkunları tarafından da ilgi çekiyor. Yeşilin hemen hemen her tonunun görülebileceği milli park; Kapadokya gezilecek yerler arasında olan bir doğal güzellik.
30. Kozaklı Kaplıcaları
Kozaklı Kaplıcaları, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde yer alıyor. Sodyum, kalsiyum ve klor bakımından zengin olan kaplıcalar şifa dağıtıyor.
Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Kozaklı Kaplıcaları; sağlık turizmi açısından da şehri hareketlendiriyor. Kapadokya geziniz sırasında kaplıcalarda yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
31. Hacı Bektaş Veli Türbesi ve Müzesi
Hacı Bektaş Veli Türbesi ve Müzesi, Nevşehir’de yer alıyor. Bektaş’i tarikatının kurucusu olan ve İslam alemi için önemli isimlerden biri olan Hacı Bektaş Nevşehir’de yaşamıştır. Bektaşiliğin dünyaya yayıldığı yer olarak bilinen tarihi yapı bu açıdan da büyük önem taşıyor.
13.yüzyılda bölgeden yaşayan Hacı Bektaşi; Müslümanlığı yaymak adına bölgeye Müslüman alimler yerleştiriyor. Böylece Hristiyanlık ve Müslümanlığın bir arada hüküm sürdüğü bir bölge halini alan Nevşehir’de bulunan önemli tarihi yapılardan biri de bu türbe. 1964 yılında türbenin içerisinde yer alan külliye müzeye dönüştürülüyor. Müzede Bektaşilerin günlük yaşamında kullandığı eşyalar sergileniyor. Kapadokya gezilecek yerler arasında üst sıralarda yer alan bir diğer tarihi nokta ve müze.
32. Kızılçukur Vadisi (Kızıl Vadi)
Kızılçukur Vadisi (Kızıl Vadi), Çavuşin Köyü ile Ortahisar arasında yer alıyor. Muhteşem bir doğal manzaraya sahip olan vadide gün batımında vadinin aldığı kızıl renkleri görebilirsiniz.
Eşsiz manzaraya eşliğinde vadide yapacağınız yürüyüş sırasında Kapadokya’nın sahip olduğu doğal güzelliğe bir kez daha hayran kalabilirsiniz. Özellikle fotoğraf merakı olan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Kızıl Vadi, Kapadokya’da gezilecek en iyi 40 yer arasında bulunuyor.
33. Acıgöl
Acıgöl, Nevşehir’e 20 kilometre uzaklıkta yer alan bir krater gölüdür. Çevresi yaklaşık olarak 2000 metre uzunluğunda volkanik kayalar ve kireç taşlarından meydana gelmiş olan dağlar ile çevrilidir.
Doğa tutkunlarının Kapadokya ziyaretleri sırasında muhakkak görmeleri gereken adeta bir doğa harikası olan Acıgöl; bölgeye gelen gezi severler tarafından oldukça beğenilen bir diğer doğal güzellik.
34. Çavuşin Köyü
Çavuşin Köyü, tarih boyuncu birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ulan küçük bir köy. Trekking bölgesi olarak da bilinen köy; doğa sporlarına ilgi duyan yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biri.
Sınırlarında barındırdığı birçok tarihi kilise ve manastır ile tarih gezisi yapmayı sevenlerin de Kapadokya gezileri sırasında görmesi gereken duraklardan bir tanesi de Çavuşin Köyü. Doğa ve tarihin iç içe geçtiği bu sevimli köy; Kapadokya gezilecek yerler arasında bulunuyor.
35. Ürgüp Kadı Kalesi
Ürgüp Kadı Kalesi, Nevşehir’e 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Temennini Tepesi’ne yakın konumda bulunan Kadı Kalesi’nin bir diğer adı da ‘Kadınlar Kalesi’dir.
Kapadokya’nın sahip olduğu en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Kadı Kalesi; Selçuklular zamanında savaş dönemlerinde kadınlar ve çocukların sığındığı bir kaya kale. Damsa Çay’ına kadar varan bir geçit barındıran Ürgüp Kadı Kalesi, Kapadokya’da gezilecek en iyi 40 yer arasında bulunan bir diğer rota.
