Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

Kütahya, Ege Bölgesi‘nin İç Batı Anadolu tarafında yer alan illerinden bir tanesidir. Batısında Manisa ve Balıkesir, doğusunda Eskişehir, kuzeyinde Balıkesir ve Bilecik, güneyinde ise Afyon ve Uşak yer alır. Aynı zamanda Kütahya için « Çininin başkenti » ifadesini kullanabiliriz.

Kütahya, Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyanoğulları ve Osmanlı Devleti uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır. Anadolu’da bulunan birçok il gibi Kütahya’nın da çok kez yönetiminin el değiştirdiğini söylemek mümkün oluyor. Malazgirt Zaferi’nin ardından XI. yüzyılın sonunda Türk uygarlıklarıyla tanışan Kütahya, Germiyanoğlu Beyliği’ne başkentlik yapmış olup Osmanlı Devleti bu topraklar üzerinde kurulmuştur. Ayrıca Kütahya « Türk ve dünya askerlik tarihi« nin en büyük zaferinin kazanıldığı yer olarak zengin bir kültürel mirasa sahiptir.

Kütahya, tarihin her döneminde de işletilen maden yatakları vesilesiyle ilgi görmüş, bu sayede geniş ticaret yollarına sahip olmuş, gelişme imkanı bulmuştur. Kütahya sadece madeni değil, doğal, turistik ve tarihi güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır. Ayrıca Ahmedi, Ahmed-i Dai, Cemali, Pesendi, Şeyhi, Şeyhoğlu Mustafa ve Sun’ullah Gaybi isimlerinde değerlere sahipliği biliniyor.

Kütahya, Çiniciliğin sembolü olarak da ortaya çıkıyor. Çini, toprağın pişirildikten sonra şekil verilip kap-kacak, tabak, vazo, sürahi vb. eşyalar üretilmesine dayalı bir el sanatıdır. Sadece çiniciliği değil, ünlü porselenleri ve elmas işlemeciliği de bir hayli dikkat çekmektedir.

Kütahya’ya gidince Aizonai Antik Kenti’ni, şanlı tarihimizin bizlere bıraktığı ve ziyaret etmeden bırakmamamız gereken Dumlupınar Şehitliği’ni, Çini ve Porselen Müzelerini görmeden gelmek olmaz. Ayrıca da o kadar gezince, gitmeden ünlü lezzetlerinden sini mantısı ve tiriti tatmamak da olmaz. Tüm bunları yaparken de konaklamak temel ihtiyaç haline gelmiş oluyor. bunun yanı sıra Kütahya kalesi de görülmesi gereken alanlardan bir tanesi.

Bu yazımızda sizler için Kütahya otelleri arasındaki en iyi 13 otel listesini sıralayacağız. İş seyahatine veya tatile gelmek istediğinizde otellerin web sitelerindeki iletişim numaralarını arayarak erken rezervasyon yaptırabilirsiniz. İyi eğlenceler ve iyi gezmeler dileriz!

Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Kütahya en iyi restoranlarını keşfetmek için « Kütahya Restoran » yazımıza bakmayı unutmayın.

Kütahya’da En İyi 13 Otel Listesi

1. Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa

Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa, Kütahya’nın şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Yoncalı Kaplıcalarında yer alan 4 yıldızlı bir oteldir. İsmini Sultan 2. Alaaddin Keykubat’ın dünyalar güzeli kızı Gülümser Hatun’un bir cilt hastalığına yakalanıp Yoncalı’da şifa bulmasına dayanan efsanedeki Gülümser Hatun’dan almıştır. Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa, Kütahya Şehirlerarası Otobüs Terminaline 22 km uzaklıkta bulunuyor.

Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa, misafirlerine Gülümser Hatun’un efsanesini ve Yoncalı Kaplıcaları gibi eşsiz bir güzelliği sunuyor. Yoncalı Kaplıcaları termal kaynak olması sebebiyle aynı zamanda bir şifa kaynağı. Otelde huzur dolu ortamla birlikte, şık, lüks ve konforlu odalar mevcut. Odalarda mini bar, televizyon, su ısıtıcısı gibi imkanlar var.

Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa, açık ve kapalı termal havuzlarında tamamen termal sudan aldığı enerjiyle hizmet vermektedir. Havuzlar bay, bayan ve karma olarak ayrılmaktadır. Kışın soğuğunda, sabah kırağısında şifalanmak isteyenler için kış mevsiminde 30-32 derece olan havuz yaz mevsiminde 26-30 derece arasında hizmet vermektedir. Yoncalı’nın eşsiz havası da doğanın sunduğu bir nimet olarak karşımıza çıkıyor.

Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa, açık havuz kısmında aquapark hizmetine de sahiptir. Ayrıca termal hizmetler bölümünde yer alan yüzyıllardan beri gelen vazgeçilmez bir Osmanlı-Türk geleneği olan Türk Hamamını da bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte otelin en konforlu hizmetlerinden bir tanesi de termal jakuzi.

Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa, tüm bu hizmetlerinin yanı sıra buhar odası ve tuz odasına da sahip. Rahatlamak isteyenler için masaj hizmeti ve sauna da mevcut. Yoncalı Kaplıcaları temiz ve doğal havası ve verdiği şifayla birlikte konfor da sunmuş oluyor. Kütahya otelleri listesinde kendisine yer bulan otelde keyifli ve benzersiz bir konaklama gerçekleştirebilirsiniz. Yenilikçi özelliklere sahip olan ve Kütahya Termal Otelleri listesinde bulunan konaklama alanı, şehir dışında gelen ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor.

Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Gülümser Hatun Termal Otel ve Spa – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

2. Hilton Garden Inn Kütahya

Hilton Garden Inn Kütahya, Kütahya şehir merkezinde yer alan 4 yıldızlı Kütahya otellerinden bir tanesidir. Kütahya Atatürk Bulvarı üzerinde, şehrin iş ve alışveriş bölgesinin tam ortasında yer alıyor. Araçla Kütahya Zafer Havalimanına 30 dakika, Aizanoi Antik Kenti’ne 40 km, Germiyan sokağı ve Kütahya’nın önemli tarihi noktalarına yürüme mesafesinde bulunuyor. Kısa sürede tarihi yapılar ve doğal güzellikleri görmeniz mümkün.

Hilton Garden Inn Kütahya, standart oda ve suit odalar olmak üzere iki çeşit oda bulundurarak hizmet veriyor. Odalarında ücretsiz wi-fi, klima, mini buzdolabı, televizyon ve daha birçok fırsatı bulunuyor. Bunlarla birlikte otel kendi bünyesinde bir alışveriş merkezi barındırıyor.

Hilton Garden Inn Kütahya, bünyesindeki kendine ait restoranıyla hafta içi açık büfe kahvaltısıyla birlikte çeşitli Türk ve dünya mutfağındaki yemeklerle a’lacarte hizmeti sunuyor. Aynı zamanda 24 saat açık Pavilion Pantry Market’te çeşitli içecekleri ve atıştırmalıklarıyla açlığınızı giderme fırsatı sunuyor. İsterseniz oda servisi seçeneği de mevcut. Bununla birlikte Sumac Grill Bar’da akşamları soğuk içecek yudumlama olanağı da var.

Hilton Garden Inn Kütahya, misafirlerine konaklama fırsatının haricinde ihtiyaç halinde toplantı, seminer, kongre gibi etkinlikleri gerçekleştirebilecek germiyan ve frig isimli iki çeşit salona sahip. Ayrıca da düğün, nişan, balo, davet, bekarlığa veda, kına gibi organizasyonlar için de yardımcı oluyor. Bu organizasyonlar sırasında yardımcı olan yakınlarınıza da ücretsiz oda seçeneği var. Benzersiz bir konaklama seçeneği olarak değerlendirilebilen otel, kendinizi çok özel hissetmenizi sağlayacak.

Hilton Garden Inn Kütahya - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Hilton Garden Inn Kütahya – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

3. Yagona Termal ve Spa

Yagona Termal ve Spa, ünlü Yoncalı Kaplıcaları’nın özel termal kuyudan geliyor. Otel şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Yoncalı’da yer alıyor. Her derde deva olarak görülen bu şifalı su halk arasında « Çelik Suyu » olarak da anlandırılmaktadır.

Yagona Termal ve Spa, Yoncalı’nın doğal havası ve şifalı suyu dışında lüks odalar bulunduruyor. Odalarında televizyon, su ısıtıcısı, jakuzi, aile banyosu, çalışma masası imkanları var. Bunların haricinde Yagona Apart hizmeti mevcut. Yagona Apart bünyesinde meyve ağaçlarının bulunduğu 1+1 müstakil evler bulunuyor. Evlerin içinde oturma odası, yatak odası, mutfak ve termal banyo içeriyor.

