Marmara Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer alan Çanakkale, İstanbul dışında boğazı bulunan bir diğer şehrimiz olarak dikkat çekiyor. Köklü bir tarihiyle bilinen kent, denize nazır lokasyonuyla ilgi uyandıran bir manzaraya sahip. Tarihin tozlu yapraklarının ve tabiat harikası noktaların buluştuğu bir yer olan Çanakkale, yerli-yabancı turistlerin seyir defterinde yer almayı başarıyor.
Bugün olduğu gibi tarihte de önemli merkezlerden biri olan kent, 19.yüzyılda Kale-i Sultaniye veya günümüz Türkçesiyle Sultaniye Kalesi ismiyle adlandırılmış. Destansı Çanakkale Savaşı’na da sahne olan şehir, mukaddes şehir kanıyla sulandığından hepimiz için ayrı öneme sahip. Bu nedenle Çanakkale, ziyaret edilmesinin yanı sıra unutulmaması gereken bir kent.
Çanakkale, Marmara Bölgesi’nde yer almasına karşın bir yüzüyle de Ege’ye bakıyor. Bu coğrafi zenginlikten beslenen şehir, yaz aylarında ziyaretçilerine masmavi sular vadediyor. Özellikle Çanakkale’nin denizin mavisi ve tabiatın yeşilini birleştiren noktaları herkeste hayranlık uyandırıyor.
Not: Bu yazımızı okuduktan sonra Çanakkale en iyi otellerini keşfetmek için « Çanakkale Otelleri » yazımıza bakmayı unutmayın.
Çanakkale’de Gezilecek En İyi 30 Yer
1. Morabbin Parkı
Morabbin Parkı, Çanakkale gezilecek yerler listemizin ilk durağı. Çanakkale şehir merkezinde yer alan park, elverişli bir lokasyona sahip. Bir anlamda kent meydanı kimliğinde olan Morabbin Parkı, Çanakkale Kordon’a da 5-10 dakikalık bir yürümeye mesafesinde yer alıyor.
Truva Atı’nın hemen yanında konumlanan Morabbin Parkı, Çanakkale merkezin en işlek noktalarından biri olması bakımından da önemli. Eğer Morabbin Parkı’na yolunuz düşerse Çanakkale Kordon’a karşı soluklanmak size bir hayli keyif verecek.
2. Özgürlük Parkı
Özgürlük Parkı, Çanakkale Merkez’de yer alan bir diğer önemli park. 57 dönümlük devasa bir alanda ziyaretçilerini ağırlayan Özgürlük Parkı, 18 Mart Tepesi olarak bilinen noktada bulunuyor. Parkın içinde çocuklarınızın oynayabileceği ve sizin yürüyüş yapabileceğiniz bolca alan mevcut. Bunun dışında parkın tercih edilmesinin bir diğer yönü ise Çanakkale’nin hem kent hem eşsiz boğaz manzarasına sahip olması.
Çanakkaleliler tarafından “İt Durmaz Tepesi” veya “Aşıklar Tepesi” isimleriyle de anılan Özgülük Parkı’nda Çanakkale Savaşı’na ait rölyefler ve Troia Antik Kenti’nin de bir minyatürü bulunuyor. Sayısız ağaca ev sahipliği yapan park, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin ilk duraklarından biri. Ücretsiz Wi-Fi hizmetine ulaşabileceğiniz parkta, çay bahçesi ve büfe de bulunuyor.
3. Kilitbahir Kalesi
Kilitbahir Kalesi, Fatih Sultan Mehmet tarafından 1452 yılında Çanakkale Boğazı’na inşa ettirilmiş. Gelibolu Yarımadası’nın güney yüzünde bulunan ve boğazın en dar noktasına yerleşen Kilitbahir Kalesi, İstanbul’un Fethi sırasında Avrupalıların Bizans İmparatorluğu’na yardım etmesini önlemek için yaptırılıyor. Kale, görünüm olarak da üç yapraklı bir yoncayı andırıyor.
İstanbul Fethi’nin yanı sıra Çanakkale Savaşı’nda da önemli bir rol üstelenen kale, 7 katlı üçgen bir kaleden ve bu kaleyi çevreleyen surlardan meydana geliyor. Kilitbahir Kalesi aynı zamanda 1980 yılından beri Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından “Korunması Gereken Kültürel Varlık” listesinde bulunuyor. Her yıl sayısız turiste kapılarını açan kale Eceabat Merkez’den yaklaşık olarak 5 km’lik bir uzaklıkta. Çanakkale Merkez’den ise vapurla Kilitbahir Kalesi’nin bulunduğu alana geçebilirsiniz.