36. Avanos
Avanos, Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biridir. Nevşehir’e 18 kilometre uzaklıkta yer alan sevimli ilçede görülecek birçok tarihi ve doğa güzellikler bulunuyor.
El yapımı çömlekleri ve muhteşem lezzette olan şarapları ile bilinen Avanos, Kapadokya geziniz sırasında gezip görmeniz gereken yerlerden bir diğeri.
37. Peribacaları
Peribacaları, doğanın sahip olduğu erdemi gözler önüne seren bir oluşum. Kapadokya’nın adeta simgesi haline gelen peribacaları görenleri büyüleyen doğal yapılar.
Tarihte birçok medeniyet tarafından yerleşim yeri olarak kullanılan peribacaları; dünyanın yedi harikasından biri olarak gösterilmekte. Doğanın yarattığı mucizelerden biri olarak adlandırılabilecek olan Peribacaları; Kapadokya’da gezilecek en iyi 40 yer listesinde kuşkusuz ilk sırada yer alıyor.
38. Uçhisar
Uçhisar, Nevşehir’e 7 kilometre uzaklıkta yer alan, Kapadokya’nın en yüksek yerleşim noktalarından bir tanesi. Yüksekte yer alması sebebiyle muhteşem bir manzara sunuyor. Yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanmasının tarihi tam olarak bilinmese de yapılan kazı çalışmaları sonucunda, Hitit ve Asur dönemine ait bulgular bulunmuş.
Kapadokya gezilecek yerler arasında olan birçok tarihi ve doğal güzelliği içerisinde barındıran Uçhisar’da; Tığraz Kalesi, Göreme Milli Parkı, Kuran Kalesi, Güvercinlik Vadisi görebileceğiniz duraklardan sadece birkaçı.
39. Hacıbektaş
Hacıbektaş, Nevşehir’in ilçelerinden bir tanesi. Bölge yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen yerlerden bir diğeri. Kapadokya’nın muhteşem doğasını ziyaretçilerine sonuna kadar yaşatan Hacıbektaş’ta önemli tarihi duraklar da yer alıyor.
Çeşmeleri, müzeleri, türbelerinin yanı sıra kamp meraklıları için de olanak sağlayan bölge, doğa severler tarafından oldukça beğenilen yerler arasında. Hacıbektaş; Kapadokya gezilecek en iyi 40 yer arasında önemli bir sıraya sahip.
40. Gülşehir
Gülşehir, Nevşehir’in ilçelerinden bir diğeri. Nevşehir’in diğer ilçelerine kıyasla daha az bilinen Gülşehir; bu sayede orijinal yapısı bozulmadan günümüze kadar gelmeyi başarmış.
Kurşunlu Cami, Açık Saray Harabeleri ve Gülşehir’in adeta sembolü olan Mantar Kaya görülmeye değer yerlerinden sadece birkaçı. Kapadokya geziniz sırasında diğer bölgelerine nazaran daha az kişi tarafından keşfedilmiş olan Gülşehir’i görmenizi de tavsiye ediyoruz.
Kapadokya Gezilecek Yerler
Adeta bir masal şehri olan Kapadokya’da gezilecek yerler listesi bir hayli uzun. Yeraltı şehirlerinden, vadilerine, müzelerinden, kiliselerine her noktası ile dolu dolu olan bir şehir Kapadokya. Doğal güzellikler ile tarihin iç içe geçtiği, büyüleyici manzaralara sahip olan şehri görenler ne demek istediğimizi anlayacaklar.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan sanatın ve tarihin muhteşem izlerini günümüzde görme imkanı sağlayan Kapadokya gezi severler tarafından listeye alınması gereken şehirlerden belki de ilki olabilir.
Kapadokya geziniz sırasında hava koşullarının elverişli olması halinde, gün doğumuyla birlikte balon gezisi yapmanızı da öneriyoruz. Bu gez ile şehri yukarından izleyip hafızanıza iyice kazıyabilirsiniz. Kapadokya otelleri ve Kapadokya’da ne yenir yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.
Mesaj bırak