Yagona Termal ve Spa, rahatlamak isteyenler için spa ve masaj hizmeti veriyor. İlaveten cilt bakımı yaptırmak isteyenler için cilt bakımı hizmeti de var. Günün yorgunluğunu atmak isteyenler için havuz, Türk geleneklerini sürdürmek isteyenler için de Türk hamamı seçeneği var. Ek olarak da isteyenler için aile banyosu olanağı da mevcuttur. Çok özel seçeneklerin bir arada sunulduğu otelde arzuladığınız gibi bir tatil geçirebilirsiniz.

Yagona Termal ve Spa - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Yagona Termal ve Spa – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

4. Yoncalı Termal ve Spa Otel

Yoncalı Termal ve Spa Otel, şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Yoncalı’da bulunan 3 yıldızlı otellerden bir tanesidir. Şehirlerarası otobüs terminaline 21 km, Kütahya Porselen-Zafer Havalimanına 63 km mesafe uzaklıkta bulunuyor. Yoncalı’daki şifalı suların bulunduğu otellerden bir tanesi.

Yoncalı Termal ve Spa Otel’de standart oda, junior suit oda, suit oda ve king suit oda olmak üzere 4 oda çeşidi var. Odalar lüks olmasıyla birlikte jakuzi ve termal su imkanına sahip. Bunlara ek olarak da film keyfi yapabilmek için televizyon ya da her türlü ihtiyaç halinde telefon hizmeti mevcut. Mini bar ve çalışma masası da bulunuyor.

Yoncalı Termal ve Spa Otel, sadece tatil veya konaklama için değil de sağlığı için gelenlere de spa, masaj, tuz odası, açık ve kapalı termal havuz seçenekleri veriyor. Bunlarla beraber Türk hamamı, Fin hamamı, sauna ve buhar odası hizmetleri mevcut. Ayrıca organizasyonlar ve özel günler için de hizmet veriyor.

Kütahya otelleri listesinde bulunan Yoncalı Termal ve Spa Otel, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmanızı mümkün kılacaktır. Bir konaklamadan çok daha fazlası için sizlere sunulan oteli tercih edebilirsiniz.

Yoncalı Termal ve Spa Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Yoncalı Termal ve Spa Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

5. Nehir Termal Otel

Nehir Termal Otel, şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Yoncalı’da yer alıyor. Otel odalarında termal sularını bulundurmakla birlikte odalardan bağımsız olarak termal su imkânı mevcuttur. Sadece konaklayanlar için değil romatizmal hastalıklardan veya kas ve eklem rahatsızlıklarından, kronik ağrılardan şikâyeti olanlar için de tedavi seçeneği sunmaktadır.

Nehir Termal Otel, standart oda, aile odası, suit oda ve junior suit oda seçenekleri bulunduruyor. Otelin yüzme ve termal havuzuyla birlikte bay, bayan ve çocuk yüzme havuzları da mevcuttur. Ayrıca Türk hamamı da içeriyor.

Nehir Termal Otel, rahatlamak ve bronzlaşmak isteyenler için sauna da bulunduruyor. Bununla birlikte kendi bünyesinde kafe ve restoran da bulunduruyor. Bununla birlikte çocuklu aileler için çocuklar için oyun alanı bulunduruyor. Düzenli spor yapanlar ve sağlıklı yaşamak isteyenler için spor salonu da içeriyor. Toplantı, düğün, seminer, kına, nişan, balo, davet gibi organizasyonlar için bir salonu da bulunuyor.

Nehir Termal Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Nehir Termal Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

6. Kütahya Garden Otel

Kütahya Garden Otel, Kütahya şehir merkezinde yer alıyor. Kütahya şehirlerarası otobüs terminaline 3 km uzaklıkta, Kütahya Porselen-Zafer Havalimanına 46 km uzaklıkta konumlanıyor. Merkezi olması sebebiyle mağazalara, bankalara, marketlere yürüme mesafesinde. Ayrıca Kütahya’nın incisi çinilerinin sergilendiği Çiniciler Çarşısına da bir hayli yakın bulunuyor.

Kütahya Garden Otel, şık ve ferah odalarının bulunması dışında teras ve kütüphane gibi seçenekler de sunuyor. Açık restoran, kapalı restoran ve a’la carte restaurant fırsatları sunuyor. Ayrıca sabah kahvaltısı olanağı da bulunuyor.

Kütahya Garden Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Kütahya Garden Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

7. Via Kütahya Otel

Via Kütahya Otel, şehir merkezinin içinde, Atatürk bulvarında bulunuyor. Tren garına, şehirlerarası otobüs terminaline bir hayli kısa mesafede konumlanıyor. Merkezde bulunması sebebiyle iş merkezlerine, mağaza ve bankalara hızlı ulaşma imkânı veriyor. Ziyaret etmek isteyenler için Germiyan Konağı’na ve Alopaşalı Şeker Konağı’na da çok yakın.