4. Seyit Onbaşı Anıtı
Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Savaşları’nın simgesi haline gelen ve en önemli kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşı anısına yaptırılan bir anıt. Çanakkale Şehitliği’nin de en fazla ziyaret edilen anıtlarından biri olan Seyit Onbaşı Anıtı, Eceabat ilçesinde yer alıyor. Çanakkale Boğazı’na karşı bakan bu önemli anıt, aynı zamanda eşsiz bir manzaraya da sahip.
Bilindiği gibi kaldırdığı 275 kg’lık top mermisiyle efsaneleşen Seyit Onbaşı’nın bu anıtı, sadece onu değil, kahraman Türk Mehmetçiği’ni de sembolize ediyor. Seyit Onbaşı Anıtı, taşıdığı bu anlam ve maneviyat bakımında Çanakkale’de gezilecek yerler listesinde yer almayı fazlasıyla hak ediyor.
5. Çanakkale Deniz Müzesi
Çanakkale Deniz Müzesi, kentin en önemli müzelerinden biri olması bakımından dikkat çekiyor. Müzede, Çanakkale Deniz Savaşları’nın unutulmaz sembolleri arasında yer alan Nusret Mayın Gemisi’nin minyatürü sergileniyor. Çimenlik Kalesi’nin içinde hizmet veren Çanakkale Deniz Müzesi’nde; fotoğraf galerisi, kütüphane ve hediyelik eşya dükkanı gibi alanlar bulunuyor. Birbirinden farklı koleksiyonları ziyaretçileriyle buluşturan müze, aynı zamanda her yıl sergilediği materyallerin sayısını arttırıyor.
Çanakkale Deniz Müzesi’nin dikkat çeken bir başka yönü ise 5 ayrı kolda ayrılmış olması. Müzenin merkezi olarak Çimenlik Kalesi merkez kabul edilerek; Nusret Mayın Gemisi, Binbaşı Nazmi Bey Resim ve Sergi Salonu, Piri Reis Galerisi ve Müze Gemi Acar bölümleri bulunuyor. Çanakkale Deniz Müzesi’nin sadece kentin değil, Türkiye’nin de en önemli müzelerinden biri olduğunu belirtelim.
6. Halk Bahçesi
Halk Bahçesi, Çanakkale Şehir Merkezi’nde doğa ile kucaklaşmanıza imkan tanıyan ayrıcalıklı bir lokasyon. Zengin bitki örtüsü ve yemyeşil ağaçların gölgesini vadeden Halk Bahçesi, yaz-kış rahatlıkla ziyaret edilebilecek nitelikte. Ayrıca yürüyüş parkurlarından oyun alanlarına, spor alanlarından evcil hayvanlara özel parkurlara kadar birçok hizmeti sağlamaktan geri kalmıyor.
Eski isimleriyle “İngiliz Parkı” ve “Calvert Parkı” olarak da bilinen Halk Bahçesi, kentin önemli yeşil alanlarından biri. Bu özel alanın denizle birleştiği nokta ise kelimenin tam anlamıyla benzersiz bir manzara sunuyor. Şehrin karmaşasından kaçmak ve doğayla baş başa kalmak istediğinizde rahatlıkla Halk Bahçesi’ne sığınabilirsiniz.
7. Anadolu Hamidiye Tabyası-Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi
Anadolu Hamidiye Tabyası-Çanakkale Savaşları Tarih Müzesi, Minyatür Gelibolu ve Kültür Park alanlarından oluşuyor. Hafta içi ve hafta sonu saat 09.00 ve 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen müze, pazartesi günleri ise kapalı.
Uçak maketlerinin ve 10 adet bonetin (cephanelik) sergilediği müze aynı zamanda devasa bir alana sahip. Çanakkale Merkez’de yer alan ve yürüyerek dahi rahatlıkla ulaşabileceğiniz müzede farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Özellikle Minyatür Gelibolu alanında birden fazla yapı ve anıtla aynı anda tanışabilirsiniz.
8. Namazgah Tabyası
Namazgah Tabyası, Kilitbahir Kalesi’ni geçmenizin ardından sizi yolun denize bakan tarafında karşılıyor. 26 adet bonet içeren Namazgah Tabyası, Osmanlı Ordusu’nun ıslah edilmesi için görev yapan Baron De Tott’un tavsiyesiyle inşa edilmiş. Tabya, Çanakkale Boğazı’nda yer alan ilk ve en büyük tabya olma unvanını da elinde taşıyor.
Son olarak 2005-2006 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca restorasyon çalışmaları yaptırılan Namazgah Tabyası, 18 Mart 2006’dan bu yana ziyarete açık. Tabya içerisinde ise; Çanakkale Savaşı’na ait objeler sergileniyor, 12 adet sergi panelinde tarihi bilgiler bulunuyor ve Çanakkale Deniz Savaşları’nın anlatıldığı kısa bir video sunumu yapılıyor.
9. Tarihe Saygı Parkı – Eceabat
Tarihe Saygı Parkı, Eceabat Feribot İskelesi’nin hemen yanında denize nazır manzarası ile ziyaretçilerine “merhaba” diyor. Bir tür minyatür park olan Tarihe Saygı Parkı, Çanakkale Zaferi’nin 93. Yılı’nda hizmete açılmış olup, 17 Mart 2008 tarihinden beri ziyaretçilerini ağırlıyor.
Tarihe Saygı Parkı’nın içerisinde; Çanakkale Savaşı’nın kahraman komutanlarının büstleri, Çanakkale Savaşı canlandırmaları, Çanakkale Boğazı ve Gelibolu Yarımadası haritasıyla birlikte Tarihe Saygı Anıtı bulunuyor. En son 2013 yılında yenilenen park, ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.
10. Çanakkale Seramik Müzesi
Çanakkale Seramik Müzesi, kent ile özdeşleşen meşhur seramik sanatını adeta bir yansımadı niteliğinde. Şehir merkezinde ziyaretçilerini ağırlayan Çanakkale Seramik Müzesi’nde seramik sanatı ana hatlarıyla sergileniyor. 2013’ten beri aktif olan müze, Çanakkale seramiğinin uluslararası arenada yaygınlaştırılması amacını da taşıyor. Bu bağlamda müzede; çalıştay, seramik tasarım yarışması ve fuar gibi organizasyonlar düzenleniyor.
11. Havuzlar Şehitliği Ve Anıtı
Havuzlar Şehitliği Ve Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı’nın yer aldığı noktadan, Alçıtepe’ye doğru devam ederken yolun sol tarafında bulunuyor. Bu görkemli anıt, 21 Haziran 1915 Kerevizdere Savaşları’nda şehit düşen 8 askerimiz ve 2 subayımızın anısına inşa edilmiştir. 6 metre yüksekliğine sahip olan Havuzlar Şehitliği ve Anıtı’nın dört yüzünde de birer kitabe bulunuyor. Bu kitabelerinden birinde ise şehitlerimizin adı yazılı.
12. Biga
Biga, Çanakkale’nin ilçelerinden biri olup yarımada niteliğinde. Gönen, Lapseki ve Çan ilçelerle komşu olan Biga’nın kuzeyi ise Marmara Denizi ile çevrili. İlçe, Çanakkale’nin merkezine ise yaklaşık olarak 90 km’lik bir uzaklıkta konumlanıyor.
Sakin bir ambiyansa sahip olan Biga’da ziyaret edebileceğiniz çok sayıda lokasyon da bulunuyor. Bu lokasyonlar arasında ise; Parion Antik Kenti, Nilüfer Gölü, Karabiga Koyu ve Halim Bey Konağı Kent Müzesi öne çıkıyor. Son olarak İstanbul’dan Biga’ya gitmek isteyenlerin Bandırma üzerinde de rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğini belirtelim.
13. Çimenlik Kalesi
Çimenlik Kalesi, 1461-1462 yıllarında Fatih Sultan Mehmet’in emriyle inşa ettirilmiş. Çanakkale Boğazı’nın güvenliği tahsis etmek maksadıyla inşa ettirilen kale, Çanakkale Boğazı’nın en dar noktasında, Sarıçay ağzından konumlanıyor.
Dikdörtgen planlı bir surdan ve surların ortasındaki ana kuleden meydana gelen Çimenlik Kalesi, 110×160 metre boyutlarında. Surların içinde ayrıca; bugün Piri Reis Galerisi olarak kullanılan baruthane, Fatih Camii ve Abdülaziz Camii bulunuyor. Çanakkale gezilecek yerler listenize Çimenlik Kalesi’ni mutlaka dahil etmenizi öneririz.
14. Çanakkale Kordon
Çanakkale Kordon, kentle özdeşleşen adreslerin biri olarak öne çıkıyor. Çanakkale gezilecek yerler listesinin de olmazsa olmazlarından biri olan kordon, boğazın serin ve masmavi suları boyunca uzanıyor. Benzersiz bir manzaraya sahip olan Çanakkale Kordon, gün batımında ve şehrin ışıkları altında ise büyüleyici bir ambiyansa bürünüyor. Ayrıca kordon, bir başka sembol yapı olan Truva Atı’na da ev sahipliği yapıyor.
15. Çanakkale Şehitler Abidesi
Çanakkale Şehitleri Abidesi, tarihimizin ve bu toprakların bizim ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergesi niteliğinde. 17 Nisan 1954 tarihinde yapımına başlanan abide, 21 Ağustos 1960 tarihinde tamamlanıyor. Çanakkale’nin tarihimiz ve milletimiz adına ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren bu anıt, 41,7 metre yüksekliğinde.
Gelibolu Yarımadası Milli Parkı içinde, Çanakkale Boğazı’nın ucunda yer alan abidenin yanında; Mustafa Kemal Çanakkale’de Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Yaralı Asker Anıtı, Meçhul Asker Kabri, Türk Şehitliği ve Türk Bahçesi de yer alıyor.
16. Adatepe Köyü
Adatepe Köyü, Çanakkale’nin doğal güzelliğinden ödün vermeyen tatil beldelerinden biri olan Küçükkuyu’nun sınırlarında bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Adatepe Köyü, meşhur Zeus Atları’na da ev sahipliği yapıyor. Ayrıca köydeki bütün yapıların taş yapı olması köyün etkileyici bir atmosfere sahip olmasına da zemin hazırlıyor.
Misafirlerine berrak bir deniz ve el değmemiş bir tabiat vadeden Adatepe Köyü, konaklama açısından da Osmanlı Konağı ve Rum usulü taş oteller gibi otantik seçenekler sunuyor. Ayrıca buraya kadar gelmişken köye özgü otlu dondurmanın tadına bakmadan ayrılmayın.
17. Kadırga Koyu
Kadırga Koyu, metrelerce uzanan harika bir plaja sahip. Denizin ve güneşin tadını çıkarmanıza aracılık eden koy Assos’a 2 km, Çanakkale Merkez’e ise 90 km’lik bir uzaklıkta konumlanıyor. Kadırga Koyu’nda deniz ve güneşin keyfini çıkarırken kamp yapabileceğinizi de ilave edelim.
Mavi Bayrak taşıyan Kadırga Koyu’nda konaklamak için kamp dışındaki çok sayıda alternatifi de değerlendirebilirsiniz. Son olarak yüzme bilmeyenlerin Kadırga Koyu’nda denize girerken dikkatli olmasında fayda var. Çünkü koyun yer aldığı deniz, yer yer aniden derinleşebiliyor.
18. Truva Atı
Truva Atı, Homeros’un destanında ve Yunan mitolojisinde yer alan meşhur simge. Truva Atı aynı zamanda tarihte yer alan meşhur Truva Savaşı’nın da sembolü. Savaşın Çanakkale’de gerçekleştiğine inanılmasından dolayı 1973 yılında Kültür Bakanlığı tarafından atın bir kopyası yaptırılıyor. Ancak at, yıllar içerisinde tahrip oluyor.
Seneler sonra Truva Atı efsanesini sinemaya taşıyan Hollywood, filmde kullanmak için atın gerçeğe uygun halinin bir maketini ürettirir. Filmin çekimlerinin tamamlanmasının ardından ise bu maket at, kente hediye ediliyor. Truva Atı, o günden beri Çanakkale Merkezi’ndeki yerini koruyor.
19. Conkbayırı
Conkbayırı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruz emrini vererek Çanakkale Savaşı’nın kaderinin değiştiği anlara tanıklık eden önemli bir alan. Gelibolu Yarımadası‘nın batı sahilinde, Besim Tepe’nin ve Kabatepe’nin arasında konumlanan Conkbayırı, aynı zamanda Atatürk’ün şarapnel parçasının göğsünün üzerindeki saate çarpığı ve ölümden döndüğü yer.
20. Ayazma Plajı
Ayazma Plajı, Bozcaada’nın en meşhur plajı olması bakımından dikkat çekiyor. Özellikle yaz sezonun açılması ve plajların hareketlenmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Ayazma, turkuaz rengi bir deniz sunuyor.
Ayazma Plajı’nın berrak denizine ise altın sarı plajı eşlik ediyor. Çeşitli su sporlarına da imkan tanıyan plaj, arzu edenlere eğlence ve adrenalin dolu dakikalar sunuyor. Ancak Ayazma Plajı’nın sahip olduğu ün nedeniyle bir hayli kalabalık olduğunu ilave edelim.
21. Çanakkale Aynalı Çarşı
Çanakkale Aynalı Çarşı, sadece Çanakkale gezilecek en iyi 30 yer arasında bulunmuyor. Aynı zamanda alışveriş için tercih edilen lokasyonlardan biri olmayı da başarıyor. Çanakkale’nin dillere pelesenk olan türkülerine de konu olan Aynalı Çarşı, 1890 yılında inşa edilmiş. Çanakkale Savaşları sırasında büyük hasar gören çarşı, 1960 yılında restore edilerek bugünkü görünümüne kavuşur.
Aynalı Çarşı’nın adının ise zamanında çarşıda “Ayna” ismi verilen at gözlüklerinin satılmasından ileri geldiği rivayet ediliyor. 130 yıllık köklü bir tarihe sahip olan çarşı, İlyo Halyo adındaki bir Yahudi tarafından, Mısır Çarşısı’nın bir tür minyatürü olarak yaptırılıyor.
22. Kömür Limanı
Kömür Limanı, Gelibolu Yarımadası’nda doğanın cömertçe güzelliği sergilediği eşsiz bir alan. Özel bir işletmenin kontrolünde olmasına rağmen bakir olma özelliğinden ödün vermeyen Kömür Limanı, Saroz Körfezi’nin benzersiz denizi de sahip. Özellikle sualtı dalışına ilgi duyanlar tarafından tercih edilen Kömür Limanı, kamp severlerin de gözdesi konumunda.
İstanbul’a yakın olması bakımında da dikkat çeken Kömür Limanı’nın sırtlarını yemyeşil ağaçlar kaplıyor. Bir cebi anımsatan görüntüsü ve pırıl pırıl deniziyle adeta bir akvaryum gibi. Son olarak Kömür Limanı Koyu’nda taşlık alanların bir hayli fazla olduğunu da belirtelim.
23. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Çanakkale Boğazı’nın Avrupa Yakası’nda yer alıyor ve 33,000 hektarlık devasa bir alana yayılıyor. “Tarihi sit alanı” ve “kültürel varlık” gibi statülere de sahip olan milli park, Çanakkale Şehitliği’ne de ev sahipliği yapıyor.
24. Kabatepe Plajı
Kabatepe Plajı, Çanakkale gezilecek yerler listemizin bir diğer önemli plajı. Deniz ve güneş keyfinizi, kamp zevkinizle birleştirmenize fırsat tanıyan Kabatepe Plajı, uzunca bir kumsalla misafirlerini karşılıyor. Arkasında yer alan ormanla birlikte mavinin ve yeşilin kucaklaştığı eşsiz noktalardan biri olan Kabatepe Plajı, Eceabat Merkez’ine 10 km’lik bir uzaklıkta yer alıyor.
25. Troya Müzesi
Troya Müzesi, Çanakkale’nin en önemli antik kentlerinden biri olan Truva Antik Kenti’nin ören yerinde bulunuyor. Dünyanın ve Çanakkale’nin önemli çağdaş arkeoloji müzeleri arasında gösterilen müze, 2018’den beri hizmet veriyor. Ayrıca müzede Truva Antik Kenti’nde çıkarılan eserler, ziyaretçilerle buluşturuluyor. Müzeye girişin ücretli olduğunu da ilave edelim.
26. Anzak Koyu
Anzak Koyu, Çanakkale gezilecek en iyi 30 yer içinde dalış için en ideal noktalarından biri. 600 metre uzunluğunda olan koy, Gelibolu Yarımadası’nda bulunuyor ve Saroz Körfezi’ne karşı konumlanıyor. Koy, adını ise Çanakkale Savaşları sırasında Anzakların bu alana çıkarma yapmasından alıyor. Anzak Koyu ayrıca kuzeyden Arıburnu Tepeleri’yle çevrili.
27. Bozcaada
Bozcaada, Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olma özelliğine sahip ve Çanakkale gezilecek yerler listesinin en önemli parçası. Bağcılık faaliyetleri ve lezzetli şaraplarıyla bilinen Bozcaada, yaz aylarının da en gözde noktalarında biri. Buna karşın yılın her döneminde ziyaret edilebilecek nitelikte olan Bozcaada, masalsı bir atmosfere sahip. Ayrıca Bozcaada’da; Geyikli Plajı, Bozcada Kalesi ve Rum Mahallesi başta olmak üzere çok sayıda gezilecek yer de sizleri bekliyor.
28. Assos
Assos, bir diğer adıyla da Assos Antik Kenti Ayvacık ilçesinin Behram köyünde konumlanıyor. MÖ. 900’lü yıllara uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Assos, 1880-1883 yıllarında mimar Francis H. Bacon tarafından keşfediliyor. Ünlü filozof Aristo’ya da üç yıl boyunca kapılarını açan Assos’da; Athena Tapınağı ve antik amfi tiyatro dikkat çeken yapılar arasında gösteriliyor. Bunların yanı sıra Tertemiz doğanın ve masmavi denizin de sahibi olan Assos’un her yıl binlerce turist ağırladığını da hatırlatalım.
29. Gökçeada
Gökçeada, Türkiye’nin en büyük adası olma unvanı elinde bulunduruyor. Saroz Körfezi’nin hemen girişine konumlanan ada, 91k’lik kıyı şeridine sahip. Sessiz ve huzur dolu ambiyansı, harika manzarasıyla da dikkat çeken Gökçeada, doğayla kucaklaşmak için biçilmiş kaftan!
Gökçeada’da doğa yapısını muhafaza etmeyi başaran, ziyaret edebileceğiniz yerler de bulunuyor. Bu lokasyonların başında ise; Rum Köyleri, Aydıncık Plajı, Yıldız Koyu ve Kuzulimanı gibi noktalar bulunuyor.
30. Gelibolu
Gelibolu, adını Yunancada « Güzel Şehir » anlamına gelen Kallipolis’ten alıyor. Çanakkale Boğazı’nın bir anlamda başlangıç noktası olan Gelibolu, Saroz Körfezi’ne de ev sahipliği yapıyor. 1926 yılından beri Çanakkale’nin önemli ilçelerinden biri olan Gelibolu, bağlı bulunduğu yarımadaya da adını veriyor.
Gelibolu, tarihinin ve doğal dokusunun dışında gezilecek yerleriyle de ön plana çıkıyor. Bu bağlamda ilk olarak; Gelibolu Feneri, Çimpe Kalesi, Gelibolu Mevlevihanesi ve Gazi Süleyman Paşa Türbesi dikkat çekiyor.
Çanakkale’de Gezilecek Yerler
Çanakkale gezilecek yerler, tarihimizin hafızalara kazınan yanlarını ve doğanın benzersiz güzelliklerini yansıtıyor. Bu bağlamda sizleri tarihin ayak izlerinin peşinden süreklerken, diğer yandan da doğayla kucaklaştırmayı, Ege’nin ve Marmara’nın masmavi sularıyla buluşturmayı da ihmal etmiyor.
Çanakkale, her türden ziyaretçinin tatmin olabileceği özellikler bulabilmesi açısından da önemli. Dilerseniz kentte, milli duygularınızı okşayan ziyaretler yapabilir veya huzuru bulmak için kentin adalarına kendinizi atabilirsiniz. Alternatifleri çoğaltmak isterseniz de; plajlara, koylara, tabiat parklarına ve antik kentlere rotanızı çevirebilirsiniz. Dolayısıyla Çanakkale’ye gelmeniz için bir çok sebeniniz var.
Çanakkale hakkında daha detaylı bilgi için Çanakkale Restoran önerileri ve Çanakkale’de Ne Yenir makalelerini inceleyebilirsiniz.
Mesaj bırak