Via Kütahya Otel, odalarının sıcak ve konforlu olmasıyla birlikte tüm odaları ışık alıyor ve gece-gündüz Kütahya’nın muazzam manzarasını seyretme olanağı veriyor. Odalarda ücretsiz wi-fi, mini bar, televizyon, klima seçenekleri sunuyor. Açık büfe kahvaltı imkânı da mevcut.

Via Kütahya Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Via Kütahya Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

8. Es Termal Otel ve Spa

Es Termal Otel ve Spa, Kütahya şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Yoncalı mahallesinde bulunan Kütahya otellerinden bir tanesi. Otel kaplıcalardaki termal kaynaktan aldığı şifalı sularla hizmet veriyor. Havuz, hamam, spa ve daha birçok hizmeti bulunuyor. Gelin birlikte inceleyelim.

Es Termal Otel ve Spa, farklı büyüklükte çeşitli odalar içeriyor. Odalarında mini bar, televizyon, ücretsiz wi-fi ve telefon hizmeti bulunuyor. Tabii Yoncalı’nın ferah havası da buna ekleniyor. Otel bünyesinde pastane, restoran, çocuk eğlence salonu ve oyun salonu bulunduruyor.

Es Termal Otel ve Spa, huzurlu olmak ve günlük hayat stresinden uzaklaşmak isteyenler için birçok hizmete sahip. Buhar banyosu, sauna, geleneksel Türk hamamı ve masaj hizmeti içeriyor. Yanı sıra kışın soğuğundan usananlar ya da şifa bulmak isteyenler için de termal havuz ideal bir seçenek oluyor. Termal havuzda yüzerken rahatlayabilir, tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Es Termal Otel ve Spa - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Es Termal Otel ve Spa – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

9. Kütahya Ferah Termal Otel

Kütahya Ferah Termal Otel, Kütahya şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Yoncalı Mahallesinde yer alıyor. Butik villa ve aile banyosu şeklinde hizmet veriyor. Yine diğer termal oteller gibi kaplıcalardan aldığı şifalı sularıyla hizmet sunuyor.

Kütahya Ferah Termal Otel, butik villaları bünyesinde bir duble yataklı ebeveyn yatak odası, mutfak ve salonu bir arada ve içerisinde iki yetişkinin kalabileceği, yatak olabilen 2 adet 3’lü koltuk takımı ve gardırobu, 6 kişilik yemek takımı, kap-kacak, 4‘lü ocak, yemek masası, buzdolabı ve çamaşır makinesi bulunduruyor. İçerisinde ayrıca hamam, klozet ve havuzun yanında bulunan duş kabini yer alıyor.

Kütahya Ferah Termal Otel, butik villalarındaki evinizde hissedeceğiniz konaklama fırsatıyla beraber veranda ve barbekü seçenekleri de bulunduruyor. Verandasında bir bahçe masası da bulunuyor. Ayrıca villaların bahçesinde çocukların vakit geçirebilmesi için çocuk parkı da bulunuyor.

Kütahya Ferah Termal Otel, villa hizmeti haricinde özel aile banyosu hizmeti de sunuyor. Hamama gitmek isteyenler için hamam seçeneği de bulunuyor. Bunlardan bağımsız olarak stres atmak ve ağrılarını azaltmak isteyenler için masaj hizmeti de mevcut.

Kütahya Ferah Termal Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Kütahya Ferah Termal Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

10. Gül Palas Otel

Gül Palas Otel, Kütahya şehir merkezinde bulunan 2007 yılında restore edilen bir oteldir. Otel şehir merkezinde bulunması sebebiyle birçok ihtiyaç halinde her şeye ulaşabilme imkanı sunuyor. Ayrıca tren garına, şehirlerarası otobüs terminaline de kolaylıkla ulaşım imkanı sunuyor.

Gül Palas Otel, lux suit oda, normal suit oda, single oda ve double oda olmak üzere 4 çeşit büyüklükte oda hizmeti var. Otelde 27 oda ve 40 yatak kapasitesi bulunuyor. Misafirler odalarında banyo, sıcak su, televizyon, çalışma masası, telefon ve saç kurutma makinesi hizmeti sağlıyor.

Gül Palas Otel, 55 kişilik kapasiteli restorana da sahiptir. Restoranda kahvaltı açık büfe şeklinde sunuluyor. Otel restoranında özel günler için organizasyon yapmak isteyenlere de bir fırsat oluyor. Restoranda akşam yemeği normal günlerde alakart olarak hizmet verirken özel günlerde açık büfe şeklinde hizmet veriyor. Haftanın belirli günlerinde ve özel günlerde canlı müzik keyfi sunuyor.

Gül Palas Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Gül Palas Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

11. Şehr-i Ala Pansiyon ve Günlük Apart Otel

Şehr-i Ala Pansiyon ve Günlük Apart Otel, şehir merkezinde yer alıyor. Otel, pansiyon ve apart otel şeklinde hizmet veriyor. Merkezi oluşu sebebiyle tren garına, şehirlerarası otobüs terminaline ve ihtiyaç ışığında birçok mekana yürüme olanağı sunan bir konumda bulunuyor. Leziz bir akşam yemeği keyfi yapmak isteyenler için birçok restorana ve kafeye çok yakın. Ek olarak da fiyatları açısından çok makul bir konaklama yeri oluyor.

Şehr-i Ala Pansiyon ve Günlük Apart Otel, misafirlerine kendi evinde hissettirecek şekilde tasarlanmış. Dairelerinde ücretsiz wi-fi ve ısıtma olanağı var. İlaveten televizyon da bulunuyor. Ayrıca istediğiniz yemeği istediğiniz şekilde yapabilmeniz için mutfak ve mutfak araç gereçleri de mevcut.

Şehr-i Ala Pansiyon ve Günlük Apart Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Şehr-i Ala Pansiyon ve Günlük Apart Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

12. Şahin Termal Otel ve Spa

Şahin Termal Otel ve Spa, Kütahya’nın şifalı sularının adresi olan Yoncalı’da yer alıyor. Otel 3 yıldızlı Kütahya otellerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Zinde kalmak ya da şifa bulmak isteyenler için çeşitli hizmetleri bulunuyor.

Şahin Termal Otel ve Spa, standart, suit ve aile odası olmak üzere 3 çeşit oda bulunduruyor. Otelin termal olanakları arasında ise, Türk hamamı, aile hamamı, açık havuz ve spa-masaj hizmetleri bulunuyor. Bunlara ek olarak ise kendi bünyesinde bir restoranı bulunuyor. Ayrıca, toplantı ya da balo, düğün, nişan, davet gibi organizasyonlarınız için ise kafeterya içeriyor. Eşsiz seçenekleri bir arada sizlere sunmakta olan otelde keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Şahin Termal Otel ve Spa - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Şahin Termal Otel ve Spa – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

13. Çinili Otel

Çinili Otel, Kütahya şehir merkezinde bulunan makul fiyatlarla konaklama imkanı sunan otellerden bir tanesi. Otel, konforlu odalarının yanı sıra merkezi konumu sebebiyle hem iş hem de turistik ziyaretler için gelen misafirler tarafından tercih ediliyor. Merkezi konumda birçok tarihi mekana ve birçok ihtiyaca yönelik mağaza, banka, kafe restoran gibi yerlere yürüme imkanı sunuyor.

Çinili Otel, 1 kişilik, 2 kişilik ve 3 kişilik odalar bulunduruyor. Ayrıca ücretsiz wi-fi, ücretsiz otopark hizmetleri de bulunuyor. Odaların hepsinde sıcak su, banyolarda havlu ve televizyon bulunuyor. Ek olarak da misafirlerine kahvaltı hizmeti veriyor. Birbirinden özel seçeneklere ev sahipliği yapan, yenilikçi bir konaklama imkanı sunmakta olan Çinili Otel, kendinizi evinizde gibi hissetmenizi sağlayacaktır.

Çinili Otel - Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel
Çinili Otel – Kütahya Otelleri – En İyi 13 Otel

Kütahya Otelleri

Müzelerini, tarihi mekanlarını, kalelerini gezmeyi, dolamber böreğini, haşhaşlı gözlemesini, ılıbada dolmasını, ıspanaklı şibitini tatmayı ve Ege’nin güzel insanlarını selamlamayı unutmayın. Benzersiz güzellikleri bünyesinde barındıran ve çok özel bir tatil geçirmenizi sağlayacak olan Kütahya, sizlere benzersiz bir tatil sunuyor.

Kütahya hakkında daha detaylı bilgi için Kütahya Gezilecek Yerler önerileri ve Kütahya’da Ne Yenir makalelerini inceleyebilirsiniz.

Mesaj bırak

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *